Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag két táborra szakadt az összeállítást követően, Laci bácsi kapott hideget-meleget egyaránt. Sokan kritizálták az olcsó, rossz minőségű és sokszor egymáshoz semmilyen formában nem passzoló alapanyagok miatt, valamint az alapvető higiéniai szabályok be nem tartása végett, de többek között a Dívány és maga az Updateguru, Norbi is védelmébe vette, mondván ilyenek vagyunk mi magyarok. Hiszen nem csak ő tesz kecsöpöt a tésztaszószba, hanem a magát olasznak eladó éttermek jó része is. Nem csak ő rántja ki még az olajat is, bepanírozva, nem csak ő hinti mindenre a vegetát, hanem mi majd mindannyian.
A többszörös aranyérmes mesterszakács a Bors hasábjain válaszolt az őt ért vádakra, Benke elmondta, hogy már régóta szeretne nyugdíjba vonulni, de sokan nézik a műsorait, nagyon népszerű, és igény van rá. És különben is, húsz évig főzött a Gundelben. A C-vitamint meg csak azért törte bele a túrókrémbe, mert az egy vitaminreklám volt. Az utóbbi időben igen csak népszerű gasztrobloggereket tette felelőssé a kialakult helyzet miatt és sznob, főzni sem tudó kontároknak nevezte őket. Végül igen sajnálatos módon kórházba került, ahol is új recepteken gondolkozik és egy újabb, frissebb műsorra készül. És fogyni is szeretne, ezért életmódváltásba kezdett.
De vajon kinek van igaza? Laci bácsi tényleg a magyar gasztronómia meghatározó alakja, aki remek szakács és csak az irigyei köszörülik rajta nyelvüket, vagy valóban bűnt követ el azzal, hogy a konyhai tevékenységeit közkinccsé teszi? A döntés ezúttal is a Ti kezetekben van!
A DÖNTÉS
Az utolsó 100 komment: