Ön bevezetné újra a vizitdíjat?
2015. november 22. írta: Despota

Ön bevezetné újra a vizitdíjat?

1000forint_fill_850x370.jpg

2007-ben a második Gyurcsány-kormány vezette be a beteg-orvos találkozások csökkentésére és a költségek részleges áthárítására a vizitdíjat. Összege alkalmanként 300 forint volt, a felnőtt háziorvosi praxisoknak átlagosan havi 186 000 Ft bevételük keletkezett belőle. Emelt összegű díjat kellett fizetnie mindazoknak, akik nem rendelőben vették igénybe a betegellátást, vagy beutaló nélkül érkeztek járóbeteg-szakellátásra,valamint azoknak, akik indokolatlanul kértek segítséget az ügyelettől. Természetesen nem mindenkire vonatkozott a díjfizetési kötelezettség, a tartós orvosi kezelés alatt állók, a 18 éven alattiak, a hajléktalanok és a rendszeres véradók jelentős része mentesültek alóla. A lakosság nagy része akkoriban erősen ellenezte és elutasította a vizitdíjat, az úgynevezett szociális népszavazáson a voksolók 82,62 százaléka mondott rá nemet, így bő egy év után, 2008. márciusában az akkori vezetés meg is szüntette. A népszavazás következményeként az egészségügyi minisztert is lapátra tette a kormányfő, többek között ez is hozzájárult az MSZP-SZDSZ koalíció felbomlásához.

A magyar egészségügy helyzete nem javult az elmúlt évek során, az emberek kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával, és ugyanilyen arányban ma már támogatnák a 2008-ban még elutasított vizitdíj bevezetését, hogy jobb legyen az ellátás - derült ki a Publicus Intézet friss közvélemény-kutatásából. 

De vajon tényleg javítana a jelenlegi ellátás színvonalán a díj újbóli bevezetése? Ön fizetne, ha azt az egészségügy felzárkóztatására fordítanák? Bevezetné újra a vizitdíjat? A döntés ezúttal is az önök kezében van!

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr128097764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liza Camino 2015.11.22. 10:08:00

Mikor működött a vizitdíj, a röpke pár hónap alatt a körzeti orvos egy csomó mindent beruházott és még sok terve volt,volt,volt...

a nagy hohoohooo 2015.11.22. 18:05:53

Bevezetném,De!
Nem ez alatt kormány alatt,....biztos vagyok benne azt is elmutyiznák,ellopnák ,s utána vernék a mellüket ti akartátok így,ez a miénk.
Dehogy ne ríjjatok egy kis különadót rátok verek....

BéLóg 2015.11.22. 23:32:24

Lófaxot vezetném be. Millión felül vonják évente az EÜ hozzájárulást és minden hasonló végzettségű mérnök kollégámnak is, akiket tisztességeses (bár magyar) bérrel fizet meg a multi. Ebből (is) tartják el a százezres potyautas társaságot...
Tehát én nem kívánok kétszer fizetni. Ha pedig X befizetett összegen felül nem kellene (vagy visszakapnám), mindjárt jönnének az ajvékolók hogy a rohattgazdagok...

pamut 2015.11.23. 01:12:21

Csak a világ legmagasabb ÁFA-ján keresztül többet fizetünk be minden hónapban, mint a vizitdíj összege volt.... évek óta.... és ezt fizeti mindenki, nem csak az aki dokihoz megy...

De így jobb is, mert az átlátható volt, amit a magyar ember nem szeret, itt a mutyira van igény. És most közkívánatra nem az egészségügybe megy a pénz, hanem az államon keresztül stadionokba meg fideszbűnözők luxusingatlanjaiba, a dokik meg kivándorolnak.

Remélem mindenki boldog és büszke akinek az anyja fél-egy éve vár a várólistán hogy megműtsék végre, hogy annak idején nagy büszkén leszavazta a vizitdíjat. Anyád szenved, de te örülsz neki hogy nincs vizitdíj. De hát ilyen a fideszes.

2015.11.23. 01:41:11

@pamut: anyad vizitdijjal is varolistas lenne, ez a feudalis egeszsegugyi szervezes es huberi hierarchia miatt is van. Halapenz se szunne meg.

Ahol elek van vizitdij, de cserebe alap gyogyszerek ingyenesek.

Az AFA tenyleg magas, de ez miert tenne kozkedveltte a vizitdijat ?

Potyautasokat kellene lehagyni, javitani a gazdalkodast, nem ellopni allami szinten. Amit az allam beszed arra keresztet vethetsz, ezert inkabb kevesebbet szedjen be.

pamut 2015.11.23. 03:03:10

@tiller foch: Ha lenne vizitdíj, több bevétele lenne a doktoroknak ezért kevesebben emigrálnának, ezért rövidülne a várólista.
Na meg eleve kevesebb ember menne dokihoz, mert akik most tök ingyen csak társalogni mennek azok kiesnének, abban a kis időben amikor volt vizitdíj, ez bebizonyosodott.
Több doki, több kapacitás, kevesebb kamu beteg --> több idő és ember az igazi betegekre, gyorsabb és jobb gyógyítás.

Az ÁFA-t nem azért írtam hogy amiatt népszerűbb a vizitdíj, hanem hogy a sok kretén fideszes vért hányt és a sebzett szarvasbika módjára telebőgték az országot, tipikus fideszes hiper-hisztéria keretében hogy nekik fizetni kell egy évben egyszer ha megbetegszik 300 ft-ot, jaj micsoda népnyúzás, világvége jajajaj. de most hogy ennek a többszörösét kell kifizetnie minden egyes hónapban a 27%-os ÁFA-ra, akkor is ha semmi baja, na azzal már nincs baja a sok géniusznak. fel se fogják hogy most a sokszorosát húzzák le róluk.

Vagy felfogják, de viktortól még az ostort is élvezi a sok mazochista. ezek még a 37%-os ÁFA-t is állva ünnepelnék ha viktortól kapnák. ezek még a saját anyjuk temetésén is viktort fogják éltetni, akkor is ha anyjuk abba halt bele hogy nem bírta kivárni amíg sorra kerül a listán, mert a helyi focicsapatnak fontosabb volt stadiont adni mint a kórháznak pénzt emberre, felszerelésre.

ja és az én anyámat nem kell emlegetni, én felelősen, igennel szavaztam a vizitdíjra, a fideszesek azok akik a saját anyjukon is átgázolnak ha viktort kell támogatni.

2015.11.23. 04:15:25

@pamut: a nyugati 4-5-szoros fizetessel semmilyen vizitdij nem versenyezget. Ha bevezetik, akkor semmit se kapsz cserebe. Ahol en irvoshoz jarok, a vizitdijert cserebe szinte minden gyogyszert ingyen vagy fillerekert kapok. A magyar vizitdij egy sarc, amit ugyan az orvos kap, de ezert a beteg annyit kap, hogy az orvos esetleg nem megy nyugatra (biztos a vizitdij miatt mondana le a sved, norveg, svajci orvosi fizeteserol...). Halapenzt ugyanugy ki fogja kovetelni a sebesz, nogyogyasz. 300 forinttal nem valtod ki a szazezres csuszopenzt egy eletmento onkologiai mutetert. Az embereknek nem a vizitdij a baja, hanem hogy semmi se valtozna erdemben, a feudalus gondolkodas marad, a beteg nyirhato birka marad.

En nem vagyok fideszista, viktorista, a magas AFA egy dilettans kormany kenyszerintezkedese, mert mashogy nem tud adot beszedni, mert Magyarorszagon rengetegen elkerulik az adofizetest. Az AFA-t meg sokan nem tudjak. Persze a nagyok meg a koltsegvetest is megcsapoljak AFA-csalassal.
En azt mondom, minel kevesebbet fizetsz az allamnak, annal jobb. Vizitdij helyett maganbiztositas ezerszer jobb lenne. Ott tenyleg kovetelhetsz a penzedert, tenyleg nincs sorbanallas, a beteg az elso. Vizitdij ugyanugy nem egy szolgaltatasert jaro ellenertek, hanem egy sarc.

Rahman Mudzsibur 2015.11.23. 04:48:43

Épp elég hozzájárulást fizetek, nem kérek újabb sarcot. Az a degenerált, aki szeretne fizetni, fizessen. Ne tiltsák meg neki. Az viszont megérne egy misét, hogy Kalányos Vendel és népizenekara, akik nem dolgoz(tak)nak, és nem fizetnek megkapják u.azt az ellátást mint én...

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.23. 05:15:12

A vizitdíj felvetése a liberalizmus poklát mutatja. A liberalizmusét, ami ellen én a közíró harcolok. Blogon a világítótornya az imperializmus sötét tengerén bolyongóknak.

Diopapa_sok 2015.11.23. 06:13:56

Semmi sem garantálja, hogy a vizitdíjjal párhuzamosan nem vonnának el forrásokat az egészségügyből, szóval nem..

Kuntakintekitekinte 2015.11.23. 07:35:21

Annak a most éppen 78,5%-on álló agyhalottnak üzenném, hogy a mai helyzetben ez úgy nézne ki, hogy a beteg fizetne úgy 1000 forintot vizitenként. Minden vizitért, ha évente 50-szer kell mennie akkor is.
A doki az 1000 forint bevétel után fizetne a fidesztolva.. akarom mondani Nemzetünknek 2000 forintot, plusz darabonként úgy 3000 forintja menne el az adminisztrációra.

@maxval bircaman meghízott szerkesztő:

Sötétséged a megszokott. Én is azt tapasztaltam a körzetimnél amit a legelső hozzászóló írt. Beruházott, vett, gyarapodott, nőtt az eszközállomány. Aztán jöttek a hozzátok hasonló agymosott barmok és visszasüllyedt az elmúlt évezredbe. Gratulálok barom.

króm nickel 2015.11.23. 09:20:49

Az egészségügyhöz három dolog kell: pénz, pénz pénz. Jelenleg minden tényező abba az irányba hat hogy ez a pénz egyre kevésbé lesz elég.
A kiadások nőnek, mert tovább élünk, az eljárások pedig egyre drágábbak.
A befizetők száma még a kivándorlás nélkül is csökken.
A színvonal további romlása várható.
Szerintem csak önrész bevezetésével lehetne rendbe tenni.

pamut 2015.11.23. 09:50:15

@tiller foch:
mindenki azzal jön nem lehet versenyezni a nyugati 4-5x fizuval, de ez messze nem ilyen egyszerű képlet. egyrészt a vásárlóérték számít, és ha lejön a nyugati bérből a nyugati lakhatási költség, máris csak 2-3x a fizu. Másrészt az embereknek itt van a családja, barátai, anyanyelvi környezete kultúrája, otthona, amik azért sokat számítanak, innen sokan nem a sok bérért mennek el, hanem a megélhetési nehézségek elől menekülnek. ez nagy különbség, mert azt jelenti hogy ha csak kicsivel jobban keresnének akkor eszükbe sem jutna az életük teljesen újrakezdésére, hazájuk feladására, minden ismerősük rokonaik itt hagyására. én is ismerek olyan embereket akik nem az 5x bér miatt mentek el, hanem mert egyszerűen pár tízezer hiányzott ahhoz hogy itt meg tudjanak élni, azaz a kényszer tolta őket ki, nem a sok pénz csábította őket.

természetesen a kivándorlást nem lehet leállítani, de béremeléssel csökkenteni lehetne. és ez a legelső kötelessége lenne a kormánynak, már ha ezt a kibaszott szarhegyet amit kormánynak hívunk érdekelné bármiféle kötelesség.

a vizitdíjért igenis kapok cserébe valami, már előbb leírtam hogy önmagában a léte lekoptatja azokat akik csak szociális életüket pótolják a most ingyenesen látogatható doktorokkal, ez önmagában 10-15%-os azonnali tehercsökkentést jelentene, ennyivel kevésbé túlterhelt orvosokat, kevesebb adminisztrációt, több időt, energiát, jobb kezelést a valódi betegeknek.

az is tapasztalat a vizitdíjas korszakból hogy a hálapénzt is csökkentette, mert sokan úgy érezték hogy miért fizessenek kétszer. na és az egész rendszert sokkal átláthatóbbá tette, és növelte az emberek egészségtudatosságát.

azzal egyetértek hogy a magánbiztosítás jobb lenne, de nálunk a kommunizmusra van igény.

Zpalee 2015.11.23. 10:35:29

Viztidíj? Marhaság. Az -idióta módon felszámolt- magánnyugdíjpénztár mintájára az magán egészségkasszát vezetném be. Ahogy ez már a normálisabb országokban működik.

Mészáros Laci 2015.11.23. 11:09:33

ez a kérdés kb ezer évre lekerült a napirendről

BéLóg 2015.11.23. 11:13:41

@Kuntakintekitekinte: megHÍZOTT szerkesztő úr nyilvánvalóan egy nickhamisítás, talán nem vetted észre a B és a H betűk közti különbséget?
Sötét az a gyerek, de jól trollkodik. Te meg beszopod...

@pamut: Ahogy más is OKOSAN leírta, a 27%-os ÁFA az EGYETLEN adó amit még te sem tudsz elcsalni, akkor sem ha zsebbe kapod a bért, nem vagy bejelentve az EÜ rendszerbe és nem fizetsz semmilyen más adót.
A legtökéletesebb megoldás, mert aki pénzt ad ki az fizet is.
A legtökéletesebb megoldás mert aki sokat költ sokat is adózik.
A legtökéletesebb megoldás mert semmiféle szervezet nem kell a beszedésére és nem kell óriási erőforrásokat bevenni bevallások feldolgozására, satöbbi.
Ha rajtam állna, eltörölnék minden SZJA-t és bevezetném a fix összegű Állampolgári Adót, amit minden magyar állampolgárnak 18 év felett be kellene fizetni, és erre építenék egy rendszert (gyerekem, apám, anyám helyett befizethetem meg effélék). Szerintem ez nagyobb dobás lenne mint az LMP-s baromság az "ingyenpénz".

Proud Mary 2015.11.23. 11:20:07

@BéLóg: hogy venné észre, mikor olyan primitív szegénykém

pamut 2015.11.23. 12:42:35

@BéLóg: az ÁFA a 300 ft-os vizitdíjjal lett szembeállítva, ami szintén nem lehetett elcsalni, de az ÁFA legalább többszörösét húzza le a magyarokról mint amennyi a vizitdíj összege lenne, és nem csak akkor mikor beteg vagy hanem akkor is amikor nem, minden hónapban újra és újra.

Persze egy fideszes ezt nem fogja fel ő boldog hogy nincs vizitdíj, hurrá, hurrá, éljen viktor, de havonta ezresekkel többet fizet ÁFA-ban, na ezt már nem érti.

Amúgy tényleg tökéletes megoldás a szegény magyarokból kipréselni még több lóvét, hogy a szegényeket még szegényebbé tegye, hogy fenntartsa a folyamatos megszorításokat, hogy legyen pénz stadionokra meg sztálinista időket idéző propagandaadókra.

BéLóg 2015.11.23. 14:56:50

@pamut: Talán nem értetted meg igazán miért is "jó" a 27%-os áfa. pedig elég sokat leírtam.
A LEGSZEGÉNYEBB emberek fizetik a legkevesebb áfát (adót) és a leggazdagabbak pedig a legtöbbet. Nehéz felfogni?
Magyarországon nemzeti sport az adócsalás. Nézzél már magad körül! Én mondok neked a SAJÁT látókörömben HÚSZ foglalkozást amelyből 19 adó-"elkerülő".
Orvos (hálapénz), piaci kofa, bármilyen "mesterembör", pincér (borravaló), zsebbebéres maszek alkalmazott (általánosságban bárhol), gyógytornász, pedikűrös, kisvállalkozó, ... csak indulásnak, segítségképp...
Egyébként mindegyik megmagyarázza hogy miért és miért nem, miért csak így és a többi, és a többi. De ha hirtelen kikerül a lajtán túlra akár ugyanabba a szektorba, valahogy mindjárt böcsületes adózó pógár válik belőle. Mert egyébként mehetne a fenébe!

pamut 2015.11.23. 16:19:05

@BéLóg: Aki itt nem értett meg valamit, az te vagy. Én közlöm hogy a világ legmagasabb (!!!) ÁFA-ja a népnyúzás egyik eszköze, mire te nekiállsz dicsérni az eszköz hatékonyságát.

Én értem, hogy nektek ott a fideszmaffiában a kényszeres terelést tanítják, de az a helyzet, hogy a bármilyen Tökéletes Gyönyörű és Csodálatos a te szemedben ez mint eszköz, ettől még a népsanyargatás eszköze. Ennyire erővel csodálhatnád az inkvizíció kifinomult kínzóeszközeinek hatékonyságát is, attól azok még kínzóeszközök.

Amiről pláne nem vagy hajlandó beszélni, noha TAGADHATATLANUL ebben a kontextusba hoztam fel, hogy a VIZITDÍJHOZ KÉPEST ez többszörös adó, és nem csak a betegeknek, de az egészségeseknek is kell fizetnie, nem csak alkalmanként, hanem egyfolytában.

Az adócsalás valóban sport, de a vizitdíjjal NEM LEHET szembeállítani, mivel azt NEM LEHETETT ELCSALNI. Még az ÁFA-t is könnyebb elcsalni mint a vizitdíjat, mert a gazdagabbak simán átjárnak külföldre vásárolni, én ismerek olyat aki Bécsbe is kikocsikázik nagybevásárálás céljából, meg csomóan neten rendelnek mindenféle kütyüktől cipőn és ruhán át kutyakajáig mindenfélét, még Kínából is megérni rendelni mert még onnan is olcsóbb mint a magyar világcsúcs népnyúzó ÁFA-val.
Ja, a szegények persze nem tehetik meg hogy a határ túloldalára járjanak át mert kocsijuk sincs, és a netről sem tudnak rendelni mert még számítógépük sincs, az ÁFA amúgy is hagyományosan a szegények adója, mert ők a semmiből még megtakarítani sem tudnak, kénytelenek elkölteni minden kis bevételüket, rajtuk csattan legjobban, nem is csoda hogy nő a szegénység és a nyomor (persze ennek egyéb okai is vannak).
Mondjuk ezt fideszesnek mondhatom.... tőled aztán éhen is dögölhetnek, szerinted aki szegény az annyit is ér....

Na, fogadjunk hogy továbbra sem leszel hajlandó arról beszélni amit eredetileg leírtam hogy az ÁFA a vizitdíjjal szemben állítva milyen geciség? :)
Meg arról hogy a kibaszott rohadék maffiakormány milyen magyarellenes módon veri el fölösleges vagy éppen szemét dolgokra a közpénzt?
Meg arról hogy rohad totál le a szarba az egészségügy, hogy szenved tőle beteg, orvos, az egész ország? Már kivéve a fideszest aki direkt örül neki?

BéLóg 2015.11.23. 16:43:49

@pamut: Az ÁFA a vizitdíjjal szembeállítva egy geciség! Mondjuk én abszolút nem erről beszéltem és azt hittem, ha egy állításodba NEM kötök bele, akkor az NEM vitatéma.
De úgy látom ezt el kell magyarázni.
Szóval leírom mégegyszer: Az ÁFA a vizitdíjjal szembeállítva egy geciség.

ELLENBEN a "világ legmagasabb ÁFÁ-ja" lófaszt népnyúzó eszköz és én már AKKOR áfaemeléstről beszéltem ÉRTELMES emberekkel mikor még seholse volt fidesz.
Ergó anyád tagja a fideszmaffiának (egyébként honnan is tudnád mit tanítanak ott)? (Bukta...)
Hülye vagy és még le is írod. A "szegények" semmi adót nem fizetnek és még egy kétgyerekes, minimálbéres család is teljesen adómentes lesz úgy hogy a fideSSmaffia családtámogatási rendszerét, különösen újabban, mikor már az EÜ járulékot is visszakapja, amit viszont ÉN bazdmeg kifizetek, mert én "gazdag" vagyok és nekem ELTÖRÖLTÉK az EÜ plafont.
Tudom hogy egyetlen posztkomcsi ballib kormány alatt se volt EGYETLEN éhező szegény és egyetlen éhező gyerek se, úgyhogy ezt se kell nekem leírnod.
Az már fel sem tűnik neked hogy ha szerinted a szegény "semmitse" tud venni (meg félrerakni), akkor az ÁFA akár 100% is lehet, mert a semmi (tudod ez az ami a te fejedben van) bármely százaléka szintén csak semmi!
Azon kívül anyád szerint dögölhetnek éhen a szegények, barom demagóg. Fogadni mernék hogy ÉLETEDBEN nem fizettél még SZJA-t de a pofád nagy!
Én több éve már MINDEN ÉVBEN ott találom magam az APEH/NAV listáján aközött a 100-150-200ezer ember között, akik a statisztikák alapján a magyar SZJA valóban befizetésre kerülő tömegének 90%-át (!) adják.
Úgyhogy bekaphatod kereygeylüh.

2015.11.23. 16:53:24

@pamut: nem nekem irtad, de...
Az AFA, SZJA nem csokkenne a vizitdij bevezetesevel. Az emberek csak egy ujabb sarcot latnanak benne, ami a Fidesz garazdalkodasa miatt igaz is.
Az emberek tudjak, hogy ha bevezetnek egy uj adonemet 0%-os kulccsal, akkor csak ido kerdese, hogy azt felemelik egy rendelettel 20%-ra. Ha megnyitjak resnyire ezt az ajtot, akkor az allam szepen betolakszik, emeli a dijat, atcsoportositja, elvonja, osztja, sarcolja.

Eleve nem az allami tolvajoknak kellene az olyan jarulekokat befizetni, amiert valami szolgaltatast varsz, hanem maganbiztositoknak. Az etatista penznyelobe en 300 penzt se fizetnek be, mert nincs ertelme.
Ha mar befizetnivalot akasztanak a polgarok nyakaba, akkor jo lenne, ha maganbiztosito modell szerint menne. Aztan egyre nagyobb szelete az egeszsegugyi jaruleknak oda menne.

A maganbiztosito elszamol az orvossal, korhazzal, orvos jol keres, en meg kapok jo ellatast, halapenz nelkul. A potyautas meg nem, mert a maganbiztosito segget szetrugom, ha az en befizetesembol okosba' ad valakinek ellatast.

BéLóg 2015.11.23. 17:59:37

@tiller foch: Azt azért tudod hogy egy tízmilliós Magyarországra MAGÁNALAPON nem lehet EÜ biztosítást készíteni! belebuktak ebbe súlyosan az északi szomszédainknál, mert ők megpróbálták. Meg is szüntették igen gyorsan!
Egy ilyen esetben rohadt gyorsan szétszakadna az egészségügy a jól fizető ügyfelek minőségi kiszolgálására miközben a fizetésképtelen szegények (hahóó pamut!) valóban megdögölhetnének.
ÁÁÁmerikááá mondd valamit ezen a téren bárkinek?
A magyar egészségügyben nem a fidesz lop, mert az már kb. hetven éve is rohadt volt amikor az első hálapénz opció megjelent a "szolgáltatási" fizető palettán. Ráadásul amikor egy döntéshelyzetben lévő vezető orvosprofesszor hazavisz zsebbe' naponta 300ezret mondjuk három műtét után (!) akkor ők sosem lesznek érdekeltek egy korrekt rendszerben. Nem is mennek el ezek soha innen, hiszen sehol a világon nem lennének képesek ennyit keresni. Hasonlóan bármely hálapénzes területen, bizony még a nővéreknél is. A többiekkel meg senki nem törődik.
Se a rendszerváltás előtt, se azután soha egyetlen egy kormány nem tett semmit az egészségügyért. Ez már olyan fokú, hogy egyszerűen nem értem, illetve talán mégis értem, de ez azt jelenti hogy itt valahol valamilyen aljas, minden oldalon "elfogadott" egyetértésnek kell lennie arra, hogy pusztuljon el aki "gyenge" vagy nincs pénze elég.

2015.11.24. 02:53:35

@BéLóg: "Nem is mennek el ezek soha innen, hiszen sehol a világon nem lennének képesek ennyit keresni. Hasonlóan bármely hálapénzes területen, bizony még a nővéreknél is."

ez tenyleg igy van, akik naponta szazezreket visznek haza halapenzkent (sebeszek, nogyogyaszok), vagy akar csak tizezret (apolok), azok sose fogjak otthagyni a magyar egeszsegugyet
bizony, akik nagyon panaszkodnak, hogy mennyit vannak ugyeletben, azok kozben a korhaz eszkozeivel pont ugyeleti muszakjukban vegzik el a halapenzes kezeleseket
jellemzo parbeszed orvos es beteg kozott:
Dr. XY: -Kovacs neni jojjon vissza jovo heten kedden, akkor vagyok ugyeletben, akkor elvegzem a mutetet, le is telefonalok az osztalyra, hogy legyen szabad agy, ezert en szazezret szoktam kapni a halas betegektol... ha ez nem lenne, mar en is kenytelen lennek Ausztriaban dolgozni, akkor ki mutene meg magat? Az osztrakoknal persze otszor annyit keresnek, jobban elnek, de akkor ki maradna itt a magyar betegeket gyogyitani...
Kovacs neni: - Jaj, maga egy aldott ember kedveskem, hogy igy felaldozza magat ertunk, itt a boritek, barcsak adhatnek tobbet...

es Dr. XY egy het alatt tobb halapenzt tesz zsebre, mint az osztrak orvosok havi bere
es panaszkodik az ugyeleti beosztasa miatt, pedig pont akkorra tervezi be a jol tejelo zsebbe fizeto mutetjeit

"de ez azt jelenti hogy itt valahol valamilyen aljas, minden oldalon "elfogadott" egyetértésnek kell lennie arra, hogy pusztuljon el aki "gyenge" vagy nincs pénze elég."

tehat megvalosult az, amitol a fizetos, maganbiztositos egeszsegugy eseten tartottal, hogy aki csoro, az nem jut ellatashoz
de ebben a mostani rendszerben a fizetokepes is elegedetlen
akkor nem lenne jobb a maganbiztositos rendszer?

BéLóg 2015.11.24. 13:23:03

@tiller foch: Hát DEHOGYNEM lenne jobb! Főleg nekem. De ez egy elég g....i álláspont, pláne hogy tudom mivel járna. Hogy kinek nem jutna semmi.
ha tudnék jó megoldást, én lennék a zseni. De csak ugatni tudom a témát, ergó még korrekt rálátásom sincsen. Látom a tüntető nővéreket miközben öreganyám háziorvosának nyugdíjas nővér segítője Angliában taníttatja két gyermekét... Részben abból a hálapénzből amiért KIJÁR a mozgásképtelen szülékhez és tisztességesen ellátja őket. Nekem tehát EZ a "biztosítás" illetve az a boríték, amit én tudok adni az orvosnak.
Más meg nem!
Őnekik pedig semmiféle magánbiztosító nem segítene, talán ezzel is egyet fogunk érteni.
Ráadásul arról is meg vagyok győződve, hogy amíg a valóban dolgozó lakosság trükkök százaival veri át az egészségügyet, tehát mondjuk 1millió VALÓDI befizető tart el összesen 10millió utast, akkor hogy a fenébe lehetne jó magánbiztosítót (biztosítókat?????) létrehozni?
Amit látok és nagyon örülök, az engem tisztességgel kizsákmányoló (és alkalmazó, megfizető, taníttató :-)) multi elkezdett egy, a dolgozóinak szóló orvosi juttatást is létrehozni, egy privát intézet bevonásával, elsősorban munkaügyi esetekre, de ezen messze túlmutatva LÁTOM hogy igenis ERRE is odafigyelnek. Ezért is igyexem a legjobbat kihozni magamból, ahol csak tudom.
Talán ez lehet az egyik megoldás?

pamut 2015.11.24. 16:46:37

@BéLóg:
Az a helyzet hogy hülye vagy. Nagyon. Szerintem fideszes is a stílusod alapján, mostanában kurva sokan "nem fideszesek" de azért védik a fidesz szarságait, hát persze, mert beveszem....

A "szegények" kurva sok adót fizetnek, az szja, tb és egybeken túl pl. pont az ÁFA-t, a különféle járulékokat akár közvetve akár közvetlenül, és a GDP 3%-át kitevő különadókat is, persze azt is mind közvetve. Magyarországon egy csomó ember nem vállal gyereket, mivel nincs is rá pénze, de ha mégis, akkor meg lehet 40-50 éves, már felnőttek a gyerekei, és akkor meg azért nem számít hány gyerek után milyen kedvezmény jár. Az hogy nem tudod megvédeni az igazad, és erre egy speciális részeset mögé akarsz bújni ami egyáltalán nem általános, de amikor van még akkor is csak időleges, az téged minősít. A magyar szegények túl vannak adóztatva, pont.

A ballibeket nem tudom miért hozod, elárulnád nekem?

Azt hol írtam, te nagyeszű, és igen magas szinten "érvelő" hogy a szegény semmit se tud venni? Eszednél vagy? Még olvasni se tudsz?

A kommented vége felé már csak artikulálatlan sötét őrjöngést tudtad hozni, szánlak....

pamut 2015.11.24. 16:52:42

@tiller foch:
"Az AFA, SZJA nem csokkenne a vizitdij bevezetesevel."

Nyilván ez jogtechnikailag két külön dolog, ha a kormány akarja akkor összekötheti a kettőt, ha nem akarja, nem köti.

"Az emberek csak egy ujabb sarcot latnanak benne, ami a Fidesz garazdalkodasa miatt igaz is."
Ha párhuzamosan csökkentenének más adókat akkor nem biztos, és bár az e posztban lévő szavazás nyilván nem reprezentatív, azért elég érdekes a 80%-os többség mellett. Ma már mindenki tudja micsoda borzalmas szinten van az egészségügy, és majd mindenki tapasztalta vagy személyesen vagy egy rokonán át hogy micsoda méltatlan és lassú és szenvedésteli és rossz amikor az ember bekerül az egészségügy sötétjébe.

Persze ettől még mindig lehet hogy az emberek többsége nem szeretné. Nem tudom. Nem is ezt állítottam eddig sem. Hanem hogy jó, hasznos és szükséges dolog. A vita erről folyt nem a népszerűségéről.

"Eleve nem az allami tolvajoknak kellene az olyan jarulekokat befizetni, amiert valami szolgaltatast varsz, hanem maganbiztositoknak."
Ez jogos.
De mint írtam itt a kommunizmusra nagyobb az igény.

Ezzel együtt ha már nincs magánbizt., akkor is még a mosatni helyzethez képest is előrelépés lenne a vizitdíj, ha az közvetlenül az orvosokhoz menne.

BéLóg 2015.11.24. 19:35:21

@pamut: Te szánsz engem, aki ELŐBB írtad azt hogy "nektek ott a fideszmaffiában" meg hogy "tőlem aztán éhen dögölhetnek" (a szegények)?
Hát dugd fel magadnak jó mélyre a "szánalmadat"! Abba hogy mit rólam VÉLELMEZEL nem tudok beleszólni, hála Istennek te sem, amit meg én rólam.
Azt persze nem mondtad meg, mennyit nyertem mert kurvára mellélőttél azzal hogy FOGADTÁL hogy én majd mit merek és mit nem merek megtenni. Vagy itt is csak a pofád volt nagy?

Igen TUDOM hogy nem írtad, a szegények semmit sem tudnak megvenni, csak azt hogy nem tudnak FÉLRETENNI.
Csakhogy kismillió ember van akik normálisan élnek de nem tudnak félretenni és lófaszt "szegények". Azaz mindenük megvan, bármit megvehetnek, csak FÉLRETENNI nem tudnak. Ezért aztán LOGIKUSAN én azokat neveztem valódi szegényeknek, akik tényleg "semmit" sem tudnak megvenni és EZÉRT éheznek és EZÉRT fáznak és EZÉRT betegek, hülyegyerek! Rohadt nehéz Orbán- és fideszfóbiától elborult aggyal ezt felfogni, mi?
Akkora demagóg vagy mint ide Lacháza és ez most éppen jópárezer kilométer :-)
Ezek az emberek, a VALÓDI szegények, akikről te írni szerettél volna, jóformán SEMMILYEN adót nem fizetnek. Segélyből élnek meg élelmiszer- és tűzifaosztásból. ÉN fizetem meg nekik az ennivalóhoz meg a tüzifához az áfájukat, amikor befizetem az adómat és még mindazok, akik velem együtt szintén adóznak. Azt persze nem mondtad, te adóztál-e már valaha a kikerülhetetlen ÁFÁ-n kívül.

Ezen túlmenően Magyarországon egy csomó ember VÁLLAL gyereket, sőt a fidesz családtámogatási rendszerében vállalják a PLUSZ gyereket. Olyan családok ahol dolgoznak a szülők. Másoknak is ajánlottam, lehet menni a Nagycsaládosok Egyesületéhez önkéntes munkát végezni, te csinálsz bármi effélét vagy ezt is csak ugatod?
Akkor nem csak balliberális ittmindenkirohattszegény és nincsmégannyiéhezőgyerekavilágban szöveg lebegne a szemed előtt, hanem kinyílna a csipád és látnád, hogyan élnek és boldogulnak azok, akik dolgoznak, gyereket nevelnek -- csak éppen félretenni nem tudnak.

Amikor én 32% SZJA-t fizettem a ballib kormány alatt és ezt még direkt megfejelték 4% szolidaritási adóval, az infláció 25% volt, az áfa viszont csak 20%, gondolom akkor nem volt egyetlen szegényember sem és a gyermekétkeztetésben a legnagyobb gondot a dagadt fiatalok jelentették, mi?
Egyébként a 27% áfa pontosan 2, azaz kettő százalékkal magasabb mint az igen sok országban szintén létező 25%-os áfakulcs, de azokon a helyeken nem egykulcsos 16% az SZJA hanem súlyosan több és sávos, valamint az állampolgárok minimális százaléka csal adót.

BéLóg 2015.11.24. 22:56:39

@pamut: Kedves Pamut!
Tőled való idézettel kell kezdenem kanosszajárásomat.
"...az ÁFA amúgy is hagyományosan a szegények adója, mert ők a semmiből még megtakarítani sem tudnak, kénytelenek elkölteni minden kis bevételüket, rajtuk csattan legjobban, nem is csoda hogy nő a szegénység és a nyomor (persze ennek egyéb okai is vannak).
Mondjuk ezt fideszesnek mondhatom.... tőled aztán éhen is dögölhetnek, szerinted aki szegény az annyit is ér...."

Ezúton nyilvánosan bocsánatot kell kérnem tőled azért, mert vitattam hogy az ÁFA a szegények adója. Vitattam hogy a szegények még megtakarítani se tudnak. nem fogtam fel korrekten, mit is jelent amikor egy szegény MINDEN bevételét elkölti így tehát tényleg rajtuk csattan az ostor. Őszintén sajnálom!
Felhívott ugyanis egy ismerősöm, olvasván az beírásaimat és gyakorlatilag megfenyegetett, ha nem vagyok hajlandó elismerni pamut igazát, saját maga fog leégetni engem ebben a blogban. Egyetlen feltételt szabott, ha én saját magam hajlandó vagyok elismerni pamut erkölcsi fölényét és belátom hogy szégyen amit csináltam vele.

A szóbanforgó barátomra MINDEN vonatkozik amelyet pamut leírt. Pénze a SEMMIBŐL van és valóban iszonyú mértékben sújtja a világ legrohadtabb, legmocskosabb és legmagasabb áfá-ja. MINDEN, de szó szerint minden pénzét elkölti a hónap végére és semmi sem marad neki, képtelen egyetlen egy fillért is FÉLRERAKNI. Szegény!

Szerencsétlen ismerősöm PONTOSAN 637795, 27 forintot, azaz hatszázharminchétezer-hétszázkilencvenöt forintot és 27 fillért fizet HAVONTA! HAVONTA! ennek a mocskos tolvaj fideszbandának ÁFÁ-ban, mert minden pénze elmegy cigarettára, alkoholra, nőkre, lakásra, utazásokra, kocsikra, viagrára, sportfogadásra, repülőkre, kozmetikai szerekre, sportolásra, teniszre, golfozásra, szerencsejátékokra, ruhákra, cipőkre, és még vagy féltucatnyi más kiadására. Olyan kiadásokra, amelyek közül egyiket sem képes elhagyni, ennek a mocskos fideszbandának a hibájából!
Szerencsétlen a havi nettó 3.000.000 azaz hárommillió forintját szó szerint elveri! Nincs még egy ember az ismerőseim között, akik ILYEN MÉRTÉKBEN sújtana a világ legborzalmasabb és legmagasabb áfája!
Nem véletlen, hogy országunkban egyre csak nő a szegénység. Kizsigerelik az egyszeri állampolgárt, aki képtelen kikerülni a szegényeket legeslegjobban terhelő rohattfidesz-adót!

Még egyszer tehát, bocsánatot kell kérnem pamuttól. Amint látható, teljes mértékben és mindenben neki van igaza!

Ismerősöm azt mondta, mivel ennyire ostoba vagyok, fél évig ne is menjek el hozzájuk a mexokott ingyenbífsztek ebédre, nincs egy ideig kaliforniai vörösbor, de még dél-afrikai se, a Beluga kaviárról pedig még ennél is hosszabb időre le kell hogy mondjak. Kölcsönsportkocsi és csajok se lesznek egyelőre. Sőt a saját hibámból jó lesz ha a kutyámat rászoktatom, hogy legalább fél évig nem kap darált bélszínt, mert képes voltam egy jólelkű, lelkiismeretes, kedves és igazmondó emberrel vitába szállni.
Sajnálom. Tényleg nagyon sajnálom.
Meg tudtok bocsátani nekem?

kibirjatov 2015.11.28. 13:26:43

@pamut: Azt hiszem nagyon vicces példával aláztak meg itt föntebb, nem igazán értem hogy nem reagálsz rá. Pedig nyilván lenne mit írni, mert a sztori kamu, talán ezt te is érzékeled.
Ahogy látom, talán mégsem az a szegény aki nem tud félretenni (ezt te írtad), hanem az aki semmit nem tud megvenni (ezt Bélóg írta).

Ja és érdekes hogy egy nappal ezután egy másik blogban is "hirtelen" (?) a vizitdíjat kezdték emlegetni.
polszoc.blog.hu/2015/11/23/a_kormany_bevezetne_a_vizitdijat
Most vagy a forrás közös, vagy a szerzők ismerik egymást, vagy ugyanonnan kapják a "felkérést"?
Nem kicsit furcsa, szerintem az időzítés.

BéLóg 2015.11.30. 22:43:14

@pamut: Volna kedved ellolvasni ezt a Zindex cikket?
index.hu/gazdasag/2015/11/30/ksh_haztartasok_eletszinvonala_jovedelem_szegenyseg_egyenlotlenseg_jollet_elegedettseg/

Kiemelek belőle egy részt:
"...A középosztály és a szegények tavaly jobban jártak, mint a gazdagok

A 4,8 százalék persze csak átlag, a különböző jövedelmi csoportoknak máshogy alakult a jövedelme. Leginkább a középső jövedelmi tizedben lévőknek lett több pénze (hat százalékkal), a legszegényebbeknek átlagos szinten nőtt a jövedelme, miközben a gazdagoknak, tehát a legfelső tizedhez tartozóknak átlag alatt, csak 3,6 százalékkal nőtt a jövedelmük. Nettó értelemben leginkább a legalsó tizedben lévők jártak jól: nekik 2,6 százalékkal lett több a nettó jövedelmük, de országosan is 0,8 százalékponttal nőtt a nettó jövedelem aránya a bruttó jövedelemhez képest..."

Mindez a Zindexen. Na csá. Kár hogy hallgatsz mint szaracén a fűben, de ezen nem csodálkozok. Lehet én is csöndben lennék ha égnék mint rongy :-)

pamut 2015.12.03. 19:45:13

@BéLóg: :DDD
Te komolyan beveszed a KSH hazugságait? :DD

te ugye a "jobban teljesít" dumát is beveszd te szerencsétlen barom? :DDDD

pamut 2015.12.03. 19:47:35

@kibirjatov: bazdmeg bélóg te hány nikken szórod az ostobaságaid? :DD

kibirjatov 2015.12.03. 22:44:59

@pamut: Nem tudom mire gondolsz, csak azért mert egyet értek valaki mással, aki bemosott neked alaposan? És hogyan kellene igazolnom kilétemet? Segíts rajtam!
Elsőre annyit mondanék, annyi nikken szórom ahány pamut klónod van neked. Stimmel?

De a trágya tréve :-) azért megmondhatod, miért is szegény az aki nem tud félretenni? Mert én leragadtam ennél.
Utánna meg megkérdezem majd, miért is a szegények adója az áfa ha egy milliomos ezerszer annyit fizet miatta?

pamut 2015.12.04. 22:51:23

@kibirjatov:
"Nem tudom mire gondolsz"

Arra gondolok, mait te is tudsz pontosan, hogy egy olyan kommentemre válaszoltál amit bélógnak írtam és úgy válaszoltál mintha neked írtam volna azaz mintha te lennél bélóg. ahogy te is vagy :)

A kérdésed kapcsán, őszintén kérdem: te tényleg ennyire hülye vagy?

kibirjatov 2015.12.07. 18:47:02

@pamut: Jaj pamutka, ennyi az egész?
Mégis melyikre kellett volna reagálnom, miután nekem egyetlen egy bejegyzésem sem volt előtte? Valahol csak rá kellett "fognom" a nevedre nem? S ha elolvastad volna a kérdésemet, hát éppen arra, amelyiket ugyan a Bélógnak írtad, csak valahogy elfelejtettél neki (meg az olvasóknak mint én) reagálni arra a pofonkára amit azért bekaptál.
S igen, nekem az illető bejegyzései jobban tetszenek mint a tieid, már csak azért is mert megnevettettek.

Egyébként meg, láttad a filmet Májkell Daglesszel? Hát akkor most megmondom hogy:
Én vagyok Spartacus!
Én vagyok Tiller foc is!
Én vagyok Proud Méry is!
Én vagyok pamut is és magammal levelezek!
Én vagyok!

Szóval:
1. Hogyan is bizonyíthatja be bárki hogy ő ő és nem ő, vagy ő?
(Már ettől röhögnöm kell...)
2. Mi lenne ha bebizonyítanád hogy te vagy az Igazi Trebitsch...őőőőő akarom mondani az Igazi Pamut?
3. Mi van ha igazából te vagy kibrjatov?
3. Esetleg azt is bebizonyítanád hogy te nem vagy ....? Mert mi van akkor ha mégis te vagy .....? Na? Na?

Na ugorgyunk! (C) Hofi Géza.

pamut 2015.12.08. 20:09:58

@kibirjatov: nézd, én mondanám, hogy nem vagy egy agyalágyult kretén barom, de hát az vagy.
mondjuk már azzal is túlbecsüllek hogy válaszra méltatlak, mert ennyit se érsz...

Serrin 2015.12.09. 16:52:38

Bevezetném, mert amikor volt és elmentem a körzeti orvoshoz, akkor alig voltak ott unatkozó, trécselő nyuggerek. 300 Forintért már nem éri meg kinn pletykálni, meg a rendelőben fél órát panaszkodni.
süti beállítások módosítása