Ki a kedvenc South Park főszereplőd?
2015. március 02. írta: Despota

Ki a kedvenc South Park főszereplőd?

18nz6sfmyw4aapng.png

Minden idők talán legmegosztóbb és legszabadszájúbb sorozatát 1997-ben mutatták be és már a 257. résznél tart Trey Parker és Matt Stone alkotása, amely a 4 jóbarát, Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman és Kenny McCormick, valamint családjuk és a többi városlakó kalandjait mutatja be. A leginkább "semmilyen korosztálynak nem ajánlott" műsor sikere szatirikus hangvételének köszönhető és persze annak is, hogy az amerikai elnököktől kezdve Barbara Streisandig már szinte mindenkit kifiguráztak. A sorozatot az indulása óta rengeteg kritikával illetik és több botránnyal is szembe kellett már néznie, ennek ellenére a népszerűsége 18 évadot követően is töretlen.

Nem vagyok nagy sorozatfüggő, de a South Park című rajzfilm azon kevés kivételek közé tartozik, amelyet rendszeresen nézek a tévében, vagy épp az interneten. Sokat szoktunk vitázni a barátaimmal, hogy a Family Guy, vagy az SP a humorosabb és szórakoztatóbb széria, én mindkettőt erősen kedvelem. Talán majd egyszer erről is kifaggatunk benneteket, ma viszont arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyik coloradói kissrácot bírjátok legjobban a South Park főszereplői közül. A döntés ezúttal is a Ti kezetekben van, érteeeeem?

Van egy ötleted, vagy írnál egy cikket nekünk? A nagydontes@gmail.com címen elérsz minket!

Stanly (Stan) Marsh

stan-stan-marsh-24278064-766-428.jpg

Stan, Randy és Sharon Marsh fia. Randy geológusként dolgozik, Sharon pedig recepciós, Stan gyakran kerül kínos helyzetbe szülei (különösen Randy) ostobasága miatt. Stannek van egy nővére, Shelley, aki rendszeresen terrorizálja őt és egy nagyapja Marvin, aki 102 éves és rendszeresen arra kéri, hogy ölje meg.

Stan talán a legnormálisabb a bogyókák közül, a társaságban ő tölti be az úgynevezett. "everyman" szerepét, azaz a nézők vele tudnak leginkább azonosulni. A sorozat hivatalos honlapja úgy írja le őt, mint "normális, átlagos és összezavarodott amerikai fiút". Stan általában barna kabátot, kék farmert, vörös kesztyűket és egy vörös pompommal díszített, piros szegélyű kék sapkát visel, a sapka alatt dús, kócos fekete haja van. Rendszerint jószívű, józan gondolkodású, de néha túlságosan is érzékeny. Ő a legidősebb és legérettebb a srácok közül, ezért gyakran megpróbálja összefoglalni az aktuális epizód morális üzenetét, habár nem mindig jár sikerrel. A legelképesztőbb helyzetekben is igyekszik logikus megoldást keresni. Stan asztmás, szeret hegedülni és gyakran elhányja magát, főként barátnője, Wendy társaságában. Trey Parkernek, a sorozat egyik készítőjének alteregóját testesíti meg a sorozatban.

Kyle Broflovski

mv5bmty5ndqwndeymf5bml5banbnxkftztywnjyynze3_v1_sx640_sy720.jpg

Kyle, Gerald és Sheila Broflovski nagyobbik fia. Van egy Kanadából adoptált öccse, Ike, akit gyakran használ focilabdának és egy unokatestvére, Kyle Schwartz, aki a sztereotip zsidó típusát testesíti meg.

Kyle általában erkölcsösebb a többi srácnál, emellett jobb jegyei is vannak és gyakran ő segíti elő megfontolt gondolatokkal a többiek terveit. Kyle racionálisabb, mint a kortársai, ő a legóvatosabb és legjószívűbb is közülük. Világoszöld sapkát, narancssárga kabátot és sötétzöld nadrágot visel. Ritkán mutatkozik sapka nélkül, a haja hullámos és vörösesbarna. Kyle leginkább arról ismert, hogy zsidó származású, ezért folyamatos összetűzésbe bonyolódik Cartmannel. Cartman ilyenkor rendszerint Kyle származását és vallását gúnyolja ki, Kyle pedig Cartman túlsúlyosságát veszi elő. Cartman gyakran próbál túljutni Kyle eszén, de rendszerint ő húzza a rövidebbet.Legjobb barátja Stan, többször is megmentik egymás életét. Gyakrabban betegszik meg, mint a többiek, valószínűleg a cukorbetegsége miatt. Matt Stone azt állítja, hogy Kyle karakterét többé-kevésbé a fiatalkori önmagáról mintázta.

Kenneth "Kenny" McCormick

mv5bmje3mtc1nzm5nl5bml5banbnxkftztywndyynze3_v1_sx640_sy720.jpg

Kenny egy szegény családból származó 8 éves fiú. Szülei Stuart és Carol McCrormick. Stuart alkoholista, családjuk pedig rendkívül szegény, amiért a többiek, főleg Cartman állandóan cikizik őt. Kennynek van 2 testvére, Kevin és egy kislány, akinek nem tudjuk a nevét.

Kenny majdnem mindig narancssárga kapucnis kabátot visel, barna kesztyűvel, a kapucnit pedig annyira összehúzza, hogy csak a szeme látszik. Mikor leveszi a kabátját, láthatjuk, hogy szőke haja van, kék szeme, alatta szinte semmilyen ruha. A beszédét nehezen lehet érteni a csuklyája miatt. Kenny tud a legtöbbet a szexről a 4 fiú közül, és ő a legperverzebb is. Amikor egy szexuális fogalmat hallanak a fiúk és nem értik, akkor mindig Kenny-t kérik meg, hogy definiálja. A szexuális perverziója ellenére ó a legvisszahúzódóbb a 4 fiú közül és mindig segít a barátainak. Kenny-ről köztudoműsú, hogy minden epizódban meghal, majd a következő részben visszatér, mintha mi sem történt volna. Kenny profi a videojátékokban, tehetséges dobos és gyakran szerez úgy pénzt a barátaitól, hogy gusztustalan és furcsa dolgokat tesz meg a kedvükért.

Eric Theodore Cartman

cc_sp_-misc_cartman-head.jpg

 

Eric édesanyjával, Liane Cartmannel él, aki egyben az apjai is, hiszen hermafrodita és saját magát ejtette teherbe. Cartman általában mindent megkap tőle, csak nyafognia kell érte.

Eric Cartman egy elkényeztetett, nagyszájú, rossz-kedélyű, érzéketlen, pszichopata, kapzsi, rasszista, kritikus, fásult, bigott, és manipulatív gyerek. Olyan, mintha eleve nem is lenne erkölcsi felelőssége, vagy lelkiismerete. Élvezi, ha valakit balszerencse ért és képtelen tolerálni a többieket. Ennek ellenére, Cartman nem tartja magát rossz embernek, sőt, ő egybe veszi a jót és a rosszat és azt tesz, amit érez, hogy előrébb jusson. Szereti kinyilvánítani felsőbbrendűségét, utálja a zsidókat (főleg Kylet), a hippiket, a vörhenyeseket, a csórókat és mindenkit, aki különbözik az ő általa felállított "normáktól". A többiek gyakran cikizik a súlya miatt, amire Cartman rendszerint annyit felel, hogy nem kövér, csupán erős csontozatú. Gyakran jelenik meg olyan negatív főszereplőként, aki az egyes epizódokban éppen a barátai ellen tevékenykedik, de vannak pillanatok, amikor Cartman megmenti a fiúkat, van amikor egész South Parkot, de akad olyan is, amikor az egész világot.

A döntés

 

Van egy ötleted, vagy írnál egy cikket nekünk? A nagydontes@gmail.com címen elérsz minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr167233039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása