Minek köszönhető a magyar labdarúgó-válogatott történelmi sikere?
2015. november 16. írta: Despota

Minek köszönhető a magyar labdarúgó-válogatott történelmi sikere?

10390911_58d097b31d67b8f65976cb807a0efe20_wm.jpg

Magyarország harmincévnyi várakozás után lesz ott újra nagy futballtornán, miután 2-1-re megverte Norvégiát hazai pályán, és ezzel kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. Utoljára az 1986-os mexikói Vb-n láthattuk hazánk legjobbjait, Európa-bajnokságon viszont még ennél is régebben, 1972-ben jártunk utoljára. Nem csoda, hogy mindenki futballkatarzisról beszél, a szurkolók pedig alaposan megünnepelték a régen várt diadalt, többek között spontán fieszta alakult ki a körúton. Orbán Viktor is nyugtázta a történelmi focisikert, a norvég sajtó pedig dühöng, úgyhogy mondhatni, minden a legnagyobb rendben, Európa, jövünk!

De vajon minek köszönhető ez a nem mindennapi hőstett? Most érett be hosszú évek munkája? Vagy az akadémia rendszer és a stadionépítések édes gyümölcse? Netán Dárdai Pál és Bernd Storck profizmusa kellett hozzá? Vagy csak a szerencse mosolygott ránk? A döntés ezúttal is az önök kezében van!

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr528081744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcsany F. 2015.11.16. 15:13:43

Gusztustalan, ahogy az Orbanrezsim fasisztai unneplik ezt a semmiseget, ahelyett, hogy a holokauszt miatt szegyenkeznenek.

gomezds 2015.11.19. 17:16:35

Sziasztok. En szlovakiai magyar vagyok Dunaszerdahelyrol. Elsosorban gratulallok a magyar futbal sikerehez! Itt a szlovakiai magyarok szamara is szivet melengeto sikerhez. De tanacsolnam nektek hogy most van itt a pillanat hogy meglovagoljatok ezt a sikert es hasznaljatok fel egy futbal Bummhoz. Csinaljatok nyomast az MLSZ-re hogy valtoztasson a futbalfelfogason ugy ahogy nalunk Szlovakiaban is tettek 8-10 evvel ezelott, hogy ez a siker csak az elso lepcso legyen a valodi felemelkedeshez. 1 leskent kotelezove tettek hogy minden elso es masodosztalyu csapatban minimalosan 3 21 ev alatto jatekosnak kell szerepelnie a merkozeseken. Igy nem nem kallodnak el a fiatal jatekosok az ifi lategoriakbol es allando jatek melett nagy felylodesbe indulnak. Ami kovetkezmenyeben erdekesek lesznek a kulfoldi klubok szamara. Ennek koszonheto hogy az utolso evekben sikert sikerre halmoz a kicsi Szlovakia foci valogatottjai. Ugy a felnott kategoriaban ahol szinte minden jatekos nagy nevu nyugateuropai csapatnal jatszik, valamint az ifi kategoriak is. A felnott valogatott a most a Spanyolok mogott vegeztek a csoport masodik helyen es biztos tovabbjutok lettek. A 21 eves valogatott most verte a 2017 es kvalifikacioban a Holland 21 eveseket idegenben 3:1 re odahaza pedig 4:2 re es csoportelso a Hollandok, torokok es a Beloruszok elott. A 19 eves valogatott pedig szinten megnyerte a kvalifikacios csoportjat igy kijutott a korosztalyos europa bajnoksagra. De hozza kell tenni hogy az oszzes jatekosa a 19 eves valogatottnak is a Szlovakiai NB 1 ben kezdojatekoskent jatszanak. A 21 eves valogatott tagjainak a fele pedig mar a nyugateuropai csapatokban jatszanak a masik fele pedig a Szlovak elmezonyben a csapataiknak a huzoemberei!! Ha ezt ki kenyszeritetek az MLSZ tol akkor a felylodes megalithatatlan lessz nalatok is!!! Nyomast kell gyakorolni az MLSZ re.
süti beállítások módosítása