Műfenyő, vagy igazi?
2015. december 18. írta: Despota

Műfenyő, vagy igazi?

20111130-karacsonyfa-mufenyo-stella.jpg

Alig 6 nap és ismét elérkezik az év talán egyik legszebb ünnepe, karácsony. Sokan már napokkal, sőt, hetekkel szenteste előtt elkezdik a dekorálást, ünnepi pompába öltöztetik a lakást és a karácsonyfa is méltó helyére kerül. A jó hír, hogy idén sem drágult a fenyő, a legolcsóbb a lucfenyőt méterenként ezer forintért árulják, a legdrágább pedig a nordmannfenyő, aminek métere akár 5-6 ezer forint is lehet az árusoknál. Kétségtelenül meg van a varázsa a mindent körüllengő fenyő és gyanta illatnak, ugyanakkor akadnak olyanok is szép számmal, akik nem rajonganak a vágott fenyőkért. Nem értenek egyet azzal, hogy a néhány napos karácsonyi ünneplés miatt kivágják ezeket a csodálatos fákat, hiszen legkésőbb vízkeresztkor úgyis a szemétben végzik. Ők többnyire a műfenyők mellett teszik le a voksukat, szerencsére manapság elég jó minőségű, már-már megtévesztésig élethű termékeket készítenek a gyártók. Középutas megoldás lehet élő fenyőfát vásárolni, amelyet végül ki is ültethetünk valahova, ezzel meghosszabbítva a csemete küldetését.

20091216karacsony18.jpg

De vajon melyik tábornak van igaza? A karácsony csak valódi fenyőillattal és igazi fával lehet teljes, vagy védjük a fákat és válasszunk műfenyőt? Állást ezúttal sem foglalunk, a döntés ismét a Ti kezetekben van!

A DÖNTÉS

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr608172522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirty Lyle 2015.12.18. 21:09:37

Ezek a fenyők direkt karácsonyfának vannak ültetve. Nem a parkokat tarolják le az ünnep miatt.

prim 2015.12.18. 22:35:49

A műfenyővel az a gond, hogy az sem túl tartós. Ezek a idióta kínaiak még ezt is meg tudják úgy oldani hogy pár éven belül szétessen. Hiába úgy néz ki mint egy igazi. Ahol a fenyőágak találkoznak a törzzsel, ott a létező leggagyibb műanyagból van a tartó, és 2-3 év után szétporlik. Viszont 6-os fémtiplivel egész jól sikerült felturbózni és tartóssá varázsolni. Ha igazi fenyőt vásárolsz, támogatod a zalai gazdákat, a műfenyővel viszont a kínaiakat... lehet választani

gabardin 2015.12.19. 13:38:26

A műanyag miből van? :)

Tizedes1 2015.12.19. 22:10:49

Megvan a varázsa.
Lehetne már egy hibáktól mentes cikk.
Akinek fenyő illat kell és úgy gondolja,hogy azt csak az élő fa adhatja meg, az nagyon téved !

Május 40. 2015.12.22. 13:21:18

Műfenyőt veszel? Akkor anyádnak is művirágot adj a születésnapjára!
süti beállítások módosítása