Melyik a legnépszerűbb budapesti bevásárlóközpont?
2015. október 30. írta: Despota

Melyik a legnépszerűbb budapesti bevásárlóközpont?

753x440.jpg

Plázázni mindenki szokott, még az is, aki egyébként alapvetően nem kedveli az efféle szórakoztató és bevásárlóközpontokat. Az ok nagyon egyszerű, viszonylag behatárolt helyen szinte minden meg lehet vásárolni, amire az embernek éppen szüksége van, a tikkasztó shoppingolást követően pedig be lehet kapni néhány finom falatot, meg lehet inni egy kávét, vagy üdítőt.

De vajon melyik budapesti bevásárlóközpontot kedvelik leginkább a Nagy döntés blog olvasói és melyiket kerülik el nagy ívben? Mai szavazásunkban erre keressük a választ.

ALLEE

dscf0001.JPG

Budapest XI. kerületében, Újbudán a volt Skála áruház helyén 2009-ben nyitott meg az ultramodern multifunkciós bevásárló- és szórakoztató központ, az Allee. A négyszintes pláza színvonalas üzletek világ márkáival, éttermekkel és szórakoztató egységekkel várja a vásárlásra és kikapcsolódásra vágyó családokat. A szórakozás és a vásárlás mellett 7 ezer m2 területen irodahelyiségek bérlése is adott. 
A szórakozást egy 13 termes multiplex mozi, egy nonstop fitness stúdió és egy játékterem teszi lehetővé. 

ARENA PLAZA

46049120118110138_arena_plaza_budapest.jpg

Az Arena Plaza hazánk egyik legnagyobb és legmodernebb bevásárlóközpontja. A hatalmas komplexum 5 percre a Keleti pályaudvartól a stadionok szomszédságában található. A bevásárló és szórakoztató központ világmárkák széles kínálatával, 200 üzlettel, gigantikus mozi komplexummal, rengeteg, szám szerint 23 étteremmel, kávézóval és szórakoztató egységekkel várja a látogatókat. A parkolást egy 2800 férőhelyes ingyenes parkolóházzal oldották meg.

ÁRKÁD

arkad_budapest.JPG

2002. március 20-án megnyílt a német ECE csoport első magyarországi bevásárlóközpontja, a 48 000 m2 bérbe adható és 3 400 m2 irodai területtel rendelkező Árkád Budapest. 2013. március 20-án, egészen pontosan 11 évvel az Árkád 1 megnyitója után, az Árkád 2 is megnyitotta kapuit. Több, mint 200 üzlettel csalogatják a vásárlókat. 

ATRIUM EUROCENTER

eurocenter_1n.jpg

Az Atrium EuroCenter Budapest északi területén helyezkedik el, a város budai oldalán, a III. kerületben, Óbudán. 2000-ben nyitotta meg kapuit a vásárlóközönség előtt. Az ország egyik legnagyobb alapterületű Interspar üzletével, számos bank, mobilszolgáltató, posta és egyéb szolgáltató mellett divatos boltokkal várja az érdeklődőket

CAMPONA

campona_budapest.jpg

A Campona Budapest 22. kerületében,  két szinten, több, mint 150 üzlettel és egy 11 termes multiplex mozival várja vásárlóit, összesen 53.000 m2 alapterületen. A különlegessége, hogy itt található a Tropicarium és a Csodák Palotája is. 

CORVIN PLAZA

15715_1024.png

A Corvin Plaza (korábban: Corvin bevásárlóközpont) Budapest egyik üzletközpontja, amely 2010. október 27-én nyílt meg a józsefvárosi Corvin sétányon, a Futó utca 37–45. szám alatt. A teljes alapterület mintegy 10%-át, 3600 négyzetmétert egy szupermarket foglalja el.Ezen kívül 9 közepes méretű outlet és több mint 100 kisebb üzlethelyiség található a komplexumban.A 4. szint teljes egészében éttermeknek ad helyet.

DUNA PLAZA

duna_plaza_bevasarlokozpont_ujiroda_hu.jpg

A Duna Plaza egy Budapest XIII. kerületében álló bevásárló- és szórakoztató komplexum. 1996-os átadásakor Magyarország első nyugati típusú nagy bevásárlóközpontjának számított, itt működött az ország első, kilenc termes multiplex mozija is.  37.000 m2-en számos nemzetközi és magyar kereskedelmi cég képviselteti magát, így közel 200 üzlet közül válogathatnak a vásárlók. 

EUROPARK

15708_1024.png

Az Europark Budapest XIX. kerületének egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, az Üllői út 201. alatt található. 1997. március 11-én adták át. Az Europark bevásárlóközpont 25.600 m2 eladótérrel rendelkezik. A kétszintes bevásárlóközpontban 68 üzlet és számos szolgáltatás várja a vásárlókat. Ingyenes, 1000 férőhelyes parkoló biztosított.

KÖKI TERMINÁL

bkk_koki_bejarat_1.jpg

A KöKi Terminál bevásárló- és irodaközpont Budapesten, a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomásánál. Neve Kőbánya-Kispest nevének rövidüléséből ered, 2011. október 14-én adták át. A háromszintes épületben több mint 200 üzlet, egy hatalmas OBI barkácsáruház és egy szintén óriási Tesco hipermarket segít a pénzköltésben, mozi nem található benne.

LURDY HÁZ

budapest_lurdy-haz_0870.jpg

A Lurdy Ház (teljes nevén a Lurdy Ház Bevásárló- és Irodacentrum) 1998 őszén nyílt meg Budapesten, a 9. kerületben, a Lágymányosi hídtól néhány percnyire. Egyszerre bevásárlóközpont és irodaház. Budapest egyik legismertebb kereskedelmi és szolgáltató központja, több mint 100 üzlet kínálatából válogathatnak a vásárlók, mozi, bowling- és játékterem is található benne.

MAMMUT (I-II)

20140529kitoltendo-bombariado-tobb-budapesti-bevasarlokozpontban.jpg

A Mammut Budapest egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja, amely 2001-ben bővült ki a Mammut II. elnevezésű új épületrésszel.  330 világmárkákat kínáló üzlettel, 40 étteremmel és kávézóval várja a vásárlókat, mindkét épületben található Cinema City.

MOM PARK

mompark_2.jpg

2001-ben megnyitott a MOM Park Bevásárlóközpont, amely jelenleg több mint 100 üzlettel, éttermekkel, kávézókkal, multiplex mozival, galériával, wellness részleggel, szupermarkettel várja a vásárlókat.

PÓLUS CENTER

polus_center_budapest.jpg

1996 november 8-án adták át Pest legészakibb részének mai napig meghatározó bevásárlóközpontját, a Pólus Centert, amely közel 59 ezer négyzetméteren, üzletekkel, éttermekkel, korcsolya pályával és mozival várja a vásárlókat. 

SUGÁR

15724_1024.png

1980. november 7-én nyílt meg Pest első bevásárló- és szolgáltató központja. Az üzletközpont nevére pályázatot írtak ki, a SUGÁR kapta a legtöbb szavazatot, akkor Budapest egyik legmodernebb és legkedveltebb áruházának számított. Egészen 2004 nyaráig a régi maradt, ekkor azonban megkezdődött az üzletközpont mai elvárásoknak, követelményeknek megfelelő felújítása. Az üzletközpont első két szintjén a kereskedelmi és szolgáltató egységek dominálnak, a harmadik szinten pedig a szórakoztatás és a vendéglátás kap helyet, többek között mozi is található benne.

WESTEND CITY CENTER

1999_westend_02.jpg

A WestEnd City Center Közép- és Kelet-Európa legnagyobb területű bevásárlóközpontja, a VI. kerületben, a Nyugati pályaudvar mellett található. 1999. november 12-én adták át. A bevásárlóközpont magában foglal egy iroda-komplexumot és a Hilton Budapest City szállodát is. Az épület több szakmai díjat is elnyert, megnyerte többek között a 2001. évi Prix d'Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj-pályázat első díját is kereskedelmi épület kategóriában.

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr938035558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 2015.10.30. 15:34:58

Nyilván a Westend a legnépszerűbb, mert a legnagyobb és a legjobb helyen van.

Némelyik bevásárlóközpontnak (pl. Aréna Plaza, Campona, Mom Park, Lurdy Ház, Pólus) az a baja, hogy tömegközlekedéssel nem túl jól közelíthető meg, mások viszont(pl. Alee, Corvin Plaza, Europark, Köki Terminál, Árkád, Sugár, Duna Plaza) ebből a szempontból ideális helyen vannak.

Még ma sem mindenki közlekedik állandóan autóval...

Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2015.10.30. 15:39:48

Allee. két L, két E. nem olyan bonyolult, még sem tudják sehol rendesen leírni

Lady Ann 2015.10.30. 16:01:11

"Melyik a legnépszerűbb budapesti bevásárlóközpont?" Honnan tudjam? Van, ahova sokat járok, mert útba esik, de ettől még nem tudom, mennyire népszerű.

kalandfereg 2015.10.30. 16:35:22

Esküszöm nem értem ezt a szavazást. Ha az a kérdés, melyik a legnépszerűbb, akkor meg kell nézni a statisztikákat. Miért lenne már az mérvadó, hogy az olvasók szerint melyik a legnépszerűbb? Ha viszont az a kérdés, hogy az olvasóknak melyik a kedvence, akkor meg azt kellene kérdezni.

bobijub 2015.10.30. 17:33:03

He ?!?!?!

az hogy ennek a szavazásnak a látogatói mit hisznek legnépszerűbbnek, az inkább csak egy átfogóbb vizsgálat részletkísérlete lehet, hogy ez a kérdés az emberekből a kollektív ostobaságot képes-e kihozni vagy a kollektív bölcsességet. vajon a sok, légbőlkapott megalapozottságú "szerintem" összehozza-e a valós viszonyoknak megfelelő sorrendet.

A legnépszerűbb már önmagában is többtényezős.
mi alapján nézzük?
- teljes éves látogatószám?
- teljes éves vásárlások száma?
- teljes éves bevétel?
- négyzetméterarányos látogatószám?
- boltterületre számított négyzetméterarányos bevétel?
- a világvégérerakottsággal korrigált bevétel?
- a vonzáskörzet lakosságának arányában számított adatok?

mi értelme van annak a népszerűségnek, amit sokan jól megszavaznak, olyanok, akiknek valamiért "szimpi" az adott hely, de a szavazatukat sohasenem, vagy legalábbis nagyonritkán áltják valós odamenésre és még annál is ritkábban nyitják meg ott a pénzcsapjukat?

bobijub 2015.10.30. 17:46:13

@A megvalósult amerikai ólom..:

éljen a nem több, mint huszonöt-harmincévvel ezelőtti bevásárlás.
- sorbanállás a húsboltban, blokk, fizetés a pénztárban, vissza a húsért
- sorbanállás a keravillban, egy villanykörte, blokk, pénztár, árukiadó
- zöldséges az utcára kipakolt ládáival, amiktól alig lehet odaférni az árushoz fizetni, és közben nincs hova lerakni a három másik helyen már megvett cuccot
- patika: árazó, egy(!) pénztár, kiadás
a sorrend teljesen mindegy, mert a végeredmény úgyis az, hogy az előbb megvett cuccot át kell hurcolni a másik helyre, és ráadásul ott is mededzselni kell.
és milyen jó volt, ha közben esett az eső, örvendezve lehetett előszedni az esőkabátot, mert az négy cekker, a kosár és a ridikül vagy aktatáska mellé az ötödik kézbe már nem fért az esernyő.

..... TAKAROGGY VISSZA A NEM IS OLYAN TÁVOLI MÚLTBA ÉS CSINÁJJ VÉGIG EGY PLÁZAMENTES, HIPERMARKETMENTES, NAGYÁRUHÁZMENTES BEVÁSÁRLÁSOS HÓNAPOT. BUSSZAL, METRÓVAL, VILLAMOSSAL, AMIKOR MÉG CSAK MINDEN MÁSODIK SZOMBAT VOLT SZABAD ÉS NEM CSAK VASÁRNAP VOLT TÉNYLEG M I N D E N ZÁRVA, HANEM SZOMBAT DÉLUTÁN IS !!!!!

Nbl 2015.10.30. 22:48:00

Micsoda bugyuta poszt... Sztem a Csepel Pláza.

Souky Sanjay 2015.10.30. 22:59:25

Utálom mindegyiket.Lélektelen,rideg,barátságtalan mindegyik.Tele van biztonsági őrökkel,én pedig azt érzem,hogy potenciális rablónak néznek.Drága a parkolás,még én fizetek,hogy megvegyem a cuccaikat.Kb.olyan,mint a bankok.Az én pénzemet használják,de én fizetek érte.Agyrém az egész.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.30. 23:45:01

@bobijub: " TAKAROGGY VISSZA A NEM IS OLYAN TÁVOLI MÚLTBA ÉS CSINÁJJ VÉGIG EGY PLÁZAMENTES, HIPERMARKETMENTES, NAGYÁRUHÁZMENTES BEVÁSÁRLÁSOS HÓNAPOT"

Bár számodra ez biztos a tudományos- fantasztikum világa, de én jelenleg is pláza és hipermarket mentesen élek, és remekül megvagyok ezek nélkül.
Képzeld, minden nap, amikor hazafelé tartok útba ejtek néhány üzletet, és megvásárolom, amire a következő 24 órában szükségem van.
Valamint piacra is járok, és lehetőleg őstermelőtől vásárolok.
Remélem a netes vásárlások növekedése pár év múlva kinyúvasztja a plázákat..

bati67 2015.11.01. 08:34:51

@Souky Sanjay: én nem járok oda, ahol fizetni kell a parkolásért! Ezért az Arénát jelöltem meg. (és tényleg oda járok a legtöbbet egy évben)
süti beállítások módosítása