Okosóra - Kell, vagy felesleges?
2015. április 27. írta: Despota

Okosóra - Kell, vagy felesleges?

apple-watch-selling-points.jpg

3 napja elérhető az Apple Watch, Magyarosi Csabáék már a premier napján kipróbálták a legújabb szívcsakrát birizgáló kütyüt és összegyűjtötték a legizgalmasabb és leghülyébb híreket vele kapcsolatban. Mi pedig jót beszélgettünk szombaton az okosórák szükségességéről egy jó pofa sör mellett. Akadt, aki rendkívül hasznosnak és innovatívnak találta őket, de a másik véglettel is találkoztunk, aki felesleges hóbortnak nevezte és múló szeszélyként aposztrofálta ezeket a készülékeket. Szerencsére itt vagytok nekünk Ti, így a döntést ezúttal is rátok bízhatjuk. Ti vennétek okosórát?

NORBI

Kütyü fanatikus vagyok. Talán generációs átok, de minden újdonság érdekel és lázba is hoz. Van asztali gépem, notebook az utazáshoz és a telken töltött napokra, tablet, okostelefon és egy xbox 360-at is beújítottam tavaly karácsonykor. Azt hiszem, hamarosan egy okosórával is meglepem magam, nemsokára úgyis idősebb leszek egy évvel, azt hiszem ez épp megfelelő ajándék lenne számomra, úgyhogy ha a családból olvassa majd valaki ezeket a sorokat, akkor íme a recept a boldog születésnaphoz. A viccet félre téve, szerintem elég nagy potenciál van az okosórákban. Egyrészt azért, mert szinkronizálva a telefonunkkal rengeteg olyan adatot és értesítést kaphatunk meg egyetlen mozdulattal, amihez korábban elő kellett venni a mobilunkat. Email, Fb üzenetek, elérhetőek a kis kijelzőről, szóval rengeteg időt lehet vele spórolni. A másik, amit nagyon hasznosnak tartok, az érzékelők, amelyeket az órák pántjába építenek / építhetnek be. Nagy királyságnak tartom, hogy vérnyomást, vércukrot és egyéb hasznos orvosi adatokat tudhatunk meg a testünkről egy óra segítségével, anélkül, hogy orvoshoz kellene mennünk. Segíthet, hogy egészségesebbek maradjunk, vagy épp szól, ha ideje a dokihoz ellátogatnunk. Ha ezeken a funkciókon még dolgoznak egy kicsit, fejlesztik és kibővítik, akkor azt hiszem venni fogják őket, mint a cukrot. Az, hogy szerintem még kifejezetten jól is néznek ki, már csak a szükséges plusz.

TOMI

Habár én is okostelefont és notebookot használok (munka), nem érzem egyelőre az égető vágyat, hogy vegyek egy ilyen órát. Semmivel, vagy legalábbis nem annyival tud többet az óra, mint mondjuk egy mobil, ezért eszembe sem jutna 100 ezreket költeni rá. Gyerekcipőben jár a technológia, egyelőre senkit sem biztatnék rá, hogy rohanjon a boltba és vegyen egyet. Tabletekkel is úgy voltam, hogy totál feleslegesek. Munkára nem elég, kikapcsolódáshoz meg túl sok. Ha filmet akarok nézni, ott a tv és a dvd, a nethez a noti, ha utazom, akkor meg vezetek és nem ilyesmikkel foglalkozom. Nem vált ki az sem egyetlen olyan készüléket sem, amelyet használok. Pár napra kölcsön kaptam egy csúcskategóriás Sony tabot, de nem győzött meg, pedig az óránál még mindig több értelmét látom. Az óra legyen óra. mutassa az időt, a dátumot, minden másra ott a Mastercard és a többi eszköz. Kicsi és csúnya kijelzőért, nyomkodhatatlan felületért (nagy a kezem) nem adnék ki ennyi pénzt. Azt esetleg el tudom fogadni, hogy a sport és egészség terén van benne lehetőség, de jelenleg nem pontosak az adatok, amelyeket közvetít, így pedig nem sok értelme van. Én biztos nem vennék, ráadásul túl is vannak árazva és bár ez tök szubjektív tényező, de nekem egy klasszikus óra kismilliószor jobban is tetszik. Elegánsabb, szebb, pontosabb és nem kell naponta feltölteni sem.

A DÖNTÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr477401804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2015.04.27. 16:45:51

Ba-, be-, ban-, ben, basszátok meg! Tanuljatok már meg írni, ha már egyszer blogoltok, a rohadt életbe! Nem szégyellitek magatokat? (Nem hát...)

¿Qué tapas hay? 2015.04.27. 22:53:26

Nem kell, de nem is felesleges. Ez egy divatékszer, ami viszont lényegesen hamarabb elveszíti az értékét, mint egy hagyományos nemesfém-drágakő ékszer.

swfla 2015.04.28. 02:32:46

valahol egy par honapja olvastam egy osszehasonlito elemzest iwatch vs svajci automata ora, ahol azt hangsulyoztak, hogy sokan abba a hibaba esnek a kritikajukkal, hogy ugy tekintenek ra, mint egy karorara. Holott az o definiciojuk szerint ez egy personal communicator, amit, tekintve a feature listat, en is igy latok.

Na ez volt a hivatalos szoveg - privatban az a velemenyem, hogy jol belepasszol a facsén, meg az instagrammon 24/7-be logo tarsasag eletvitelebe, akiket szunet nelkul csip a pisi, hogy valami megint tortenik a tudtuk nelkul a nagyvilagban. Tokonszurnam magam, ha nekem meg csak gondolati szinten is az igeny felmerulne.

swfla 2015.04.28. 02:34:49

ja, es ugy orulnek, ha az energiajukat az OS X-re forditanak, meg ha csak reszben is, mert rohelyes milyen dolgokat produkal meg mindig, meg mennyire hianyoznak belole alapveto intuitiv dolgok.

qper 2015.04.28. 07:48:31

Egy orosz automata/kézi húzóst is többre becsülök, mint ezeket a divatszarokat:(

mepew 2015.05.04. 18:20:47

Én vettem egyet egy honapja (nem apple) és ma elcseréltem aegy Pierre Cardin karorara. Nem bantam meg. Felesleges, agyfaszt kaptam tole.
süti beállítások módosítása