Fekete Péntek Magyarországon - Menő, vagy ciki?
2015. november 20. írta: Despota

Fekete Péntek Magyarországon - Menő, vagy ciki?

fekete_pentek_tomeg.jpg

A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott és lassan nálunk is a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés Philadelphiából származik, és a sűrű forgalomra utal, de újabban a kereskedők és a média inkább arra céloz a kifejezéssel, hogy a kereskedők ekkor kezdenek a pirosból, vagyis a veszteségből a könyvelésben átmenni a feketébe, azaz nyereséget termelni. Az idei év a második, hogy hazánkban is megrendezésre kerül a vásárlás ünnepe, óriási akciókkal készülnek a boltok, üzletek és webshopok országszerte. Ráadásul idehaza nem is egy, hanem rögtön két Black Friday lesz, hiszen az Extreme Digital egy héttel a versenytársak előtt, november 20-án tartja meg saját árzuhanós napját.csak nehogy idén is megtréfálja őket és velük a vásárlókat a technika ördöge. Egy héttel később pedig olyan üzletek kínálatából válogathatunk majd, mint a Media Markt, Style Bolt, vagy épp az Electro Store. 

De vajon mennyire jó ötlet Magyarországon Black Friday-t akciókat tartani? Ön vásárol valamit Fekete Pénteken az akciók keretében?

A DÖNTÉS

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr268093246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtomCamel 2015.11.21. 16:45:14

Az edigitalnal megint nem sikerült normálisan megszervezni. A szerverek (bár ígérték, 5x nagyobb kapacitása, mint tavaly) ismét túlterheltek voltak, aminek következtében vagy nem lehetett normálisan vásárolni, vagy böngészni, vagy nem jött be az oldal. Amit vettem a vásárlási folyamat folyamatos megszakadása miatt 7x került rendelésre. Nem győztem őket hívogatni. (ami szintén egy komoly feladat volt, telefonjuk is túlterhelt volt.)
Ez volt a technikai oldal.
A kínálatuk is érdekes volt. Több olyan terméket találtam a böngészett kínálatban, ami így fekete pénteki akciósan is drágább volt, mint más webshopban. Tv-t, video kamerát találtam pl. (ahol olcsóbb volt: Media Markt pl.) Végül, amiket vásárolni akartam nem náluk vettem meg (kivéve 1 cikket), hanem más helyen.
Csalódtam az akciójukban.
De tanuló pénznek jó volt: jövőre már nem próbálkozok náluk ilyenkor (fekete péntek).

Kíváncsi leszek a többi bolt akciójára is, hogy lesz -e TÉNYLEGESEN olcsóbb termékük, és nem csak úgy csinálják ők is, mint az edigital. Sajnos várható, hogy nem... :-( Az emberek, ha meglátják, hogy akció, és jó nagy marketinggel felöntve sokszor ész nélkül vásárolnak. Mindent. Mindegy mennyibe kerül. :-( (Erről nem a boltok tehetnek, de a 7x megrendelt termékről, és iszonyú szerver oldali kiszolgálásról igen.)

:-(

fda 2015.11.21. 17:01:04

Magam részről hülye akciók helyett a kiszámítható, korrekt áron dolgozó boltokat jobban szeretem.

Ne nézzenek hülyének hogy a máskor 100-ba kerülő áruért verekedjek egy napig, hogy megkaphassam 70-ért, inkább adják korrekt 80 forintos áron egész évben, és akkor megfontoltan, nyugodtan vásárolhat mindenki. Bár, valószínűleg épp a hirtelen vásárlásra buzdítás, kényszerítés a cél.

EGYIKRESEM 2015.11.21. 17:02:50

Edigital-nál netes rendelés abszolút nem működött, személyesen mentem el.
Apróságokat vettem, amiknek az árát tudtam korábbról is, és most le volt nyomva minimum 30%-al.

fda 2015.11.21. 17:03:23

Az edigitalnál egyébként azt figyeltem, hogy a tényleg kurrens termékekre nemigen adtak 10%-nál többet, az ennél komolyabb leárazás valójában bentragadt készlet kisöprése volt.
Egyébként aki tud engedni mondjuk 30 vagy 70 százalékot, az milyen árréssel dolgozik? ...

rnz 2015.11.21. 17:48:45

Az edigitalnál hatalmas kamu az egész akciózás, a valóban jó ajánlatok mögött nevetséges mennyiségek voltak (már ha volt egyáltalán). Ez inkább halványszürke péntek volt, nem fekete.

ToyaHSW 2015.11.21. 18:51:09

Szerintem az edigital inkább praktikus okokból hozta előre egy héttel a Fekete Pénteket.
Ha együtt akciózott volna a Radiummal, az Emaggal vagy a MediaMartkttal, akkor nem biztos, hogy annyira be lettek volna ájulva a vásárlók az akcióiktól.

quisum 2015.11.21. 19:50:56

@ToyaHSW: A Media Marktnál is volt "fantasztikus" akció, az Áfa fele volt elengedve.
Külfölddel összehasonlítva, mindenképp gyengék ezek az akciók, de "kis pénz, kis foci".

ToyaHSW 2015.11.21. 20:44:27

@quisum: Nem összekeverendő a két akció! A Media Markt RED FRIDAY néven hirdette az akcióját, ahol valóban az áfa egy részét engedte el (ez sok esetben pontosan azonos százalékot jelentett az edigital BF akciójával).
A Media Marktnál csak valóban Fekete Pénteken lesz Fekete Péntek.

nyünyüge 2015.11.21. 21:40:19

A Fekete Péntek eredeti tartalmától függetlenül egy héttel a pénteki párizsi terrortámadás után elég hülye ötlet egy ezen a néven akciót reklámozni a neten - szerintem.
Talán ki lehetett volna találni neki legalább az utolsó napokban valami más jelzőt!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.11.21. 22:52:12

Kaufen sie, Black Péntek-en, Black Pako-t!

Black Friday után jön: Szomorú Sunday.

bandika57 2015.11.22. 05:59:55

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:
A kettő közé még beszorult a Black Sabbath......... Paranoid?
süti beállítások módosítása