Jégkrém, vagy fagylalt? Melyik a finomabb?
2016. augusztus 01. írta: Despota

Jégkrém, vagy fagylalt? Melyik a finomabb?

fashion-fun-gelato-girl-hair-favim_com-268656.jpg

Tombol a kánikula (amikor épp nem az eső szakad), ilyenkor nincs is hűsítőbb élvezet, mint elnyalogatni néhány gombóc finom fagylaltot, vagy betolni pár jégkrémet. 

A fagylalt és a jégkrém szavakat többnyire szinonimaként használjuk a mindennapokban, holott alapvető különbség van a kettő között előállításukat tekintve A fagyi cukrászati technológiával, speciális fagyasztással, általában a fogyasztás helyszínén készülő édesség. Készíthető pasztőrözéssel, vagy hideg eljárással, porból, sűrítményből, pasztából, tejjel vagy vízzel, élelmiszer-adalék és járulékos anyagok (pl. gyümölcs, dió, mandula, pisztácia, gyümölcskonzerv stb.) hozzáadásával. Megkülönböztethetünk hagyományos és kézműves fagylaltokat, amelyeket a cukrászmester készít,  porfagylaltot, amelyet iparilag előállított porkeverék vízzel hígítása után fagyasztanak le, és nem sorolják a fagylaltok közé a kanállal adagolt jégkrémeket, bár ezek a felületes szemlélődő számára a kínáló pultban külső megjelenésükben hasonlóak a fagyihoz.

landscape-1435161148-girl-licking-ice-cream.jpg

A jégkrém üzemi körülmények között, meghatározott összetevőkből (zsiradék, fehérjék, gyümölcsök, ízesítő anyagok, zselatin, stb.) hőkezeléssel, zárt technológiával, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt élelmiszeripari termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak. A vendéglátóhelyekre kész állapotban szállítják ki.

De vajon melyik a finomabb? Fagyi, vagy jégkrém? Ti melyiket melyiket nyaljátok szívesebben? A döntés ezúttal is a ti kezetekben van!

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr958925432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takysoft 2016.08.01. 16:24:08

Mindkettő. Egy picit talán inkább a jégkrém felé húzok, mert nem szeretem a tölcsére, a fagyi papírpohárban kérve pedig még drágább.

Nagy kedvenc amúgy a froyo is :D (frozen yogurt)
Ezt szoktam magam is csinálni. Egy nagy pohár Jogobella a fagyasztóba, 3-5 óra múlva kiskanállal meg lehet eszegetni.
6-9 óra múlva már kés is kellhet hozzá :D

Bogika78 2016.10.13. 11:10:46

Gyerekkoromban egyértelműen azt mondtam volna: a jégkrém!!! A fagyi nekem túl puha, folyós volt, a tölcsérét meg utáltam (és ez ma se változott.) De ma már azért vagyok zavarban, mert nincs Leo jégkrém, márpedig az nekem verhetetlen volt :) Ráadásul végre van papírpohárba kérhető fagyi, és így már nincs vele bajom… :)
süti beállítások módosítása