Ön milyen temetést szeretne?
2015. november 01. írta: Despota

Ön milyen temetést szeretne?

bereavement_loss_1.jpg

A temetés életünknek egy olyan része, amivel mindenki találkozik élete során. Temetni kell, azt, hogy hogyan és miként, az elhunyt, vagy legtöbbször a hozzátartozók döntik el. A legtöbb családnak az érzelmi megrázkódtatáson túl anyagilag is rendkívül megterhelő a végső tisztesség megadása, egy luxustemetés pedig akár 8 millió forintba is kerülhet. Korábban Budapesten 30-40 százalék volt a hamvasztások aránya, ez a szám két évtized alatt megugrott, és jelenleg 95 százalék. Egyes vélemények szerint mi magyarok, a hagyományos keresztény értékrenddel ellentétes úton járunk, már ami a hamvasztásos temetkezési szertartást illeti. 

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr748040722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranea 2015.11.02. 08:56:30

ideje lenne tudomásul venni, hogy az emberek többsége nem hívő

Mr. Waszabi 2015.11.02. 09:08:13

Érdekes álláspont ez a "keresztény értékrenddel ellenes", illetve maga a kifejezés, amire hivatkozik.
A feltámadáskor elvileg mindenki tökéletes testben támad fel. Holott műfogsorral, kopott ízületekkel, vagy éppen csonkolt végtaggal temették el a testét, esetleg gerincsérülés miatt tolókocsiban halt meg.
Na már most, vagy tök mindegy e tekintetben, hogy milyen állapotban temették el a földi testet, vagy mindenki ott folytatja, ahol abbahagyta. Gondolom, ez az a gondolatsor, minek hallatán Isten elszomorodva böfög viszkis poharába egy "bzmeg édes magam"-ot. Az emberek hülyék, sajnos.

a Lojalista 2015.11.02. 10:00:03

Nekem a legszimpatikusabb és már Mo-n is elérhető az un. "Bio-Urna". Ha sor kerül rá én biztos ezt szeretném, kérdés, hová lehet kiültetni a fát. Szívem szerint egy erdőben folytatnám.

bio-urna.hu/

2015.11.02. 11:31:46

@Mr. Waszabi: Ne legyél ilyen földhözragadt. A hívők szerint isten mindenható, miért pont ez jelentene problémát? :-)

Mr. Waszabi 2015.11.02. 13:52:05

@trev: khm, én is ezt kérdeztem :)
süti beállítások módosítása