Melyik a legjobb Windows rendszer?
2015. július 30. írta: Despota

Melyik a legjobb Windows rendszer?

windows.jpg

A szerencsésebbek már tölthetik a Microsoft legújabb operációs rendszerét, az index pedig összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a Windows 10-ről. Állítólag tényleg sikerült egész jól összekalapálni, még gamer szemmel is megállja a helyét és természetesen agyzsibbasztó reklámokat is kaptunk mellé, ahogy az lenni szokott. De vajon ez minden idők legjobb Windows op.rendszere? A Windows 95, amely még Vágási Ferit is rabul ejtette? Vagy inkább a kék halállal operáló XP? Netán a Vista, vagy a Win 8? Nektek melyik volt a kedvencetek? A döntés ezúttal is a Ti kezetekben van!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr537664716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2015.07.30. 17:44:24

A Windows 10 még nincs készen... majd az első service pack után.
:)

atoszp 2015.07.30. 18:10:04

Árulja már el vki h miért jó a Win7? Olyan lassú, hogy lehet a wista is gyorsabb nála :) Amúgy mihelyst kipróbálom a Win10-et azt mondom az a legjobb :D

Alick 2015.07.30. 18:51:49

@atoszp: minden Windows villámgyors, amíg SSD és sok RAM van alatta... de főleg amíg nincs telepítve rá (túl sok) program.
:)

szopjale 2015.07.30. 18:53:35

Nemtom mi a fasz bajuk van az xp-vel, jo lesz az meg 20-30 evig.

szamaritánus 2015.07.30. 18:58:32

szerintem a legjobb windows a linux.

24 éves borsodi dédnagypapa 2015.07.30. 20:53:19

Eddig 1.0-as windows-t hasznaltam, de lassan fut, ezert inkabb visszaterek a dosra.

idegen a földön 2015.07.30. 21:06:26

Ez nem ilyen egyszerű. Gépfüggő a dolog.

Telepítsél xp-t egy mostani laptopra. Vagy win7-et egy korosabbra.
Oszt driver honnan lesz?

Szigorúan szubjektíven:

Első használható a 3.11 volt. Multitask, hálózat. Elfutott már a 486-on is. Bár, láttam 386-oson is.

Komolyabban netezni, filmet nézni, cédét írni (multimédiázni) Win98se (Win95 nem volt az igazi, sima Win98 megbízhatatlan fos volt). De ehhez már "illett" legalább 128 mega ramot alápakolni, különben baromira lassú volt.

A következő jól sikerült az XP. 256 mega alatt nincs élet, 1 gb-nál már okés. Tulajdonképpen most is elég lenne, de cserélnem kellett. Újabb laptop, driverhiány, illetve gyorsabb érzetre hetessel a gép, és az energiagazdálkodása is jobb, többet bír akksiról.

WIN7 is jó. Ehhez kell minimum 4 gb. Xp külsővel használom, meg vagyok vele elégedve.

qwertzu 2015.07.30. 21:23:01

@Alick: Ez kb. minden operációs rendszerre igaz. :)

Hodor Hodor 2015.07.30. 22:52:30

Azzal kezdeném,ami nekem a legnagyobb csalódás volt.Az edge ugyanúgy egy túlhájpolt fos,mint az explorer volt! Egy i5-ös középkategóriás laptopon hajtva-a crome odaveri.Mit odaveri,agyonveri!
Másrész csak nekem jutott eszembe (?)hogy,Bill Gates ugyan mi a fenéért lett hirtelen ilyen jó fej? Van egy olyan érzésem hogy,ennek még megisszuk a levét!Gazdagon! És ne legyen igazam.
Amúgy a 10,nekem már egy kicsit túl felhasználóbarát lett ,elítélni még nem akarom,és vannak dolgok amik tetszenek is benne,de nem zárom ki hogy,vissza állok a hetesre.Erre egy hónapja van minden friss letöltőnek.

Pityubácsi 2015.07.30. 22:53:38

@atoszp: végigjártam a szamárlétrát, de a vista valami kegyetlen állat volt.
a 7-es sokkal gyorsabb, és kevesebbet zabál.

a favorit azonban a 2000.

apro_marosan_petergabor 2015.07.31. 05:30:21

W2000.
2000-ben telepítettem egy 5 gépes irodai hálót, nettel, komoly CAD-el. Rég nem létező firewallal. A rendszer mai is megy gond (és kékhalál) nélkül, szolid erőforrásu gépeken. Felhasználói szemszögből nem tud kevesebbet, mint a mai rendszerek. Ez mutatja, mennyire felesleges pénzpazarlás Bil Gates-ék finanszírozása Óriási károkat okozott a redmondi "óriás".
Ráült és eltorzította az egész sw ipart. Megölt miden jó kezdeményezést, felvásárolt minden konkurenst, lelassította a gépeket, s felesleges képességeket vásároltatott meg emberek, cégek millióival.
Ezeket a pénzeket sokkal hasznosabb műszaki fejlesztésekre lehetett volna fordítani.

2015.07.31. 06:33:52

sohasem szoktam elkapkodni a áttérést, más fizesse meg a tanulópénzt. persze egyszer már vmi korai W10 verziót felraktam, kb. egy hétig használtam, de nem ájultam el tőle, mert néha idegesítően lassú volt. amúgy egy jó op. rendszer olyan, m egy nyugati, pl. svájci kormány, azt sem tudom, melyik miniszter mit csinál, csak igazgassa a dolgokat a háttérben, nem kell vele törődni. hát nekem ilyen volt az xp, meg a mostani w7 is. a w8-t is kipróbáltam, de mindent komplikáltabban értem el, egy-két mozdulattal többel, stb, mert az egeret hol egyik, hol a másik sarokba kell rángatni, h a helyi menüből elérjek vmit. nem keserítem vele az életem, meg szegény egérkém is minek loholjon-fusson fel-alá feleslegesen:-)
az életveszélyes oldalakat azóta nyugodtan nézegetem, h fenn van egy rendszer backup, amelyik 10 perc alatt visszaállítja a szűz tiszta rendszert, csak a bizt. programok adatbázisát kell frissíteni, nem idegesítenek a vírusok sem. alapban mindent a D partícióra mentek, csak azt telepítem a C-re amit feltétlenül kell, ha egy programnak van portable verziója is, az is a D-én van, nem kell feleslegesen telepítgetni azt sem.

midnight coder 2015.07.31. 07:58:19

A win10-et még nem próbáltam, a hétvégén lesz az átállás. A win8 technológiailag jobb mint a 7, viszont a felülete úgy szar ahogy van. A win10 amit eddig láttam még mindig elég szar lesz UI szempontjából, viszont annyi pozitívum lesz benne, hogy végre, 20 év után a windowsban is lesz normális virtuális desktop nem csak a linuxon. Ez mondjuk egy elég gyenge pontja volt eddig a windowsnak. A start menü visszatérésének is örülök, és pláne annak, hogy a hülye fullscreenes "modern" appok is tudnak majd végre normálisan ablakban futni. Remélem aztán idővel ez az egész "letisztult", a 70-es évek monokróm kijelzőire tákolt nulladik generációs desktopokat idéző szar eltűnik az életünkből.
Amúgy eléggé érthetetlen, hogy mi a fenének erőltették ezt ? Felhasználói igény rohadtul nem volt rá - sőt, a WP7 óta a MS-nek is látnia kellett volna hogy mennyire nem veszik az emberek az ilyen telefonokat. Ehhez képest még rátettek egy lapáttal, és betették a win8 OS-be is. Teljesen érthetetlen. Ha egy cég látja, hogy valami nem kell az embereknek, akkor gyárt olyat ami kell. A MS viszont le akarta nyomni ezt a primitív szart az emberek torkán, eszi nem eszi, nem kap mást alapon. És még a win10-ből sem tűnt el - kérdés, hogy azért mert a MS még mindig nem adta fel, vagy mert ennyi idő alatt nem tudták kidobni ?
Amit pedig végképp nem értek: a linuxokon már a KDE 2.0 tudott olyat, hogy témákat lehetett választani. Ha valaki a primitív monokróm sematikus ikonokra és widgetekre bukik, akkor válasszon olyan témát, de ne legyen ez globálisan mindenkire ráerőltetve. Arról már nem is szólva, hogy ha az egész nem lenne monolitikusan egybe hegesztve, és mondjuk a start menüt és az egyéb desktop elemeket le lehetne cserélni mint linuxon ahol akár egész desktop environmentet lehet választani...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.07.31. 09:06:30

@atoszp: @Alick: Sokáig minden Windows lassabb volt az előzőnél, a 7-es volt az első, amihez nem nem kellett nagyobb teljesítményű gép az ugyanolyan felhasználói élményhez. Persze a Microsoft a régi operációs rendszer + régi hardver párost mérte az új operációs rendszer + új hardver pároshoz a reklámokban...

Void Bunkoid 2015.07.31. 09:53:21

@midnight coder: "a linuxokon már a KDE 2.0 tudott olyat, hogy témákat lehetett választani."

Ez baromira ízlések és pofonok kérdése. VISZONT nekem a számítógép már a 90-es években egy használati tárgy volt, és nem a nappali dísze, lóf*szt sem érdekeltek a háttérképek meg témák meg mittomén, és a geekeket is kiröhögtem, amikor azzal próbáltak meggyőzni, hogy jobb a linux mint a dos(!), hogy nézzem, milyen fasza videolejátszója van, 3d kockára feszítve játssza le a pornót. No, és értelme van? Nincs. Akkor nincs több kérdésem :)

Az oprendszer nem játék, hogy szépen nézzen ki meg szórakoztasson. Az a dolga, hogy működjön hatékonyan, zökkenőmentesen.

Erre speciel az "igénytelen, 70-es évekbeli", ám keveset kérő és baromi egyértelmű felület sokkal inkább alkalmas, mint a live desktopon úszkáló kib*szott halak meg csillogóvillogó szépséges ikonok meg aero (igen, volt azé' a windowsnak is parasztvakítása bőven :)). Én amit futtatni akarok az oprendszeren, azzal szeretnék szórakozni, meg azt jól használni, nem az ikonokban meg a desktopban gyönyörködni.

GQ 2015.07.31. 14:34:46

@midnight coder: egységes arculat, tudod. az egyenruhások is azért vannak egyenruhában, hogy a paraszt megismerje, meg tudja különböztetni pl a mentőst a katonától.

GQ 2015.07.31. 14:55:11

@Void Bunkoid: az a baj, hogy egy vagy a sok közül. pl én rühellem a régi win95-re hajazó egyszerű témákat a windows-ban, és nem folyamatosan, de időnként cserélgetem a háttérképem is. ha mindenki megelégedne azzal a fossal, ami a 70-es években volt, mert úgyis csak arra való, amire, nem jutnánk tovább. gondolj egy autóra. egy trabi is elvisz a-ból b-be, nem mindegy, milyen gyors, milyen szép, míg a funkcióját teljesíti és a megengedett sebességnél úgysem mehetsz vele (hivatalosan) gyorsabban?f

Void Bunkoid 2015.08.02. 10:33:13

@GQ: összekevered a szezont a fazonnal. Az oprendszer nem kaszni, hanem motor. Az pedig egy Bentleyben is külsőre nem sokban különbözik a trabiétól, csak sokkal f*szább, erősebb (persze többet is kér, lásd trabant vs bentley). Spoilert, színes matricát meg kék neont viszont nem a motorra szoktak szerelni, hanem a kasznira. A motor tökmindegy, hogy hogy néz ki, adja le a teljesítményt és csá :) no ezt a win10 megteszi, onnantól kezdve nem érdekel, hogy a desktop hogyan néz ki, mondjuk az, hogy a Mortal Kombat X jobban néz ki, mint a directx 2-es játékok (mert a "mottora" rakott héj lehetővé teszi), na az már nem mindegy :)
süti beállítások módosítása