Drágul a kötelező biztosítás - Indokolt lépés, vagy pofátlan lehúzás?
2015. november 04. írta: Despota

Drágul a kötelező biztosítás - Indokolt lépés, vagy pofátlan lehúzás?

761320.jpg

10-15 százalékkal emelkednek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjai 2016. január 1-től. Akik sokallják a díjemelést, november 30-ig nézhetnek maguknak másik biztosítót, de a jelenlegi díjuknál olcsóbbra ott sem igen számíthatnak. A biztosítótársaságoknak két oka is van a díjak újabb növelésére a Biztositas.hu szerint. Az egyre több kár, amit a kocsikban teszünk: 2015-ben a csökkenő üzemanyag árak miatt többet autóztunk és többet is baleseteztünk. Több autó fut az utakon, idén 120 ezerrel többen vettek kocsit.

A legnagyobb újdonság idén az, hogy míg az előző években mindig volt újabb és újabb kedvezmény, az idei évben nincsen. Senki nem hirdetett új kedvezményt, viszont számos új pótdíj bejött, illetve a csomagszállítások és a futárok is ezentúl csak drágábban kapják meg a kötelező biztosítást. A váltók száma  20-25 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi kampány elején, az első napon a K&H, az Allianz, a Signal, az MKB és az Union biztosítókat részesítették leginkább előnyben választásuknál az ügyfelek.

De vajon az autósonként várható átlagos 1500-2000 forintos éves emelés mennyire van belőve az emberek ingerküszöbe alá? Egyáltalán indokolt lépés a biztosítók részéről ez a húzás, vagy csak egy újabb bőrt próbálnak lenyúzni az autósokról? Ön lecseréli jelenlegi biztosítóját? A döntés ezúttal is az önök kezében van!

 

Van egy ötleted, vagy írnál egy cikket nekünk? A nagydontes@gmail.com címen elérsz minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr988049162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rudi Kató 2015.11.04. 17:19:41

Szemen-szedett hazugság a cikkben, hogy több lenne a kár! Folyamatosan építik le a kárszakértői állományt pontosan azért mert kevés a kár és nem tudják őket ellátni munkával! Az égvilágon semmi sem indokolja a díjemelést ugyanis se az alkatrész árak se a javítóipari óradíj nem emelkedett! A január elsejei évforduló eltörlése kizárólag azt a célt szolgálta, hogy ezáltal az emberek nem tudják követni az évfordulójukat így azt csinálnak a biztosítók amit akarnak! A kormány szégyene, hogy a szabad rablást engedik újból a számukra!

vackor1 2015.11.04. 17:45:21

Érdekes lenne rákeresni, hogy milyen eredménnyel zárták a tavalyi évet a biztosítók és mi az idei eredményük, az sokat elmondana szerintem. ( jelzem, nem azért írtam, mert tudom a választ, nem néztem utána )

Netuddki. 2015.11.04. 19:21:07

Valahogy a 30%-os orbán adóról mindenki elfeledkezett. Ezt simán rátolták a biztosítási díjra. Mivel senki nem ellenkezett, a biztosítók joggal azt gondolhatják, hogy bátran le lehet húzni az autósokat. Akkor teccettek volna forradalmat csinálni amikor a tolvaj orbán 30%-al emelte a KGFB díjakat!

2015.11.04. 23:35:07

Engem akárhányszor törtek eddig össze, MINDIG ráfizetéses volt a javítás. (az ügyintézésből, autó kieséséből keletkezett pluszköltségeket eddig még soha senki nem akarta megtéríteni) A kárszámítás is érdekes: Nekem használtautóm van, ez egy dolog, de amikor a kikalkulált kárösszegből nemhogy tisztességes márkaszervízre nem futja, de haveri alapon, számlanélkül, bontott-kukázott cuccokból is csak épp neccesen jön ki a "javítás", ott azért elbizonytalanodik az ember, vajh' mi a faszra fizeti az egyre emelkedő díjakat.

daniferi 2015.11.05. 04:59:33

Tegnap kaptam meg én is az emailt, hogy gratulálnak, nem csináltam balesetet, ezért B6-ból B7-be sorolnak át, s TÖBBET kell fizetnem.
süti beállítások módosítása