Ön szerint ki a felelős a menekültválságért?
2015. szeptember 02. írta: Despota

Ön szerint ki a felelős a menekültválságért?

9778523_992537442163e25b0b2b51215a76d643_x.jpg

Több, mint kétezer migráns nyomorog ezekben a percekben is a Keleti pályaudvaron kijelölt tranzitzónában, a rendőrség nem engedi őket továbbutazni. Közben beindult a katasztrófaturizmus is, de skinheadek és punkok is feltűntek a bevándorlók környezetében, így lassan mindenki ott van, aki "számít". Virágzik az embercsempészet is, több száz eljárást indítottak eddig a könnyű pénzkeresetben reménykedő bűnözők ellen, sajnos már halálos kimenetelű tragédia is övezi tevékenységüket. Teljes a káosz az országban és egyelőre nem is körvonalazódik, miként konszolidálható a jelenlegi állapot.

9778251_c4f7c01c64d2c04e420219758a423ecf_x.jpg

De vajon kis a felelős a kialakult helyzetért? A magyar kormány? Netán az Európai Unió? Esetleg maguk a jobb életre vágyó migránsok? Nem tisztünk véleményt formálni ebben a súlyos kérdésben, ezért ismét kedves olvasóinkhoz fordulunk. A döntés ezúttal is az önök kezében van!

Van egy ötleted, vagy írnál egy cikket nekünk? A nagydontes@gmail.com címen elérsz minket!

A NAGY DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr837752488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.09.02. 09:27:51

Szépen elsunnyogtad a felsorolásból az USA-t és Izraelt. Egy gyáva "egyéb" kategóriára futotta csak...

sic! 2015.09.02. 16:04:05

Ezeket az embereket legelsősorban saját hazájuk hagyta cserben, mégpedig azzal, hogy képtelen szavatolni biztonságukat és személyes szabadságukat, valamint nem biztosítja a jogi kereteket ahhoz, hogy ezek az emberek megélhetésüket előteremtsék.

paráznabillegető 2015.09.02. 16:07:32

a ruszkik.
a zusa.
a csájnák.
a zsicik.
a zarabok.
mega zorbán!!!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.02. 16:19:42

Első helyen: a cigány Orbán, mert nem engedi tovább Németországba a menekülteket.

Második helyen: a cigány Orbán, mert Németországba akarja üldözni a menekülteket.

Harmadik helyen: a cigány Orbán, mert nem adta át helyét a ballib agytröszt által kijelölt személynek.

Negyedik helyen: a cigány Orbán, mert náci.

Ötödik helyen: a cigány Orbán, mert komcsi.

Brix 2015.09.02. 16:25:01

Az, hogy ennyien vannak itt, annak színtiszta gazdasági okai vannak. Még azok az emberek sem elégszenek meg egyetlen útjukba eső békés, de szegényebb országgal sem, akik valóban menekültek. DE, nem mennek az öböl-országokba sem, mivel nekik azonnal , alanyi jogon kell havi több ezer euró és ingyen lakás a nyugati ember kontójára...Alapvetően már ezt is egy erkölcstelen dolognak tartom, hogy egy 1951-es egyezmény nemzetközi jogi lehetőségeit kihasználva, emberek visszaélnek a túlzottan humánus európai rendszerrel.
Persze, Európa védekezne a konroll nélkül érkező embermilliók áradatától, de néhány gazember poliktus elárulta az itt élő embereket.
A szír menekültek csak csepp lesz a tengerben, olyan migrációs válság lesz ha Afrika igazán megindul...Még a hadsereg sem fogja tudni visszatartani őket, annyian jönnek....Nigériában 1 milliárdan lehetnek az évszázad végére...Valójában mi vagyunk legnagyobb veszélyben európaiak....A hibbant ballibek meg mindenkit be akarnak integrálni.... Egyszerűen tragikus a helyzet....Csak Pakisztánban és Nigériában már 180 - 180 millió ember él...A mostani kérdés már régen túllépett a pusztán emberiességi dimenziókon. Már Európa léte a tét! Nem csodálkoznék, ha előbb- utóbb olyan pártok kerülnének hatalomra , akik megvédik minden eszközzel a már itt élő emberek érdekeit...Csak nehogy késő legyen...Tudnék rossz példákat mondani, az elmúlt két nap eseményeiből is....

paráznabillegető 2015.09.02. 16:32:21

@Brix: a sok ember jó a biznisznek.
tízszer annyi embernek tízszer annyi ájfónt lehet eladni, értem?
és tízszer annyi feketének meg tízszer annyi reppet. fehér mjuzik? csicskaság...

eccerű a megoldás.
tessék menni gyereket csinálni, sok pici fehér gyerek kell, és akkor afrika fog majd félni, hogy jönnek a fehérek!...

Kalmár 2015.09.02. 16:45:04

Biztosan véletlenül maradtak ki azok, akik szétbombázták az otthonaikat a menekülteknek?

Azokat sem találom, akik finanszírozzák az utakat.
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy szegény, bombák elől menekülő, segítségre szorulók vannak a Keleti pályaudvaron?

A 80% egyedül álló fiatal férfi!
Akkora az életveszély, hogy a többség otthon hagyta az anyját, apját, feleségét, gyerekeit?
A vitézek!

Hagyjuk már a sirámokat!

Miért nem látom a követelések közt, hogy tegyen rendet valaki az országukban? Főleg aki szétverte....
Miért nem a ISIS ellen toboroznak és állnak az élére a seregnek, hogy megmentsék a családjukat, hazájukat?

Munkát, pénzt, házat, letelepedést követelnek!

na4 2015.09.02. 16:51:46

A feka csőcselék. Miért nem mennek a gazdag tesókhoz Szaúd Arábiába, Kuwaitba, stb.? Sokkal közelebb vannak, mint Európa. Közel azonos nyelv, azonos vallás. Húzzanak oda, és kotródjanak ki Európából, Magyarországról. Hadseregeket bevetni!!

Trackers 2015.09.02. 16:55:20

Egyértelműen az EU.

Az EU-s törvények kényszerítik Magyrországot arra, hogy korlát nélkül beengedjenek bárkit.

Más EU-s törvények (és külön osztrák és német kérés) alapján viszont le kell szedni őket a külföldre induló buszokról, vonatokról, meg kell gátolni a külföldre jutást.

Azaz az EU miatt korlátnaul jöhetnek, viszont nem mehetnek tovább.

Az is EU-s követelmény, plussz jogvédők által elvárt minimál elvárás, hogy nyitott táborokba helyezzék el őket, azaz szabadon járkálhassanak országszerte.

Ezek egyenes következménye a Keletinél kialakult káosz.
A rendőrök vinnák őket Debrecenbe, meg más táborokba de rohadtul nem akarnak menni.
Mert megtehetik.

sutyerák 2015.09.02. 17:08:09

hogy ez a taplós mekkora tetű, épp az előbb adta elő magát.

desw 2015.09.02. 17:17:02

A buzeráns libsik!

A legelső csónakot és "menekültet" sem kellett volna beengedni, és akkor a többi "menekült" el sem indult volna, így nem lenne most probléma.

Csak ugye a libsik meg az emberijogi harcosok aztán lökték a dumát, meg Merkel mamóka és társai. Basszák meg!

Európának reszeltek, ha ez így folytatódik!

csepke 2015.09.02. 17:17:14

Orbán valójában most jól csinálja. Itt aszalja ezeket a város közepén, ezzel eléri, hogy tüntetnek hogy menni akarnak, a bp-ieknek előbb-utóbb maradéktalanul tele lesz a tökük velük, és már senki nem fog akarni menekültsimogatni, a németek ott tüntetnek, hogy be akarják fogadni, még megy egy kicsit a húzd meg ereszd meg, aztán ha egyértelműen kimondják, hogy maradéktalanul átveszik őket, és ígértet is kapunk, hogy nem küldik vissza, akkor rájuk ereszti őket. Így mindenki megkapta amit akar, és a regisztráció miatt később sincs apelláta, hiszen lehet tudni ki ment a zsilip alatt. Ezzel több legyet is lehet ütni, jó fiúknak minősülünk majd, hiszen megtettük amit kértek, és nem kell hozzá sok idő a németek saját maguk fogják majd erőltetni az uniós határzárat, mi több, önteni is fogják a pénzt hozzá, így a kerítésügyről is le lesz a gond.

zizi77 2015.09.02. 17:32:12

Kíváncsi leszek, hogy hány roma lesz hirtelen szír menekült. Papír nem kell, aztán majd sodródnak az árral. :)

HaCS 2015.09.02. 17:34:51

Kik a felelősök?

Távolabbról nézve azok a helyi vagy világpolitikai entitások, akik saját játszóterüknek tekintették a közel-keleti, ill. észak-afrikai térséget. Hosszú egymás elleni ténykedéseik révén káoszba fulladt szinte minden azokon a tájakon. (Mondjuk ez a messzi múltban kezdődik, amikor vonalzóval meghúzták az ottani határokat.)

Ha közelebbről nézzük, akkor viszont azok a gazemberek, akik hasznot húznak ezekből a szerencsétlenekből (azoknak persze a pénzesebb részéből, a többiek maradhatnak Libanonban), és a jobb jövő reményét ígérve európába, ill. azon belül csempészik ezeket az embereket elképesztő összegekért.

Első lépésben ezeket az embercsempészeket kellene nemzetközi összefogással (akár terrorizmusnak minősítve a cselekedetet) valami csendes nyugodt helyre zárni mondjuk fél évszázadra. Az őket támogató, ill. az elfogásukat nehezítő államokat pedig finom diplomáciai úton meggyőzni, hogy változtassanak a hozzáállásukon.

És persze nem ártana kicsit félretenni a rövidtávú politikai sárdobálást (minden szinten), és végre a súlyának megfelelően kezelni a dolgokat.

Anti Liberal 2015.09.02. 17:36:23

@sic!: Ember az állam Te magad vagy. Ennyire hülye hogy lehetsz? Harcolnod kell hogy legyen hazád, nem száll csak úgy rád mint szamárra a bársony nyereg...

különvélemény2 2015.09.02. 17:51:10

Elsősorban az USA destabilzációs tevékenysége.

Másodsorban az agyhalott merkel uszítja őket, hogy jöjjenek csak.

Brix 2015.09.02. 17:52:01

@HaCS: Rögtön lehete kezdeni a gazember szerb szomszédokkal, akik állami szinten szemet hunynak az embercsempészés fölött. Az EU-nak komoly büntetést kellene adnia Görögországnak is , mivel nem regisztrálják a menekülteket és mindenféle útiokmány nélkül tovább engedik őket. Szerbiától meg kellene vonni a tagjelölti státuszt
Sajnos , az EU-t alkalmatlan politikusok vezetik, akik képtelenek orvosolni a válságot.

Szvidrigajlov 2015.09.02. 17:58:54

@Brix: A bevándorlók, még inkább megszállók menekültként való kezelése nem más, mint a jószándék kövei a pokol útján.
először is beszéljünk úgy, hogy a szavak megfelelő értelmét használjuk. A menekültet üldözik saját hazájában, ezért azt elhagyja, bárhová, lehetőleg közelbe, hogy vissza tudjon menni. A bevándorló kiválaszt egy célállomást, ahol élni akar és oda utazik. A megszálló pedig az a tömeg, amelyik kifejezetten azzal a céllal indul egy másik területre, hogy ott tömegesen letelepedjen és az legyen a hazája. (utóbbi értelemben Árpád népe nem menekült, de még csak nem is bevándorló volt)
A mostani tömeg nem menekült, és szerintem még csak nem is bevándorló. Emlékszik valaki, hogy a kitántorgott 3 millió magyar az újvilágban hörgő tüntetésekkel kezdte életét, hogy engedjék rögtön Kaliforniába, mert ott süt a nap? Ők ott élni, dolgozni akartak, jobban akartak élni. Ezek itt a keletinél háborgók nem csak ezt akarják. Ők meg akarják szállni Németországot, mert ha az megvan, megvan az egész. Néhány év, egy-két évtized és nincsenek hitetlen gyaurok, csak a Saria és a Korán! Szulejmán is ezt tervezte, csak mi akadályoztuk.

Valaki(k) a közel keleten most is ezt tervezik. Mi meg akadályozzuk.

Persze ok az USA is, de ez szükséges, de nem elégséges feltétele az új honfoglalásnak. Az elégséges feltétel az Emirátusok és Szaúd Arábia pénze, ami - szerintem a migránsok zsebében ott van a Keletinél.

Mondjátok már el, hogy az, akinek rommá lőtték az országát, az hogyan birtokol több ezer eurót embercsempészre, hamis okiratokra, vagy kebabra, vonatjegyre. Azt állítják eladták a vagyonukat. Jó, de ki vette meg ha az ország lakossága három év alatt negyedére csökkent, mert mindenki elmenekült, vagy épp háborúzik.

Összeesküvés elmélet, mi?

Ha az, majd röhögünk rajta néhány év múlva, de ha nem...nem lesz kedvetek nevetgélni.

conchita wurst 2015.09.02. 18:00:41

'Teljes a káosz az országban és egyelőre nem is körvonalazódik, miként konszolidálható a jelenlegi állapot.'

Nem látható? És mi van a kerítéssel, a szerbia felé nyitott szupelágerral?

Pánikrohamosztagos 2015.09.02. 18:01:06

A bajok közvetlen okozói azok az "EU-konform" rizsát hintő politikusok, akiknek a nyilatkozatai elhitették ezekkel a szerncsétlenekkel, hogy tárt karokkal fogadja őket Európa népe. Sokan közülük pénzzé tették mindenüket, hogy útnak induljanak az ígéret Európájába

Senki nem magyarázta el nekik, hogy az EU politikai halandzsa semire nem nyújt fedezetet. Vagy azt se tudják az eurokraták mit beszélnek, vagy felelőtlenül nem számolnak a következményekkel. Vagyis inkompetensek, a legjobb esetben is

Orbán ebben is kivétel vot, eddig ő mondta ki legnyíltabban, hogy nem kívánunk migránsokat befogadni, el is ítélte ezért ez Európa parlament plenáris ülése szoci-libber-zöld többsége május 19-i ülésén

Jó nagy gólt lőttek Európának. Végül is ezeknek és más hasonló hangulatkeltőknek köszönhető a nyakunba szakadt emberáradat. Sajnálom a szerencsétlen migránsokat, mert ha nem csapják be őket, talán ésszerűbben meg tudták volna oldani a maguk baját

MACISAJT 2015.09.02. 18:01:20

Érdekes, azok akik szarrá bombázták "demokrácia export" jelszóval Líbiát, Irakot, Afganisztánt, Szíriát ( és nem kell sokat várni, a kijevi export is hamarosan beérik) , nem is szerepelnek a válaszadási lehetőségek között?

Nyihihi.

conchita wurst 2015.09.02. 18:02:09

Nem az a kérdés ki a felelős hanem az hogyan szabadulunk meg tőlük olcsón és gyorsan.

chepunk 2015.09.02. 18:02:24

Az élőhelyeik túlnépesedése?

Pánikrohamosztagos 2015.09.02. 18:16:51

@conchita wurst:
Ez roppant egyszerű. Át kell cserélni a vonatjegyüket a határ előtti utolsó megállóhelyre szóló jegyre, mondjuk Hegyeshalomig. Ezenkívül térképet adni nekik, hogyan tudnak legfrissítőbb módon kirándulni regyet a zöllderdőben

Odakinn meg előadhatja ugyanazt mint nálunk, sógorék állítólag tárt karokkal várják

Az okosabbak már gondolom ezlindultak, miközben a butábbak csinálnak egy elterelő hadműveletet

paráznabillegető 2015.09.02. 18:21:22

@conchita wurst: sehogy.
ezek a nyomorult cigány bozgorok nem kellenek senkinek.

paráznabillegető 2015.09.02. 18:25:18

@chepunk: az még odébb van, úgy húsz évvel.
a szíreknél meg még odébb.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 18:42:44

"Több, mint kétezer migráns nyomorog ezekben a percekben is a Keleti pályaudvaron kijelölt tranzitzónában, a rendőrség nem engedi őket továbbutazni. "

Tévedsz, a németek nem engedik.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 18:43:56

@MACISAJT: Képzeld el, ott lenne a listában Izrael. Mehetne kapálni.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 18:46:55

@csepke: Tényleg ez érik amit írsz.

A németek kérik az olaszokat is, hogy állítsák vissza határzárukat.

midnight coder 2015.09.02. 18:54:33

Akik megszervezték az arab tavaszt.

Visceroid 2015.09.02. 18:59:58

De most ezt nem értem. Nem az lenne a lényege az EU-nak, hogy belül szabad a mozgás, és a közös határokat meg védjük, de alaposan? Ki találta ki ezt a baromságot, hogy mindenkit beengedünk, most már az illegális határátlépőket is? Bezzeg a fejlett arab országokba nem mennek, mert ott meg lőnek rájuk.

♔bаtyu♔ 2015.09.02. 19:06:38

@Visceroid: Nyilván valami libsi. Ők az urak Európában. Most még.

röf 2015.09.02. 19:25:24

Hát, kedves kérdező, a szívednek kedves válaszra nemigen bukkantál a kommentek között..... akkor mi lesz most?
Nem írsz több blogot?

KUHULIN 2015.09.02. 19:41:28

Van remény!
"És eljött a nap! Gyurcsány Ferenc menekülteket fogad be a házába"
index.hu/belfold/2015/09/02/es_eljott_a_nap_gyurcsany_ferenc_menekulteket_fogad_be_a_hazaba/

Gyorgy Nagy 2015.09.02. 19:43:36

Felcsuti vidéki fiu miért nem szolal meg?Csak stadionok épitésére tud csak utasitát adni?Emberek észre kell venni KICSI Viktor KISPÁLYÀS!

bElannaTorres 2015.09.02. 20:26:10

JÖn az a sok férfi és alig látok nőt köztük.

eßemfaßom meg áll 2015.09.02. 20:51:23

www.budapest.diplo.de/

"Fontos tudnivaló

A budapesti Német Nagykövetség az aktuális események fényében szeretné a következőkre felhívni a figyelmet:
A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály. Ennek értelmében a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. A menekültügyi eljárást is alapvetően abban az országban kell lefolytatni.

Due to recent events the German Embassy Budapest allows itself to point out the following:
The Dublin Convention is applicable European legislation. This means that applicants for asylum are required to register themselves in the country through which they entered the EU border. The asylum procedure is principally to be performed in that country."
süti beállítások módosítása