Melyik a legjobb verekedősjáték-sorozat?
2015. május 01. írta: Despota

Melyik a legjobb verekedősjáték-sorozat?

mk.jpg

Nagyjából két hete jelent meg a Mortal Kombat X, a vérben tocsogó kivégzések szerelmeseinek nagy örömére. A MK széria készítői el is kezdték döngetni a mellüket és világgá kürtölték, nincs és nem is volt jobb verekedős-franchise a videojátékok története során. A Tekken és a Street Fighter alkotói azonnal reagáltak és botorságnak nevezték a Warner Bros kijelentését, végül mindenki a saját játéka mellett tett tanúbizonyságot, természetesen egyáltalán nem meglepő módon. De vajon kinek van igaza? Melyik a legjobb verekedősjáték- sorozat? A döntés ezúttal is a Ti kezetekben van!

MORTAL KOMBAT

A Midway által megálmodott széria első része 1992-ben landolt a játéktermekben. Ez volt a videojátékok hőskora, amikor még vagyonokat dobáltunk az automatákba, ha egy jó kis véres kikapcsolódásra vágytunk. A Mortal Kombat azonnal a gamerek szívébe lopta magát az elképesztő számú titkos mozdulattal és a brutálisabbnál brutálisabb fatalitykkkel, vagyis kivégzésekkel. Mai napig emlékszem a Scorpion által alkalmazott tűzokádó befejezésre és a hátra, hátra, előre gombok szélsebes nyomkodására. A játék olyan sikeres lett, hogy nem maradhatott el a számítógépes és konzolos adaptáció, de könyv, film és társasjáték is készült a játék alapján. A Mortal Kombat X már a 16. epizód a sorozat életében, rengeteg új karakterrel, mozdulattal és persze kivégzéssel.

STREET FIGHTER

A Capcom 5 évvel a Mortal Kombat előtt jelentette meg a Street Fighter első részét, szintén a játéktermek masináira. Tashi Nishiyama és Hiroshi Matsumoto tervezte. A játékos egy magányos harcos, Ryu szerepét vehette át, aki benevez egy világméretű harcművészeti bajnokságra, ahol öt ország képviselői vettek részt. Az első SF nem volt igazán sikeres, nem úgy a második epizód, amely már konzolokon és számítógépeken is tiszteletét tette. Az én kedvenc karakterem Blanka, a nagy zöld szörny volt, kivétel nélkül vele püföltem az ellenfeleket. A Street Fighter szintén nem ragadt be a játékvilágban, sorozat, egész estés mozi, képregény is készült belőle. A következő játékmegjelenésre 2016-ig várnunk kell, de addig is van miből válogatnunk, több, mint 30 különböző játszható változattal üthetjük el az időt.

TEKKEN

1994-ben a Namco is bedobta a közösbe a saját alkotását, megszületett a Tekken széria. Eleinte a játéktermekben hódított, majd elkészült a Playstation átirat és a sorozat világhódító útnak indult. A Tekken a 3D-s játékok egyik korai előfutára és a mozgások terén is számos újítást hozott. A Tekken volt az első játék, mely elérte az egymilliós eladott darabszámot. FIlm, animációs film és rajzfilm is készült belőle. Reméljük, hogy a jelenleg csak játéktermekben nyüstölhető Tekken 7 hamarosan az otthonainkban is elérhetővé válik majd.

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr417418986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysegelem 2015.05.01. 19:52:38

Felesleges szavazni, a street fighter a legsikeresebb, nem csak a legtobb eladott peldany, hanem a sf4-et a mai napig verseny szinten jatsszak, immaron evek ota.

Ragi 2015.05.01. 21:11:35

@egysegelem: A tetrist és a DOD-ot is. Ettől még nem ezek a legélvezetesebb játékok.
süti beállítások módosítása