Melyik a legfinomabb Milka csoki?
2016. augusztus 29. írta: Despota

Melyik a legfinomabb Milka csoki?

1412839407216282.jpg

A Milka a Kraft Foods legnépszerűbb tejcsokoládé-márkája. 1825. november 17-én alapította meg Philippe Suchard svájci cukrász Neuenburgban. Egy új, kézzel készített desszertnek hirdette, amelynek a receptjét nem adta oda senkinek. A márka szimbóluma a mindannyiunk által jól ismert  tehén, amely minden Milka csokoládé csomagolásán megtalálható. Hogy a Milka, a Boci, netán a Tibi csoki a finomabb, ebbe most nem mennénk bele, mindenesetre 1991 óta élvezhetjük itthon is a lila finomságokat, 2014-től pedig a magyarországi gyártás is megindult Székesfehérváron. Az összes terméket hagyományos és környezetbarát módon állítják elő. A Milka a klasszikus csokoládék mellett kekszeket, pralinéket és egyéb finomságokat is készít, mi most kifejezetten a táblás édességekre koncentrálunk. 

De vajon melyik a legfinomabb Milka csoki? Neked melyik a kedvenced? A döntés ezúttal is a Ti kezetekben van!

ALPESI TEJCSOKOLÁDÉ

42932.png

100% alpesi tejből - egy valódi klasszikus az igazi csokoládérajongók számára! .

ALPESI TEJKRÉMES

42960.png

Finom, tejkrémmel töltött csokoládé.

BUBBLY TEJCSOKOLÁDÉ, FEHÉRCSOKOLÁDÉ

42928.png

Kívül-belül buborékos tejcsokoládé, szintén 100 % alpesi tejből készítve. Létezik belőle fehércsokis töltelékű változat is.

CARAMEL

42977.png

Karamella krémmel töltött tejcsokoládé. 

CHERRY CREAM

42950.png

Meggy ízű tejszínes krémtöltelékkel és meggyes gyümölcskrémmel töltve.

CHIPS AHOY!

45441.png

Tejcsokoládé és az Amerikában méltán népszerű Chips Ahoy! keksz csodás találkozása!

CHOCO BISCUIT

43106.png

100% alpesi tejből készült tejcsokoládé ropogós keksszel.

CHOCO DESSERT

42944.png

Habkrémes, kakaóval töltött csokoládé.

CHOCO JELLY

50325.png

Gyümölcsös zselédarabkák, ropogós, színes cukordrazsé és robbanócukorka találkozik a tejcsokoládéban.

COLLAGE KARAMELLÁS

50309.png

Karamellás kakaós krémből, ropogós kekszdarabokból, csokoládé darabokból és enyhén sós karamelldarabokból álló összeállítás tejcsokoládéval körülölelve.

COLLAGE MÁLNÁS

50105.png

Málnadarabokat, karamellizált mogyorót és csokoládé darabokat elegyít  kakaós krémben, tejcsokoládéba burkolva.

CRISPY JOGHURT

43070.png

Tejcsokoládé, joghurtos krémmel, valamint ropogós rizses és kukoricapelyhes darabkákkal.

EGÉSZMOGYORÓS

43109.png

100% alpesi tejből készült tejcsokoládé egész mogyorószemekkel.

EPRES JOGHURTOS

42935.png

Tejcsokoládé zsírszegény joghurttal és krémes epres töltelékkel

FEHÉRCSOKOLÁDÉ

42957.png

Lágy fehércsokoládé, amely szintén a klasszikus ízek kedvelői között népszerű.

HAPPY COW

42973.png

Tej-és fehércsoki kombinációja vidám tehénmintákkal.

JOGHURTOS

42984.png

100% alpesi tejből készült tejcsokoládé krémes-joghurtos töltelékkel.

KARAMELLÁS EGÉSZMOGYORÓS

43055.png

Tejcsokoládéval, krémes karamellel, és egész mogyorószemekkel.

MAZSOLÁS-MOGYORÓS

42938.png

Mazsolával és finomra tört mogyoródarabokkal megspékelt csoki.

MILKA & LU

42915.png

Milka Alpesi tejcsokoládé és a LU keksz párosítása.

MILKA & TUC

42918.png

Kívülről 20 sós TUC kekszdarab, belül lágy tejcsokoládé.

MILKINIS

42981.png

8 szelet tejkrémes csoki. 

NOISETTE

42947.png

Mogyorókrémmel töltött tejcsoki.

OREO

42921.png

Alpesi tejcsokoládé, és az eredeti ropogós Oreo kekszdarabkák találkozása.

TOFFEE CREAM

42966.png

100% alpesi tejből készült tejcsokoládé karamell ízű tejszínes töltelékkel és karamellával töltve.

TÖRTMOGYORÓS

42954.png

100% alpesi tejből készült tejcsokoládé finomra tört mogyoródarabkákkal.

TRIOLADE

43067.png

Alpesi tejcsokoládé, a fehércsokoládé és étcsokoládé találkozása.

TRIPLE KAKAÓS

53853.png

Folyékony kakaós töltelék,  kakaós krém és ropogós kakaós keksz darabkák.

TRIPLE KARAMELLÁS

53859.png

Folyékony karamell töltelék, karamell ízű tejes krém és karamellizált mandula darabkák.

EGYÉB

37925.png

Időnként találkozhatunk limitált, különleges ízvilágú Milka csokikkal, (Á la Vanilla-Pudding, Szilvás, Körtés, stb.), de az is előfordult, hogy lehagytuk a kedvenceteket, írjátok meg a hozzászólások között, melyiket nassoljátok legszívesebben!

 

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr6511658856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.29. 11:08:18

Csak halkan jegyzem meg, hogy a milka "megújította" a kínálatát.
Ami annyit jelent, hogy új csomagolást kaptak a csokik és bár ezt nem jelölik, de a "csoki"-ból is csak a szarszínű festék maradt meg. Nyár elején vettem először ilyet. Azt hittem, csak meleg van hozzá. Pár héttel később megint egy. Na az már gyanús volt, hogy csokoládénak hazudott, édesipari hulladék van a csomagban. Ezek az alpesi/milkinis jellegű izék voltak, sajnos a google képkeresőjében nem találom. Múlthéten vettem egy noisette feliratút. Ez is éppolyan ízetlen, ócska szemét, mint az előző kettő.
Nem tudom, van-e jelentősége, hogy valamennyi sparból származott.
Részemről soha többé milkát!

Nzoltan 2016.08.30. 05:30:55

Már leszoktam róla. Mind ugyanolyan ízű, csak a töltelékkel kavarnak. Egyszerűen meguntam.

lobster thermidor 2016.08.30. 06:23:56

Mondhatnám azt is, hogy otromba pénzlehúzás a Milka új termékkínálata, mert a jóval drágább csokoládé árában sózzák ránk a különféle silány kekszeket, és töltelékeket.

Eszter Tesztel 2016.08.30. 06:29:47

Csak a Lindt, semmi más!

Cogito sum (törölt) 2016.08.30. 06:50:30

A Milka nem csokoládé, hanem (az összetevői alapján) inkább cukor tejjel és kakaóval. ... és tényleg mindnek egyforma íze van. A második falat után már semmi íze, csak valami édes izé.
A valódi csokoládéknál az első összetevő a kakaó.

2016.08.30. 07:08:42

60% kakaótartalom alatt semmit nem volna szabad csokoládénak hívni.

2016.08.30. 07:24:46

Aki ilyen szarokat eszik, attól más perverzió is kitelik, mint például a seggből szájba dugás vagy a prosztatamasszázs hegyes körömmel. Keksztörmelékekkel kikönnyített cukros édesipari hulladékok ezek, úgyhogy inkább egyiket se. Ezeknél anno a 80-as években az Africana is jobb volt, pláne a Boci. A mai gyerekek meg azt hiszik, hogy a Milka a csokoládé. Kelet-európai moslékzabáló népeknek ez is jó... gondolták a svájciak és megszokásból beleharaptak a náluk tárolt, zsidóktól rabolt SS aranyra.

odamondó 2016.08.30. 08:06:51

Milka tibi vagy boci? Kösz, de inkább egyik sem.

Gyerekként valahogy még elment felnőtt fejjel rettenetesen igénytelen mind. Ahogy mások is írták 60as csoki alatt nem kéne valamit csokinak hívni.

szkepi 2016.08.30. 08:23:39

a bécsiben és a budapesti üzletben kapható köszönőviszonyban sincs egymással. Amit itt ehetünk az a trágyafos

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.30. 08:33:22

@szkepi: hogy ma mi a helyzet e téren, azt nem tudom. Amikor utoljára Bécsben jártam, akkor a bécsi milka semmivel sem volt jobb vagy rosszabb a budapestinél. Csak sokkal drágább. Tíz éve még szerettem. Akkortájt változtattak rajta valamit, utána már csak ehető kategóriába soroltam. A legújabb változat már pénzkidobás. :(

R2D2 & C3PO 2016.08.30. 08:45:22

Szerintem is egyre rosszabb. Az újításaikat nem vágom, szépen beszopta ez a cég is a végtelen növekedést...

Mad Mind 2016.08.30. 08:46:29

Mostanában nem ettem. Régen szerettem, de az igaz, hogy változott valami amióta elhagyták a fóliát a csomagolásból. Nem ugyanaz az íze. Annyira nem rossz, mint ahogy egyesek állítják, de a Lindt jobb.

Labasmaz 2016.08.30. 08:47:19

@Ylim: Maximálisan egyetértek, legfeljebb a %-on lehet vitatkozni, hogy 60 vagy 70... :-)

Sajnos (vagy éppen direkt) lemaradt a szavazásról az az opció, hogy "ipari hulladék mind", így nem tudok érvényes szavazatot leadni.

Amúgy pedig nagyon igaz, hogy amit a Bécsi út másik végén árulnak azonos címkével, az nagyon, de nagyon nem ugyanaz, mint amit ezen a végén - de legalábbis 4-5 éve még rendszeresen hoztam rendelésre az itthoniaknak, mikor arra jártam.

dr. Szergej Kapropov 2016.08.30. 09:09:28

Azért a Sahne creme még a mai napig megdobogtatja a szívem, és olyankor gyorsan be is vásárolok, mert csak kisboltokban kapható (osztrák/német import) és ott is ritkán. Ezek az új variációk már tényleg nagyon gyengék, a régiek még isteni finomak voltak, bár lehet, hogy csak az emlékezetem ver át.

2016.08.30. 09:13:21

Nálam minden csoki bojkott alatt van, amibe pálmazsírt tesznek. Vonatkozik ez a nutellára is vagy a Ritter sportra. Nem csak elvi okokból, hanem mert az ízük meg sem közelíti régi önmagukat, amikor ezek még jó árú és jó ízű termékek voltak. Undorító zsíros cukor ízük van, ezen mit sem változtat, hogy éppen milyen aromás ízt adagolnak még hozzá. Ezeknél sokkal finomabb olcsóbb sajátmárkás csokikat lehet találni szinte az összes láncnál, amikben érezni is, hogy csak kakaóvaj van bennük. Csatlakozom az előttem szólóhoz, hiába a szép csomagolás, az ezernyi aroma, ezek csak ipari hulladékok.

Miumiu 2016.08.30. 09:14:03

Ha nagyon nincs más és nagyon ennék valami csokoládét akkor jó a Milka, egyébként nálam a nyertesek a Läderach, a Neuhaus vagy a Godiva.

2016.08.30. 09:18:38

A bécsit/osztrákot dicsérni pedig régi rossz magyar berögzülés :-). A bécsiben ugyanúgy pálmazsír van és ugyanolyan rossz íze van, mint a magyarnak :-), csak egyesek pszichéje szeretné hinni, hogy jobb :-)
Az emberek már csak a név miatt veszik. De egy kakaóvajas no name mikulással jobbat teszünk gyereknek, felnőttnek, mint egy (számomra már lejáratott) márkanév alatt meghúzódó növényi zsíros, főképp pálmazsíros hulladékkal.

erol 2016.08.30. 10:27:11

Szerintem ez a kakaó százalék fétis színtiszta sznobizmus. Megkóstoltam ilyen 80 - 90 százalékos szuper aranykoszorús csokikat : keserűek mint az epe, ehetetlenek (és drágák). Ez egy jó trükk, hogy drágábban lehessen adni a szart.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.30. 10:35:47

@erol: ez így van. Az édesség azért édesség, mert édes, nem azért, mert keserű.

2016.08.30. 11:16:29

Fehércsokis-kókuszos (nincs a listán)

Artie 2016.08.30. 11:21:44

A Milkának (meg alapvetően a tejcsokinak) annyi köze van a csokihoz, mint sajtos-tejfölös lángosnak a fine dininghoz.

2016.08.30. 11:41:28

@erol: Ha édeset akarsz, cukrot, vagy cukrozott valamit egyél, pl. Milkát, ami jó annak, aki az ilyet szereti. Én maradok a csokoládénál.

@Hóhér az utolsó barátod: ezek szerint a savanyúcukor savanyúság.

Division 2016.08.30. 11:43:17

Fehércsokis-citromos volt a legfinomabb, sajnos csak egy rövid ideig kapható limited edition volt :-(

hegyilany 2016.08.30. 11:52:28

A Noisette miért maradt ki a szavazásnál a listáról?

catsndogs 2016.08.30. 12:14:24

Bármennyire is sz.rnak tituláljátok, én szeretem a Milkát. Igaz, régen "csokisabb" volt az íze, de engem nem zavar. Legyen édes, krémes, gejl (ez most nagyon divatos kifejezés), bármikor képes vagyok enni. Említettetek prémium kategóriás csokikat, pl. Lindt. Persze, hogy jobbak, de az áruk is 3x annyi. Az étcsoki is trendi. Sokan mondják, hogy "pfuj, édes tejcsoki, én az étcsokit imádom a sok-sok kakaóval", azután stikában nyomják a Milkát. :) Nem egy, nem két példát láttam erre. Azonban, ha valaki a fekete keserű csokit szereti, nekem az is mindegy.

sure_shot 2016.08.30. 12:23:54

Teljesen mindegy, ami könnyen hozzáférhető/tömegtermék az nem jó a magát plebs fölöttinek gondoló rétegnek... Kivéve az ájfon ugye, nyehhehe.
Prémium cucc kell, érted. Prémium. XD

Netuddki. 2016.08.30. 12:36:34

Mióta 300 fölé mászott az ára leszoktam erről is. Van egy összeg amit egy termékért már nem vagyok hajlandó kifizetni, ennél ennyi.

@Rébusz: Annyiban nem, hogy a csóró parasztoknak más, olcsóbb összetevőkkel készítik. Cukor helyett glükózszirup és hasonlók. Amitől persze, hogy más (szarabb) lesz az íze. Ha nem rosszabb lenne, akkor máshol is azt raknának bele.

pqty 2016.08.30. 13:05:01

Pont a 3 legfinomabb marad le a szavazólistáról:
a marcipánkrémes, a zartbitter és a noisette (ami nem mogyorókrémmel töltött, csak simán mogyorókrémes tejcsoki).

agarik 2016.08.30. 13:50:17

A kínálatból lemaradt az M&Mses (akármi is a hivatalos neve).
Én arra szavazok.

Advanced Flight 2016.08.30. 14:13:05

@erol: pontosan, a sok hülye gasztrosznob fassága, hogy nekik csak az ehetetlenül keserű, agyoncsilizett, darabja 2000 Ft-os izé a csokoládé.
A Milka édes és nagyon finom, persze az Alpine Milk a legfinomabb a mostaniak közül. De a Noisette is jó még, meg a törtmogyorós.
Egyébként régen (vagy 15 éve) létezett kávés milka; nem töltött volt, hanem egyszerűen kávéval turbózott tejcsoki. Valami pusztulat finom volt, persze már se híre, se hamva. Azzal egyetértek, hogy az ilyen Tuc-os meg kekszes Milkák kukába valók.

CM2131 2016.08.30. 14:40:00

Aki százalékokkal méri a csoki értékét, annak javaslom ne szarozzon, egyen 100%-ost. Nem kell más hozzá csak egy kiskanál és kakaópor.

Egyébként a Boci csokit is azzal cseszték el a csehek, hogy megemelték benne a kakaótartalmat mert az a menő. Menőnek menő lett csak roszabb az íze.

snt 2016.08.30. 14:48:30

A Tibi a legsilányabb boltban kapható csokik közé tartozik. Csak kicsit jobb nála a nestlével dúsított Boci. A Milka lapvetően nem rossz, és érdekesek a különféle variációi, viszont mind messze túl édes. Ha rendes csokira vágyom, akkor veszek egy doboz Lindt csokigolyót. (Az étcsokit bevallom nem komálom, túl édesszájú vagyok hozzá). Ha meg már csoki+mindenféle cucc kombó édesség, akkor a Ritter-féle négyzetek a nyerők. Ez persze csak a hazai kínálat. Jelenleg fel van töltve a hűtő külföldön beszerzett csokikkal, és amilyen lassan fogyasztom, kihúzom a magyar szarok vásárlása nélkül az évet.

2016.08.30. 15:16:26

@snt: sajnos a ritter is pálmazsíros kakaót árul már, nem pedig csokit. Talán egy-két fajta kakaóvajas termékük maradt csupán, de ők is eladták már magukat az ördögnek, meg a pálmás részvényeseknek.

A cukor és a kakaó tartalom egy csokiban ízlés dolga, de hogy mennyi benne az oda nem illő dolog, az már a minőségé. A fehér csokiban egy szem kakaó sincs, tömény cukor, mégis van létjogosultsága.
A Milka titkos receptjén legalább nevetni lehet egyet. Normális összetevőkből lehet olcsó csokikat is kapni, nem kell ehhez sznobnak lenni.

snt 2016.08.30. 15:18:30

@Rébusz: A jó kis pálmazsír miatt irtják ki lassan az összes erdőt Indonéziában. Bár lassan semmit nem lehet venni, ha bojkottálja az ember... :(

2016.08.30. 15:19:34

@Tibi !: Városi legenda.. :-). Ha pedig mind a kettő rossz, csak máshogy, akkor meg olyan mindegy, nem? :-)

2016.08.30. 15:28:10

@snt: teljesen igazad van. A régi növényi olajakat már szinte mindenhol erre cserélik le. Oda is tesznek belőle, ahová nem is kellene. Fogyasztóként ez az egyetlen, amit tehetek, hogy nem vásárolok ilyen terméket. Az éttermeket, intézményi konyhákat sajnos nem lehet ellenőrizni.

Gyárfás 2016.08.30. 15:49:29

Kifejezetten kellemetlen textúrájú nugátos és zsíros a csokija. Sosem veszünk.

Netuddki. 2016.08.30. 15:55:49

@Rébusz: Olvasd el a hátulján az összetevők listáját, oszt akkor városi legendázz kisfácán!

2016.08.30. 19:12:52

@Tibi !: mivel nincs kéznél milkám és nem is nagyon lesz, az interneten néztem utána, az ott lévő adatok szerint mind a magyar mind a német csokoládénak ugyanaz az összetevője, sőt még a sorrend is stimmel!
magyar alpesi milka: csokimost.hu/tablascsoki/tbmilka?product_id=651
www.milka.de/produkte/Milka%20Gro%C3%9Ftafeln/Milka%20Alpenmilch?p=150&provider=%7BD193998A-4A6D-4EA5-BAA8-209357B27A09%7D&categoryId=1396

Egyébként hasonlóan egyéb más gyártóhoz, a sima csokoládéba még kakaóvajt tesznek. Az ízesített stb. változatból már kikerül a kakaóvaj vagy kiegészítik növényi zsírral.

erol 2016.08.31. 09:40:24

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Már elnézést, de a poszt a Milka csokiról szólt és az ugye édesség.

Bogika78 2016.10.13. 11:04:57

Nem vagyok gasztrosznob, de a Milka nekem se ízlik ma már. Gyerekkoromban sokkal finomabb volt, nem volt ennyire agyoncukrozva, és a töltelékek is normálisak voltak, nem ilyen túlfantáziált, túlgondoltak. De ha választani kell, akkor Milkából a kedvenceim: joghurtos, noisette-s, sahne creme-s, kávés és marcipános!!!!
De nem a mostani verzió… hanem a 80-as évekbeli :)

Bogika78 2016.10.14. 07:39:16

ja, és abban is egyetértek sokakkal, hogy az Oreo, Tuc, nemtommég milyen keksz nem való csokiba. Ez a csokitöltelék a Milkánál, a Ritternél is olyan lett az utóbbi időben, mint a horrorfilmek: a régi, jól bevált módszerek már annyira nem ütik meg a fogyasztó ingerküszöbét - legalábbis a gyártó ezt hiszi -, hogy mindenáron ki akarnak találni valami mégmégmégmég-mégebbet, ezzel pedig tönkre is teszik az egészet, elfeledkezve róla, hogy a kevesebb több… :)

Szubrina 2017.02.20. 21:26:25

Gyerekkoromban a milka nagyon drága csokinak számított, még osztrákiából hozott rokon nyúl formájút és soha nem felejtem el azt a különleges mandulás csokiízt, amit csak a milka tudott nyújtani, öcsém pont amiatt utálta mindig is. Viszont nem tudom mikortól, de már nem volt olyan. Azért a többi csoki is nagyon ócska...szóval néha milkát veszek és az egész mogyorós a legjobb, meg a sima tej, esetleg a mazsolás, mogyorós...többi túl gej.

Szubrina 2017.02.20. 21:29:43

@Rébusz: Pont most kavart nagy port, hogy bizony, bizony kis hazánkba silányabb minőség kerül még a Coca-colából is, mindenféle kamu ízlésre hivatkozva...ja a magyarnak jó lesz a szar is, mert azt szereti....
www.szeretlekmagyarorszag.hu/mibol-kapnak-jobbat-az-osztrakok-itt-a-teljes-termeklista/
süti beállítások módosítása