Melyik a legjobb halloweeni horrorfilm?
2015. október 31. írta: Despota

Melyik a legjobb halloweeni horrorfilm?

maxresdefault_7.jpg

Hazánkban is egyre népszerűbb a Halloween, rengeteg színvonalas program várja a szórakozásra, vidámságra, no és persze egy kis borzongásra vágyó fiatalokat és időseket egyaránt. Faraghatunk töklámpást az Állatkertben, kilátogathatunk a Töklámpás fesztiválra, vagy bejárhatjuk a Budai Várat Drakula gróf szellemére vadászva. Aki inkább otthon maradna, készítsen be valami finom harapnivalót és nézze meg a legjobb halloweeni horrorfilmek egyikét Mindenszentek előestéjén. 

De vajon melyik a legjobb halloweeni horrorfilm? Összeszedtünk nektek egy 7-es listát, de a döntés ezúttal is, ahogy már megszokhattátok, a Ti kezetekben van!

Adsz, vagy kapsz / Trick 'r Treat -  2007

 

Október 31-e, Halloween a boszorkányok és szellemek ünnepe. A felnőttek töklámpásokat faragnak, a gyerekek maskarába öltözve járják a házakat és azt mondogatják: Adsz vagy kapsz! A tulaj pedig, ha nem akarja, hogy rohadt paradicsommal dobálják meg a házát, édességgel kedveskedik nekik. Az ünnep alkalmából négy rémmese elevenedik meg. Az egyikből kiderül, hogy a középiskola igazgatója elvetemült sorozatgyilkos, a másik a Piroska és a farkas sajátos változata. A harmadik helyi legendát idéz, míg a negyedik az öregember bűnhődését mutatja be, amiért nem adott cukrot a Halloweenkor kopogtató gyerkőcöknek.

A fehér ruhás hölgy / Lady in White - 1988

Az ifjú, élénk fantáziájú Frank Halloween éjszakáján társai tréfája folytán egy szekrénybe zárva természetfeletti jelenségre lesz figyelmes: egy fiatal lány szellemét látja, majd hamarosan megjelenik a férfi is, aki meggyilkolta őt. Frank élete is veszélybe kerül, ám a végén a titkozatos alak elengedi. Vajon ki volt ez a gyilkos? Élő ember, vagy maga is szellem? A kísértetek, hogy minél ijesztőbbek legyenek a földi halandók számára, beépülnek a kisváros életébe, és hétköznapi szituációkban jelennek meg. A Fehérruhás Hölgy kísérteni kezd városszerte, Frank pedig szeretné megfejteni a rejtélyt. Nem is sejti, micsoda életveszélyes kalandokba keveredik, sem azt, mi az ára annak a tudásnak, amire vágyik.

A madárijesztő / Dark Night of the Scarecrow - 1981

Egy retardált férfi és egy épelméjű kislány jó barátok, remek példa erre a barátságra az, amikor a lányt egy kutya megtámadja és a férfi megmenti az életét. A dolgok azonban visszájára fordulnak, ugyanis a helyiek Bubbat, a férfit vádolják a leány megtámadásával, Bubba pedig az üldöztetés elől egy madárijesztőben talál menedéket, de nem túl biztosat, ugyanis gyorsan rálelnek és agyon lövik. Persze nem kell arra sem sokat várnunk, hogy kiderüljön a kislány életét valóban Bubbának köszönheti, a gyilkosai pedig csak hamar furcsa balesetek halálos elszenvedői lesznek, a kérdés pedig már csak az, hogy Bubba-e az, aki így próbál bosszút állni. Annyi biztos, hogy egy rejtélyes madárijesztő minden haláleset helyszínén feltűnik.

Démonok éjszakája / Night of the Demons - 1988

Angela, Halloween alkalmából, partit szervez barátainak. A helyszín a várostól távol eső elhagyatott ház, melyben évek óta nem járt senki. A buli elkezdődik és a sötét éjszakában valami életre kel. A sötét erő az, mely előhívja a gonosz démonokat rejtekeikből. Egyetlen céljuk van a pokoli lényeknek, hogy napfelkeltéig beleköltözvén egy emberi testbe, átjöhessenek a mi világunkba, rászabadítva az emberiségre a túlvilág összes borzalmát. A buliból kegyetlen vérfürdő kerekedik, és a túlélők reményvesztett menekülésbe kezdenek. A démoni erők azonban hatalmas falat kerítenek az ódon ház köré, így a menekülés szinte reménytelennek tűnik.

Ha eljön Lámpás Jack / Jack-O - 1995

Halloweenkor három jó barát egy elhagyott temetőben köt ki. Szórakozásból elmozdítják a keresztet az egyik sírról, nem is sejtve, hogy ezzel a gonoszt szabadítják a világra: egy több száz évvel ezelőtti gyilkosság áldozatának haragját. A sír felnyitásával az ott nyugvó pusztító teremtmény végez mindhárom fiatallal, majd bosszúvágytól hajtva elindul megkeresni gyilkosának leszármazottait...

Halloween - A rémület éjszakája / Halloween - 1978

Halloween éjjele - a Mindenszentekről Halottak napjára virradó éjszaka. Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A maszk mögé rejtőző, bomlott agyú férfi útját halottak szegélyezik...

 Kísértetek éjszakája / Boo - 2005

Négy jó barát, Emmett, Freddy, Marie és Kevin és utóbbi kissé nehezen kezelhető barátnője, Jessie elhatározzák, hogy Halloween éjszakáját az elhagyatott kórházépületben töltik. A másik szálon pedig egy fiatalember, Allen találkozik édesapja régi barátjával, Arlo Ray Bainesszel, és megkéri őt, segítsen elveszett húga nyomára bukkanni - szintén az elhagyatott kórházban. A két csoport összefut az elhagyott intézmény kísértet járta harmadik emeletén, az elmegyógyászati szárnyban, és rájönnek, hogy csapdába estek. Jessie-t víziók gyötrik a múltból, amelyekből nyomasztó dolgokra derül fény: egy Jacob nevű, egykori ápolt megerőszakolt egy kislányt, majd felgyújtotta a kórházat. A szelleme pedig most az ő testüket birtokolva próbál kitörni, mindeközben pedig megmérgezi őket a gonosszal...

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr668038436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2015.11.01. 12:32:43

Soha. Senki.Nem.Nyomja.Le.John.Carpentert.

Flasztimill 2015.11.01. 15:23:02

@Void Bunkoid: Köszi. Hogy. Ilyen. Határozott. Véleményed. Van.

Antifaszok Réme 2015.11.01. 22:03:52

Hellions (2015) Egész tűrhető fantasy-horror.
süti beállítások módosítása