Melyik a legjobb csúcskategóriás okostelefon?
2015. január 30. írta: Despota

Melyik a legjobb csúcskategóriás okostelefon?

smartphones_rect.jpg

A nagy kóla csata, a gyorséttermes viadal és a futballháború után most a technika világába látogatunk el. Szakítva eddigi szokásunkkal ezúttal nem 2 párbajozó küzd majd meg a kegyeitekért, hanem egész pontosan 5. Mai bejegyzésünkben összegyűjtjük és röviden bemutatjuk nektek a jelenleg kapható 5 legjobbnak mondott okostelefont, Ti pedig a már jól bevált módon szavazhattok és elmondhatjátok a véleményeteket. Ne feledjétek, a döntés a Ti kezetekben van!

Van egy ötleted, vagy írnál egy cikket nekünk? A nagydontes@gmail.com címen elérsz minket!

Sony Xperia Z3

Az Xperia Z3 jelenleg a japán gyártó kínálatának a csúcsát képezi és öt funkciójával is veri az iPhone 6-ot. A készüléknek egyébként abszolút prémium hatása van és nem csak dizájn terén, hanem hardveresen sem hagyja cserben a felhasználóját. Az telefon por és vízálló, az előlapját egy edzett Gorilla Glass 3 borítja, alatta az 5,2 hüvelykes Full HD panel található, mely megkapta a Sony Triluminos és X-Reality fejlesztéseit is.

sony_xperia_z3_smartphone_8.JPG

A masina üvegburkolata alatt a négymagos,2,3 GHz-es Qualcomm Snapdragon  dübörög, mindehhez 3 GB RAM, , továbbá 16 vagy 32 GB felhasználói tárhely társul. A fényképek és videók készítéséről egy 20,7 megapixeles hátoldali és egy 2,2 megapixeles előlapi kamera gondoskodik, akár 4K felbontású felvételeket is készíthetünk vele. Mindezen finomságok mellett kiváló üzemidővel rendelkezik, így azok sem csalódnak benne, akik nomofóbiában szenvednek.

Samsung Galaxy Note 4

A Galaxy Note 4 a Samsung egyik legjobb készüléke, amely a maga 5,7 hüvelykes, 2560x1440 pixel (QHD) felbontású kijelzőjével, (végre)kiváló, fémes anyaghasználatával, kimagasló üzemidejével szintén eséllyel indul a legjobb prémium telefon címért. És akkor az S-penről még nem is beszéltünk.

samsung-galaxy-note-4-9024.jpg

A Galaxy Note 4 kétféle hardverrel került forgalomba. Az egyiket a Qualcomm jelenleg legerősebb Snapdragon 805-ös chipsetje hajtja. Ez egy négymagos, 2.7 GHz-es Krait 450-es processzort, valamint egy Adreno 420-as grafikus gyorsítót takar. A másik változatban a Samsung saját 8 magos Exynos 7 Octa processzora teljesít szolgálatot. Mindkét verzióba 3 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet szereltek, ráadásul bővítési lehetőséget is kapunk. Természetesen a fotók és videók szerelmesei sem fognak csalódni benne, hiszen egy rendkívül jó minőségű, 16 megapixeles hátsó és egy 3,7 megapixeles előlapi kamera is megtalálható a telefonban. Az akkumulátor időre sem lehet panaszunk, normál használat mellett akár 1,5-2 napig is bírja az okos kicsióriás.

HTC One M8

A tajvani gyártó zászlóshajója kifejezetten erős mezőnyben indul, de gyönyörű külseje és meggyőző teljesítménye miatt egyáltalán nem mondható esélytelennek, egyesek máris az okostelefonok Aston Martinjának tartják.

auhb-800.jpg

A One M8 az Android 4.4-es verzióját futtatja az egyik legfrissebb Snapdragon 801-es processzoron, 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigás belső tárhellyel rendelkezik, amit akár 128 gigás kártyával is bővíthetünk. A Gorilla Glass 3-mal védett kijelző 1080p Full HD felbontású, amely 5 colos méretben is kiváló látványt eredményez. A HTC nem hajlandó beszállni a pixelháborúba, így csupán egy 4 megapixeles hátoldali és 5 megapixeles előlapi kamerát szereltek a telefonba, ennek ellenére kiváló képek és videók felvételére alkalmas, köszönhetően többek között a kétféle tónusú duplaledes vakunak. A gyártó szerencsére arra is gondolt, hogy ne kelljen fél naponta töltögetni a készüléket és egy extrém energiatakarékos móddal is megküldte azt, amelyet mi magunk is időzíthetünk akkumulátor töltöttségi szinttől függően.

Google Nexus 6

A Google minden évben legyártat egy csúcskategóriás androidos okostelefont valamelyik nagy és neves vállalattal, hogy aztán elkápráztasson bennünket. A Nexus 6-ot ezúttal a Motorola alkotta meg és ezúttal sem okoztak csalódást, szinte mindenkinek leesett az álla tőle.

nexus-6-9424-014.jpg

A Nexus 6 184 grammos tömege nem mondható a legkönnyebbnek, ahogy a méretes sem, hiszen kapott mellé egy 6 colos, QHD, azaz 2560X1440  felbontásra képes gyönyörű Amoled kijelzőt is. A motorháztető alatt a Qualcomm Snapdragon 805-ös chipsete található, amely egyébként a Samsung Galaxy Note 4-ben is fellelhető, mellé 3 GB RAM-ot és 32, vagy 64 GB belső tárhelyet kapunk. Egy remek optikai képstabilizátorral megspékelt, 13 megapixeles kamera felel a fotók és videók minőségéért, amellyel akár 4K felvételeket is lőhetünk, a szelfikamera pedig 2 megapixel felbontású. Természetesen a legfrissebb Android, azaz a Lollipop fut, vagyis hasít rajta, ráadásul minden Nexus 6 tulajdonos biztos lehet benne, hogy a jövőbeli frissítésekhez is a lehető leghamarabb juthat hozzá.

iPhone 6 Plus

Mai utolsó versenyzőnk könnyen lehet, hogy végül a dobogó legfelső fokára állhat és ízelítőt ad belőle, miként lesznek az utolsókból elsők. Az iPhone név egyet jelent a prémium minőséggel, habár az iPhone méretnövekedése azért nem aratott osztatlan sikert

7078541_c1ac85506249f4bad2679da1054ee0be_wm.jpg

Egy kiváló, ámbár Steve Jobs filozófiáját minden tekintetben hanyagoló  5,5 colos, Full HD felbontású, IPS technológiát használó kijelzővel van felszerelve, a telefon tömege pedig mindössze 172g gramm.  Az Apple A8-as, kétmagos, magonként 1,4 GH-es processzora, valamint a hozzá tartozó és igen kevésnek tűnő bőven elegendő 1 GB RAM felel a gondtalan felhasználói élményért, valamint az iOS 8.1, amely az egész iPhone érzés alfája és omegája. Természetesen található a készüléken elő és hátoldali kamera is, előbbi 1,2, utóbbi 8 megapixeles felbontásra képes és természetesen az optikai képstabilizátor sem maradhatott el. Üzemidő tekintetében sem kell szégyenkeznie és tepsi mérete ellenére az emberek viszik, mint a cukrot.

A döntés

Született már rengeteg összehasonlítás a felsorolt mobilokkal kapcsolatban, mi ezt most mellőzni fogjuk és gőzünk sincs róla, hogy valójában melyik is a legjobb készülék, hiszen egyik sincs a birtokunkban. Persze, ha most a jótündér elénk pakolná mindegyiket, azért tudnánk választani. Adroid kontra iOS, 20 megapixeles kamera, vagy épp a gyönyörű külső, mindezek olyan szempontok, amelyek nagyban befolyásolhatják, melyik mobil lesz a mai szavazásunk nagy nyertes. És ne feledjétek, a döntés a Ti kezetekben van!

Források: wikipédia, mno.hu, mobilarena.hu, sonymobile.hu

Van egy ötleted, vagy írnál egy cikket nekünk? A nagydontes@gmail.com címen elérsz minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydontes.blog.hu/api/trackback/id/tr17123027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.01.31. 10:02:11

Marmint itt van elottem levo ket m8-ra ertem, egy gyarilag fuggetlen, meg egy uk voda, amit a voda itt valami 20 fontert mar az elso heten kifuggetlenitett. Ezen a ketton mar biztosan rajta van :) A fuggetlen HTC__001 ciddel van, a masikat nem neztem.

UdjanMineck 2015.01.31. 10:08:21

iPhone forever! Mindegy, hogy melyik (szerintem a 4, 4S a legjobb ár/érték/felhasználói élmény tekintetében)

sunabajnok 2015.01.31. 10:22:31

@sszemtelen:
És ez készülékfüggő? Hideg zsíroldózom a konyhát, lekopott pár ujjlenyomatréteg az ujjamról. De olvasni még tudok, és javítottam is. A telefonom dobozán pedig csak az "L" nagybetű, a többi kicsi. Tehát helyesen Lumia :)

Yoss 2015.01.31. 10:24:02

OnePlus One :) Az eddigi legjobb telefonom, pedig iPhone-om is van.

sszemtelen · https://www.youtube.com/user/sszemtelen 2015.01.31. 10:25:32

@sunabajnok: Ez esetben pedig tessék elolvasni hogy elsőként jól írtam. A második pedig a nyomatékosítás miatt lett csupa nagy betűs.

jengab 2015.01.31. 10:29:05

Én se értem, hogy a WP telefonok miért maradtak ki. Pedig felhasználói vélemények alapján (ld. androidos készülékek fórumai) simán verik az androidok nagy többségét. Főképp stabilitásban, meg hardver kihasználásban rendesen otthagyják az androidos csodákat. Mióta volt okos samsungom egyet kell, hogy értsek sok emberrel, aki azt mondja, hogy a Samsung az okostelefonok legalja (akármelyik típusa). Ha a múlt év nagy dobásait gyűjtötték össze egy Lumia 930nak egyértelműen ott a helye. És valúszínűleg föl is vette volna itt a mezőnnyel a versenyt. Sőt, nem lepődnék meg, ha valahol a lista elején végzett volna...

igazi hős 2015.01.31. 10:35:24

@atom 87: Ha úgy használod, ahogy a butatelefonodat, ami kibírt 5-6 napot töltés nélkül, akkor ezek között is van olyan, ami kibír annyit. Más kérdés, hogy minek okostelefon, ha csak annyit használsz ki belőle, hogy a hívó száma (és esetleg a fényképe) jó nagyban jelenik meg hívás előtt.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2015.01.31. 10:44:05

úgy érzem ebben a listában pont 4-gyel több Androidos telefon van a kelleténél és 1-el kevesebb Windows-os teló — az iOS-es telők száma pont elegendő.

no_successful2 2015.01.31. 10:47:07

Szerintem kinek a pap kinek a papné.
Én a Note3-ammal maximálisan meg vagyok elégedve, és ki is tudom használni a képességeit custom rom fut rajta gond nélkül.
Amolyan igazi svájci bicska. A munkalapokat azon írom, az ügyfél pennel aláírja, pdf-ben megy azonnal az emailjára, meg az enyémre.
Lumiára biztos nem cserélném le.
Az asztali gépemen is linux fut, és nem win. A mobil mindkét memóriája be van mountolva, így úgy látom a tárhelyeket, mintha a laptop vinyója lenne.
Az Ifon meg szerintem nagyon jó ugyan, főleg a szoftveres optimalizációval veri a többit, viszont sajnos elég zárt rendszer, más platformokkal nem igazán szeret közösködni.
Szóval nálam az android, nekem a samu note szériák fekszenek a legjobban.

Mercel 2015.01.31. 10:49:57

Teljes egészében kimaradt a Blackberry amelyik ugyan rétegtelefonnak minősül, de van akkora egyéniség mint az Apple, ráadásul a közelmúltban megjelent Passport simán megüti a csúcsmodell kategóriát.
A másik ami totál kimaradt az Nokia - Microsoft - Lumia széria ahol azért a felső kategóriában van pár komoly tudású és prémium kivitelezésű modell.

pneumónia 2015.01.31. 10:54:51

@becks87: Idén 2 kollégám vett windowsos telefont, de ki vannak akadva,hogy lefagy és szét szett szedni akut kivenni. Aki Windowsra vetemedett (már a Windows is eleve egy lopott tákolmány....) vagy valami fapados 8 éves androidja volt, és meg se próbálta kipróbálni az ujjakat, legtöbbször rugalmatlan okoskodó jellemre vall, aki ilyen. (én mindent kipróbáltam)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.31. 10:58:04

Samsung? Másfél éve küzdök egy note2-vel... szerintem általában a samsungok szemétre valók.
Ezek mini tabletek, amikbe mellékes funkcióként került kamera és telefon.
Közröhej, hogy pl. hangvezérlés csak akkor van, ha van internet, beszélgetést nem tud rögzíteni, hogy a töltője max. fél évet bír stb.

Mercel 2015.01.31. 10:58:32

A másik ami kiütötte a biztosítékot, az a rendkívül felületes butaságokkal megtűzdelt leírás, könyörgöm ezek alapján senki ne akarjon dönteni..
A sony fényezésénél pl. a sok előny mellett nyugodtan be lehetett volna nyomni, hogy keserű tapasztalatai vannak egy rakás felhasználónak az annyira hangoztatott por és vízállósággal kapcsolatban, hogy a Sony szeret elfelejtkezni a frissítésekről (ami egy androidos telónál létkérdés) és, hogy a szervizesek utálják a sonykat mert kifejezetten problémásnak és szerelhetetlennek tartják.

Nem megyek végig a teljes listán de egy ilyen kiemelés még ha szubjektív is akkor is pro és kontra alapon soroljon fel érveket.
Ez így egy nagy bullshit.

Spencer Hill 2015.01.31. 11:00:30

@pneumónia: A telefon próbálgatások helyett fogalmazni tanultál volna meg. Lopott tákolmány? Fogalmatlan...

Bicepsz Elek 2015.01.31. 11:02:56

Nekem tetszett a Lumia 1520, de nem kiveheto az aksija, Mi nagyon fontos hatrany(kuldheted vissza 1 het kicserelik esetleg 2 het mire ujra hasznalod). A legtobb problema az akkumlatorokkal van, a kiveheto akkor jol cserelheto. Nekem NoTE 2-m van. Es elegedett vagyok vele (a Note 4 is csak jobb fenykepeket csinal meg kicsit nagyobb, de nem sok valtozas).
A Sonyban viszont jobb a Z3 compact ha az ember "kirandulos" telefont akar.

Bicepsz Elek 2015.01.31. 11:06:21

@pythonozok:
Telefonbeszelgetest? Arra ott a Call recorder program. Igaz csk a 12 legutobbit rogziti, igy gyorsan at kell masolni mas helyre, amit meg akarsz tartani!!
Az ujfajta toltok sz.rok az biztos. En a regit hasznalom.

FuckBerry 2015.01.31. 11:09:16

Az LG G3 és G-Flex gondolom véletlenül maradt ki a listából..... pont a két legjobb...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.31. 11:09:34

@Bicepsz Elek: nekem azt mondták és a kipróbált programok is alátámasztani látszottak, hogy csak a mikrofon jelét képesek rögzíteni, a telefon külön modul, androidból nem lehet hozzáférni.
Te másképp tudod?

FuckBerry 2015.01.31. 11:14:46

_Sky

"Lumia 1520-asom van, ami életem legjobb telefonja eddig. Kijelzőz szép, nagy (nagy kézben), több mint 2 napos üzemidő (wifi,4G, néha navi)."

Akkor próbáld ki az LG G2 vagy G3-at..... 5 napos üzemidő napi 5-6 óra intenzív használattal, messze a legjobb kijelző, 5 hónapja nem volt kikapcsolva, sosem fagyott

no_successful2 2015.01.31. 11:20:34

@pythonozok:

Hát igen, ki hogyan használja. Az én note 3-am rootolva van, custom rommal, recovery-ből fel lehet nyomni rá a secphone auto call record-ot, aztán be lehet állítani a felvételt, amit korlátlanul, a fájlnévben a hívófél nevével és rögzít, és nem csak a mikrofon hangját, hanem a hívófél hangját is pöpecül felveszi.

no_successful2 2015.01.31. 11:27:46

Szerintem az android a legrugalmasabb, kreativabb alkatúaknak kihagyhatatlan.
Olyan kezelőfelületet rakhatsz fel rá, amilyet csak akarsz, egy valag alkalmazás van rá ingyenesen.

2015.01.31. 11:29:36

Fantasztikusan fos poszt. Eleve kurva komolytalan az összehasonlítás, semmi pontos specifikáció, teszteredmények, csak prosztó nőimagazinos színvonal. Ráadásul teljesen dilettáns a válogatás, égetően hiányzik egy csúcs Lumia, egy feltörekvő kínai márka felsőkategóriás készüléke (pl Xiaomi), és a BB-nek is lenne helye rajta, mégiscsak patinás gyártó és extra oprendszer. Tök felesleges így blogolni, persze ha a kattintásra veri ki a posztoló, akkor oké, de mint tartalom, egy kövér nulla az egész.

inebhedj - szerintem 2015.01.31. 11:30:08

Mondjuk ennyi "csúcskategóriás" android versenyéből pont a Xiaomit kihagyni epic.

midnight coder 2015.01.31. 11:39:09

Nekem egy szerény, csóró kis LG L9-em van. Lassan a második éve. Ez idő alatt egyszer sem fagyott, újraindítás csak párszor volt amikor épp repülőn ültem és ki kellett kapcsolni. Internet, nélkül, minimális wi-fi használat mellett, napi fél óra MP3 lejártszás és a napi ébresztés mellett úgy 4 napig húzza egy töltéssel (nem szoktam hagyni nagyon lemerülni). Ha netezek vagy telefonálok rajta, akkor ez le tud menni úgy 3 napra... Nem csúcstelefon, de nem is kell nagyon félteni. És mivel droid, millió jobbnál jobb szoftver van rá.

midnight coder 2015.01.31. 11:40:28

@becks87: Talán mert épeszű ember nemigen vesz ilyet, és igazából már a Microsoft is kezdi feladni ezt a projektet. Ami nem jött be, nem kell erőltetni.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.31. 11:41:26

@shitgun: téged mikor vágnak ki végre a blog.hu-ról? Időszerű lenne.

pobeda 2015.01.31. 11:44:07

@no_successful2: Neked az Ubuntu telefon kell, már csak pár nap. ;)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.31. 11:45:58

@no_successful2: amíg garancia van rá, addig nem csinálok ilyesmit. A másik, hogy _állítólag_ a 2-es hardveres okból képtelen erre. Hogy ebből mi igaz, az majd akkor derül ki, ha lejárt a garancia.
No meg a másik, hogy custom romokkal úgy tudom, a toll sem igazán jó.

becks87 2015.01.31. 11:47:04

@pneumónia: Nekem a 2. Windows Phone-om van, több, mint 3 éve használom. SOHA, ismétlem soha nem fagyott le! Szemben asszony HTC One-jával, ami múltkor úgy dobta el az agyát, hogy 26x kellett az összes gomb együttes nyomkodásával a kijelzőt megnyalva újraindítani. A WP-k az üzleti felhasználásban fogynak és képzeld szakmámból kifolyólag rengeteg nagyobb kaliberű emberrel találkozok, akik WP-re váltottak és imádják. Sokan közülük szifonról tértek át, de van aki Androidról és nem csalódtak. Nem mondom, hogy nincs 1-2 rossz Nokia típus, na de ne rendszer szinten keressünk már hibákat. Ja, a lopásról meg csak annyit, hogy nézd meg ki és miért perelte a Google-t. A Microsoft a mai napig pénzt kap a gyártóktól minden Android után, mert bizony összelopott technológiákra épül. Csak olvass kicsit utána és aztán lökd ide a hülyeségeidet.

becks87 2015.01.31. 11:47:44

@midnight coder: A Windows 10 és az új Cortana minden bizonnyal a feladás első jele. :D Ülj le egyes.

becks87 2015.01.31. 11:52:21

@pneumónia: sg.hu/cikkek/96762/a-foxconn-is-fizet-android-licencdijat-a-microsoftnak
Ez elég rövid, csak olvasd el és értelmezd ki kitől lop szabadalmakat.

Mercel 2015.01.31. 11:52:50

@shitgun:

"Tök felesleges így blogolni, persze ha a kattintásra veri ki a posztoló, akkor oké, de mint tartalom, egy kövér nulla az egész."

Sajnos igen, arra kellett rádöbbennem, hogy igen az ilyen felületes szarok meg az egymásnak ugrasztós blogok/posztok pörögnek mint az állat (ennélfogva még valamilyen közvetett, közvetlen haszon is húzható belőlük, bár sosem volt világos mégis hogyan.)
Most mit mondjak, a világ a hülyék irányába mozdul ha másért nem mert ők vannak többen..:)

Mercel 2015.01.31. 11:57:02

@midnight coder:

Őőőő izé én nem úgy látom, hogy a Microsoft kezdené feladni a mobilos vonalat..:)
Nekem spec nem jön be, de ettől sem szarnak sem használhatatlannak nem tartom.
Volt régi Windows mobilos telóm, na az tényleg szar volt ráadásul állandóan az járt a fejemben, hogy jézusom ez olyan mint egy Win95 csak mobilon egérképernyővel.
Aztán kiderült, hogy tulajdonképpen tényleg.:D

Na de azóta igencsak ráfeküdtek a témára, és főleg a mostani WIN10-es széria nagyon fejlettnek és ígéretesnek tűnik, úgyhogy nem nagyon értem a dolgot. Mármint logikai alapon.
Ha te szarnak tartod elfogadom.

Csokáv 2015.01.31. 11:57:38

Szerintem ami nekem van, az a legjobb. Bárki, aki más gyártóét használja egy utolsó rohadék b*zeráns senki, és meg is indokolom, és végsőkig kitartok emellett. Ha jövőre másik telefonra váltok, akkor is ez lesz a helyzet. Ja, és idejövök az ilyen blogokra, és elküldök mindenkit a jó anyjába, beleértve a posztolót. Hát így telik a hétvégém...

gumirocker 2015.01.31. 11:57:59

Hiányolom az LG-ket!!!! LG F70-esem van, előtte Son Xperiam volt. . Annyira szuper az új teló, hogy a haverom, aki eddig megrögzött Sony rajongó volt, most vett egy LG-t.

2015.01.31. 12:00:24

A szavazás nem fair mert nekem több okból több is tetszik.

Xperiam nem volt de sokan istenítik.
Note-om nem volt de sok a rajongója, pár galaxy s-em volt és habár designra nem sokat ad a Samsung de hardver, os szempontból jók voltak plusz mivel egyik legelterjedtebb, sok a jó minőségű custom rom is rá.
Ilyen HTC-m van, véletlenül került hozzám nem gondolkoztam HTC-n de eddigi legjobb telefonom. Még néz is ki valahogy. Akadni sosem akadt, kb fél éve használom.
Nexus 6 - nexust mindig szerettem volna a gyors frissítések és a bloatware hiánya miatt, de a HTC-t ingyen kaptam így nem foglalkoztam vele. Ha nem lenne telefonom ezt venném azok alapján amiket hallottam / olvastam róla.
Iphonet nem vennék, nagyon nagyon drágák és manapság már lassan csak félokostelefonnak számít.

Van egy lumia 735-öm és középkategóriában szerintem zseniális. Ha valakinek nem hiányzanak az androidos widgetek (nem tudnék nélkülül élni, kis túlzással) akkor ajánlanám, nem tech embereknek ajánlom is lépten-nyomon. Gondolom a felsőbb modellek még jobbak de engem meglepett a 735 minősége azért a pénzért.

Műszaki beállítottságú embernek, akinek szüksége is van okostelefonra a htc-t vagy nexust javasolnán, esetleg z3 compact ha kicsi kell.
Egységsugarú júzernek lumia abszolút, iphone annak aki apple rajongó és ki van tömve pénzzel amivel nincs mit csináljon. Amit tud azt elég megbízhatóan tudja.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.01.31. 12:00:49

Nekunk is volt Windows phone, meg a regi Lumia 800. Mikor megvettuk, meg az ujabb csucslumia nem jott ki, az ms meg erre elfelejtett frissitest kiadni. Nem kaptuk meg a sima sms uzeneteket sokszor, multitask mint olyan,ismeretlen fogalom volt a szamara. Fel ev kuzdelem utan feladtuk, eladtuk, eleg volt.

S.A. 2015.01.31. 12:09:13

Aki azt állítja,hogy az Androidos telefonja soha nem fagyott le,az biztosan hazudik,vagy nem használja a készüléket.

A röcögős programokról, hosszú ideig tartó névjegy betöltésekről,üzenetek betöltését kín kivárni...sorolhatnám.
Ismerősöm G3 ról váltott szinte rögtön,amikor a kezébe vette a Lumia 830 készülékemet.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.01.31. 12:18:23

Én örököltem cégen belül egy HTC 8X (Windows Phone, referencia) .....ennél nagyobb fostalicskát még nem tartottam a kezemben. Lefagy, idönként úgy kapcsol ki magától, hogy fél óráig újra sem tudom indítani, nincs rá normális app...igazi jellemépítő...bámulatos önkontrollra van szükség, hogy min. havonta egyszer ne verjem szét. A magán telom most egy Z3 compact....zseniális darab....pl. amióta megvan, nem igazán használok már tabletet stb. By the way.....a Z3 procija 2,5 GHz-en ketyeg és a memóriát 128 GB-ig lehet bőviteni.

metalex 2015.01.31. 12:38:25

Kimaradt a felsorolásból az ASUS ZENFONE 6 ????
Az a nyertes.

recommented 2015.01.31. 12:53:32

Lehet a cikkírót azért kritizálni, hogy mit tett be az írásba és mit nem, de felesleges, mert minden ilyen válogatás szubjektív. Ez persze nem teszt, csak egy bemutató, teszthez azért nem ártanának számok is.

Nekem Windows Phone-om van. Az iPhone mint platform több szempontból is kiesett, az Androiddal meg szoptam annyit, hogy valami összeszedettebbet akarjak. Nem tökéletes ez sem, de egy jól összerakott, stabil rendszer, ami jó arra, amire szánták. Valószínűleg a következő telefonom is WP lesz, meg vagyok vele elégedve. Ráadásul az ingyenes offline navit is sokszor használom.

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2015.01.31. 13:02:17

sima z3-nál jobb a z3 compact.

fda 2015.01.31. 13:28:49

Mondhatom, alaposan körbenézett a cikkíró a piacon: választott 4 androidos készüléket, és mellé a legújabb iphone-t. Ennyire egyébként egy óvodás is képes lett volna, csupán az árcédulák alapján. Széles látókörről tanúskodik.
Például, hogy van az, hogy a nokia lumiák kimaradtak? Aki használt már ilyet (úgy értem, nem 5 percig a boltban, hanem pl. egy-két napig), tudja, miről beszélek, a többiek meg ilyenkor azt mondják hogy nincselégalkalmazás.
Persze kérdés hogy ki mit ért "legjobb" telefon alatt. A legjobb használhatóságot, vagy a legjobb marketinget. És hogy szempont-e, hogy a kütyü fél év múlva, bekapcsolt frissítésekkel, wifivel, gps-szel és hasonlókkal együtt fél év múlva is a vásárláskori sebességgel és megbízhatósággal működjön.

Perverz dió 2015.01.31. 13:37:57

Az IPhone-t kortól, nemtől, életkortól, vallási felekezethez való tartozástól függetlenül mindenki, állandóan csak fikázza.
Hát még jó, hogy nekem is csak azért is ez kell! :)

Baldessarini 2015.01.31. 13:46:56

Ha már ár érték arány, akkor nekem pölö bejön a Honor 6, és annó gondolkodtam a Oneplusone-on is. Sztem nem kell beszűkülni, és egy kategória mellett letenni a voksot. Volt szifonom 3gs, aztán 4-es. Szerettem őket. Aztán a főnök halála után az apple átment nulla innovációs pénzlehúzásba, és nekem már nem érte meg nyáladzó idiótaként, az alma logóra recskázva aranyárat adni közel nulla plusz tartalomért. Áttértem hát androidra. Van SGS3-mam, 7200-as zerolemon akksival fölpimpelve készenlétben 12! napot bír. :) Most a fő telefonom egy Note4 (a 8 magos verzió). Szeretem, és meg vagyok elégedve vele. Viszont nem mondom, hogy nem lesz még szifonom, csak az ár érték arány jöjjön egálba. Lehet 3 kilóért eladni, de akkor tudjon is annyit. Winphone-okat, blackberryt nem ismerem, ezekről véleményem nincs.

csöcsfej 2015.01.31. 14:20:13

Latom paran mar irtak a nokiat, en a 1020-at neveznem.
Akksi, ket nap, pipa.
Proci, nem akadt me semmi, a bencsek meg nem erdekelnek, miota elmultam 15.
Kijelzo, kisHD sajna, de windows-zal tokmind1 a nagy csempek miatt.
Kamera: 41 MP ertelmes meretu szenzorral, nem viccelek, szebb kepeket csinal mint barmilyen kompakt gep. Van egy regi dslr-em, amit sajnalok eladni annyiert amennyit adnanak erte, na az egy e 300as olympus, azt tudja kb alap kit objektivvel (meg mielott vki elkezdene hoborogni hogy az nem lehet, 2006os modellrol beszelunk, hat ennyit fejlodtunk) .
Anyagminoseg, fos gumihatasu muanyag. Ennyiben szar kb.

Az emlitett telefonok:
sony, gyatra support, szar link, es bootlock.

galaxy note, tul nagy, komplikalt hasznalni, en elhiszem van aki erre gerjed, ket ev mulva a laptopot tartjuk a fulunkhoz, tok kell neki, hol a cerka ez sok hogy kuldjek egy smst melyik kocsmaba megyunk. A galaxy sokkal felhasznalobaratabb.

HTC, a kameraja ertelmezhetetlen, ha 6x9-nel nagyobb kepet akarok, nem premium, mivel ez kompromisszum.

Nexus: tokeletes lenne ha tenyleg olyan lenne az anyaghasznalat hogy nincs ennel jobb.

Szifon: tokeletes lenne ha nem lennenek megkotesek, amik verlazitoak mert a hw tudja, de akkor ki veszi meg a 6s-t.

rarrarrarrar 2015.01.31. 14:24:59

amibe ezek kerülnek abból simán lehet egy jó laptopot venni...

IamTwo 2015.01.31. 14:26:53

Olyan lehetőség nincs a szavazásban, hogy egyik sem vagy egyéb?

Baldessarini 2015.01.31. 14:34:37

@csöcsfej: amit a note-ról írtál az nettó faszság. (ezért nem szoktam véleményezni olyan dolgokat, amikhez közöm sem volt). A note egy kutya közönséges okosteló, nagy tévével. Ugyanúgy lehet vele sms-ezni, mint egy bármelyik másikkal. A cerkát ha nem akarod, az életben nem kell elővenni (ha már ez a cerka dolog ütötte ki nálad a biztosítékot). Az csak olyan fícsörökhöz szükséges, mint pölö a kézírás (amit meglepő módon teljesen jól felismer)

csöcsfej 2015.01.31. 14:46:23

@Baldessarini:
nem para, ha neked jo, orulunk. Altalanossagban beszeltunk, anyam pl utalna mert hova tegye, es ez is kompromisszum. Cerkaugyben, vagom, volt moto accolmplim note 3-ig bezarolag, mind az kb 2001-2013.
En ezeket a hatcolosakat tovabbra is zsakutcanak tartom, amin 2020ban rohounk sokat.

Bambano 2015.01.31. 15:20:32

@becks87: a wp platform részesedése a világpiacon kerek 3% volt a legutolsó mérésben és csökkenő tendenciát mutat. Ráadásul növekvő piacon csökkenő részesedést felmutatni az elég rossz előjel.

ezért nem jó telefon a lumia.

www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

nem baj no, a microsoft hozza a szokásos takony formáját és igyekszik beleköpni a nagyok levesébe
itcafe.hu/hir/ha_a_microsoft_beszall_a_cyanogen_70_milliot_kasza.html

Alex Raps 2015.01.31. 15:33:01

@sunabajnok: Egyetértek. Legalább egy Lumiát illett volna versenybe állítani.

semmiextra 2015.01.31. 15:40:50

@hansoloo:
Teljesen egyett étek akár a Passport akár a Classic simán pariban van az itteni telefonokkal.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2015.01.31. 16:02:39

Hol a Xiaomi Mi3? Ha az ár/érték arányt is figyelembe vesszük, akkor verhetetlen.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2015.01.31. 16:05:19

Esetleges alternatívák - amik listából kimaradtak -szvsz:
Meizu MX4 Pro
Huawei Ascend Mate7
Xiaomi Mi4
OnePlus One
Huawei Honor 6 Plus
Vivo Xplay 3S
OPPO Find 7

ordasbacsi 2015.01.31. 16:21:24

1,5 éve használok Asus padfone 2-t, teljesen tökéletes.
Üzemidő, stabilitás minden. Ezen ma már én is meglepődök, senkinek nem hittem volna ezt el anno.

zobod 2015.01.31. 16:21:27

az iphone 1gb ram a manapság egyre gyakoribb silány kivitelű, nagyméretű, js + html5 + css3 weboldalak miatt kicsit kevéske. Lassanként már 2-3 nyitott tab is elég, hogy újratöltse a lapot tabváltásnál. Appok közt is egyre gyakoribb a UIWebView/WKWebView alapú fenti eszközöket használó hibrid. EL kell fogadni hogy a minőség, hatékonyság vs gyors fejlesztés és kevéssé kavalifikált fejlesztők csatában az utóbbi irány nyert, úgyhogy elférne az iphoneban is a 2gb ram.

A másik, amit mérlegelni kell vásárlás előtt a tesztektől és az aktuális hypetól függetlenül, hogy telefon kell smart funciókkal (telepíthető alkalmazások + internet elérés) vagy inkább valamiféle mobil multimédia, játék és internet terminál aminek mellékesen még van egy gsm modulja is. Aki tehát hagyományos értelemben vett oksotelefont akar (4"-4,7"), annak marad a klasszikus iphone, blackberry és néhány androidos teló. Akinek pedig a netezés, multimédia a fontosabb, azoknak valók a full hd tepsik. Ha valaki ebben a kérdésben mellényúl, nem azt választja amire valójában szüksége van, az nagyon fogja utálni a telóját, akármilyen faszányos kis cucc is az egyébként.

ordasbacsi 2015.01.31. 16:29:27

@zobod: Valóban, az én kis hibridem (Asus padfone 2) is megbolondul néha a html5 bolyongáskor. Persze csak ha tabletként használom.

wallee 2015.01.31. 16:30:04

Az agyon iskoázott cikk iró, mi alapján állította össze a listát? Talán a legdrágább jelenti a csúcsot? A többi hol van, ami még illett volna a listába?

Vizilabda 2015.01.31. 16:33:35

Ez a rengeteg okostelefon egy nagy katyvasz. A Nokia Lumián nincs file manager, nincs call recorder, a fényképezője nem felhasználóbarát, túlkomplikált. Ugyan ilyen a navigáció a HERE, az is unfriendly jócskán, Hardveresen jó lenne a Lumia 520 is, ha a sok balfasz szoftvere nem ilyen lenne. Meg az akkuja miatt sem használható csak konnektor közelében, ezért vettem egy Symbianos Nokia 700 -at, ami maximálisan felhasználóbarát, csak a Nokia áruház el van hanyagolva kissé. Ennyit erről. Ja meg nem akarok egy 50-100000 Ft. -os telefont leejteni, vagy arra várni, hogy 4 év múlva a 15 % át érje. Sziasztok.

Berta Szí 2015.01.31. 16:41:10

Kellően nagy sznobnak kell lenned, hogy elhidd, neked a csúcskategóriás mobilra van szükséged.
Ugyan már, ne hülyíts, miért ne lenne jó neked a tegnapi csúcsmobil ma is? Esetleg miért ne lenne jó egy két éves mobil???
És azt tudtad, a pár éve agyon sztárolt ájfón tudását ma 30 dollárért megkaphatod?
Tényleg ekkora sznob lettél? elvetettél minden elvet?

FuckBerry 2015.01.31. 16:54:25

@S.A.:
"Ismerősöm G3 ról váltott szinte rögtön,amikor a kezébe vette a Lumia 830 készülékemet. "

Ugye nem baj, ha azt mondom: hazudsz, vagy nem fogtál még az életben a kezedben G3-ast. A 830-as Lumia nincs egy súlycsoportban a G3-assal.

zsírdisznó 2015.01.31. 17:04:36

Sony Z3

Processzor (CPU)
Snapdragon 2,5 GHz-es Qualcomm négymagos - és nem a cikkben szereplő érték
Forrás:
www.sonymobile.com/hu/products/phones/xperia-z3/specifications/#tabs

Audiofil file-ok hardveres DAC-cal lejátszása (32/192-ig bezárólag)

Fülhallgató a legjobb az itt szereplő telefonok között
Hardveres, "működő" aktív zajszűréssel: iroda, busz/vonat, harmadik

Külső USB-s DAC köthető rá

ANT+ kompatiíbilis: szívfrekvencia öv, kerékpáros kilométeróra, pedálritmus-mérő, lépésszámláló, hőmérő köthető rá (+GPS)
Légnyomásmérő - GPS-szel ellentétben precíziós magasság, emelkedés mérő
Hőmérő

Vízálló

Sportoláshoz is optimalizált

(lényegi információk, rossz így a cikk - gondolom a többi telefon esetében is hasonlóan igénytelen hozzáállással készült)

Bambano 2015.01.31. 17:09:32

@ordasbacsi: legalább 15 éve nem volt annyira szar telefonom, mint a padfone2. ha nem jutna túl gyakran eszembe az ára, már régen felapríottam volna puszta kézzel, annyira idegesítően ótvaros szar.

zsírdisznó 2015.01.31. 17:16:27

A Xiaomi M3-nál, a szokásos kínai jelenség ismét jelentkezik.

Van egy-két olyan tulajdonság, amely a top készülékeknél alapnak tekintett egy ideje - hát náluk nem.

Ha telefon és internet - akkor megfelelő, viszont önmagában ezek nem igényelnek top kategóriás telefont, mint aminek hirdetik.

Az áruk is alacsonyabb, az igaz, mert kevesebbet tudnak.

A helyi garancia és főleg utána évekig a szerviz pedig csupa kaland - azaz kockázat.

Hollandexxonvaldez 2015.01.31. 17:25:17

Én összességében az összes okostelefont használhatatlannak tartom mert nincs rajtuk rendes billentyűzet.Most decemberben vettem egy olcsót,hogy a nimm3 osztrák mobilnet fusson rajta,munka közben ha email jön,ha fizetés napja környékén rá kell nézni a netbankomra akkor meg tudjam ezt oldani,de rendesen telefonálásra egy 2008-ban Hollandiában vett független 1610-es Nokiát használok(1hétig birja az akksi) illetve egy 2007-es 6230-as Nokiát.az egyikben az osztrák számom a másikban a magyar van.sms irásban a rendes telefon verhetetlen a billentyűhiányos okostelefonnal szemben.rendes telefonnal vezetés közben félkézzel megirom az smst,okostelefonnal ez nem lehetséges(eleve ha az asztalon van,akkor is 50%-ban melléüt az ember).
Hiányolom hogy ezeknek a telefonoknak nincs hátlapról kihajtható teljes klaviatúrája.

zdanee 2015.01.31. 17:31:06

Xiaomi Mi2s. Esetleg a Sony Z3c.

csöcsfej 2015.01.31. 17:38:53

@Hollandexxonvaldez:
BB passport akkor a te baratod. Amugy egyet ertek, en is igenylem, fura hogy mar nem keszitenek qwerty-s billentyuzettel rendelkezo slide-os androidokat mint a motorola tette sok eve. Szerintem lenne ra piac.

Parajpuding 2015.01.31. 17:46:14

Úgy látom sok önjelölt mobilszakértőt vonzott ide a cikk:))))

2015.01.31. 18:14:10

@pythonozok: mi van kisfasz, beszóltam valami posztodra neked is? Jajj, fáj? ne aggódj, nem leszek innen kibaszva.@Mercel: van benne haszon, beszélgettem egy bloghus sráccal, mondja, hogy van, aki konkrétan ebből él, de sokaknak kisebb-nagyobb aprópénz. A lóvé egyrészt kisebb részben a saját felületen eladott hirdetésben van, másrészt aki prémium lesz (hirdetésre ajánlott blog), azzal az index megosztja az általa a blogba kihelyezett hirdetés bevételét, sőt célzottan szerez neki. A tech blogok jók erre például, mert a techcégeknek el lehet adni hirdetési felületként. Így pénzre hajtó bloggernek elég egy jó témakört kinézni, ami széleskörben eladható, és kattintásvadász posztokat írni, az, hogy a színvonal alacsony, nem számít, ha hozza a számokat.

Dr_utcai_arcos 2015.01.31. 18:56:59

"a lumia alig 2% a piacon, kevesebb mint sok kínai gyártó, gondolom nem fért bele, túl kicsi" A cikk címe, Melyik a legjobb prémium kategóriás telefon. Melyik a világ 5 legjobb autója? A Koenigsegg Agera tuti benne van az első 5-ben. Bár nem tudom, ez hogy lehetséges, hogy tuti nem éri el a gyártott számuk az összes autó 2%-át. Nem tudom, érthető e....

fda 2015.01.31. 19:00:01

@FuckBerry: neked valami extra egyedi telód lehet, mert egyetlen teszt szerint sem ér az 5-6 napos üzemidőnek a közelébe se...

fda 2015.01.31. 19:01:37

@tildy[UK]: Ezt a régi, egyedi hibás készüléket nem valami 1.0-ás androiddal hasonlítottad össze? Végy kezedbe egy újabb készüléket, pl. az utóbbi 1 évből.

fda 2015.01.31. 19:04:37

A cikkből nem derül ki, hogy mi alapján tart valaki egy telefont "legjobbnak".
A rajta futtatott operációs rendszer alapján? Mert akkor tegyük fel úgy a kérdést, hogy kinek mi a véleménye egy adott mobil operációs rendszerről.

Esetleg az alapján jó egy telefon, hogy melyik fér be legjobban a zsebembe, vagy hogy melyiken fér el a legtöbb zene? Vagy hogy melyik bírja ki, szétázik a kabátom az esőben? Melyiknek látom jobban a képernyőjét napfényben?

fda 2015.01.31. 19:08:28

@Hollandexxonvaldez: Ha vezetés közben írsz SMS-t, akkor felénk légyszi ne gyere, mert gyerekeim is vannak.
Azt észrevetted, hogy okostelefonon (nekem lumia735 van) milyen meglepő sebességgel, több ujjal lehet gépelni? És hogy elég minden szó első felét, mert általában utána elég rámutatni a megjelenő listában. Igaz, mindezt vezetés közben még nem próbáltam, ott lehet hogy a régi nokia a nyerő, ahol átlagban minden egyes betűért 2-3 gombnyomásra van szükség.

Jegkoko 2015.01.31. 19:45:00

@Vizilabda: Csak úgy halkan megsúgom neked, de symbian már évek óta megszünt.Nem is értem manapság miért használja még valaki.Sajnos iszonyatosan lassú, a görgetés valami botrányosan szar.Amig N8 om volt ez fel se tünt, de amióta meg van a 920 ,össze sem lehet hasonlítani a két rendszert.A windows ezerszer jobb és gyorsabb.

NekemNemEzKell 2015.01.31. 19:52:55

@lifelike: A magyar piacon a részesedése,már nagyobb mint az Ios-é.Magyarul, több Lumia van mint iPhone.

zobod 2015.01.31. 19:59:37

@NekemNemEzKell: viszont az internetes forgalomban az ios jelentősebb szereplő, elterjedtségéhez képest meg pláne. Azt nem értettem meg sosem, hogy aki nem használ semmi online szolgáltatást a mobilról, nem tölt le alkalmazást, mert mindez nem érdekli és/vagy nincs rá pénze, az minek vesz smartphonet? Sznobságból, vagy divatból, vagy attól fél hogy egyébként maradinak tartják? Egy pár ezer forintos feature phoneal pedig jobban járna, még a gyakoribb töltéssel járó kényelmetlenséget sem kell vállalnia.

Nzoltan 2015.01.31. 20:07:18

A LUMIA a szoftveren vérzik el. A hardver ketegóriájában általában nagyon rendben van. A csúcskategória pedig nagyon ütős dizájnnal van ellátva.

Nzoltan 2015.01.31. 20:07:57

@Nzoltan: De azért nem értem, miért nincs itt a listában legalább egy.

Bambano 2015.01.31. 20:48:41

@Jegkoko: az s30 meg az s40 azért jó, mert pontosan annyit tud, amennyit pl. én elvárok tőle. sem kevesebbet, és figyelem: sem többet!

megmondo 2015.01.31. 21:03:16

Az a legjobb mobil amiért én mint újságiró a legtöbb pénzt kapom a gyártótól.

Egyébként nincs legjobb, nem létezik, mert szubjektív az élmény, tehát mindenkinek más a legjobb.

qpci · http://www.helysegnevtablak.hu 2015.01.31. 21:22:08

@FuckBerry: G3-am van. Szerintem azért maradt ki, mert ez egyértelműm, hogy a legjobb. Minek versenyezni a többivel. Aki meg a G3-at lecseréli bármi másra, azt sajnálom. Valószínű nem ért a telefonokhoz.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.01.31. 21:24:47

Kicsit elnagyolt a poszt. Először is vannak a csúcskategóriás telefonok (ún. zászlóshajók) és vannak a Phabletek. Utóbbinál könnyebb dolga van a gyártónak mert sokkal nagyobb házba több minden fér.

Viszont manapság akkora az android kínálat hogy egyre nehezebb szétválasztani őket. Pl az LG G3 képernyője már phablet méret, de a készülék külmérete alapján inkább zászlóshajó.

Jelenleg a legtöbb szakmai oldal szerint a legjobb zászlóshajó telefonok az alábbiak:
LG G3 és HTC M8 kb egy szinten. Általában ide sorolják a Note 4-et de az már igen méretes darab.
Galaxy S5 és Sony Z3 kb ugyanazon a szinten, de valamiért kevésbé elnézőek velük.

Aztán ott a Nexus 5 és olyan érdekességek mint a oneplusone, vagy az Oppok.

De a lényeg: nagyon sűrű a mezőny, régen nem az Iphone a mérce hanem egymással versenyeznek és mindenki kínál valami extrát, és néha becsúszik egy egy paca.

Pl LG: hardver, képernyő/készülék arány és felbontás. Ők a referenciamobil gyártói is. De van egy elég sötét múltja is a korábbi modelleket.
HTC: igényes anyagok, jó hang kiforrott rendszer - de furcsa ("ultrapixel") kamera, SD kártya hiánya.
S5: "az" android gyártó, rengeteg alváltozattal (pl Alpha sorozat), vízálló, nincs igazi gyengéje, ha a Samsung nem kedz el Appleként viselkedni.
Oneplusone: nincs messze a legjobbaktól de a felébe kerül. viszont nincs rendes android rá.
Sony: vízálló, igényes ház, - nagy és drága. A Z3 kompakt szinte konurencianélküli, csak annyi pénzből nagyobb zászlóshajók is kiférnek.

Mercel 2015.01.31. 23:24:06

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Nekem az androidos szarom csinálja pontosan ugyanazokat a tüneteket mint amit a Win-es HTC-re írtál:D
Mivel szépen lassan körbejártam az évek alatt, lassan bepróbálom a Blackberry vonalat. Az volt már nálam egy hétig és bár nem hibátlan, de alapjában véve megnyerő volt sima használat csicsamicsa nélkül.

Mercel 2015.01.31. 23:31:32

@shitgun:
Ja boccs.
Nézd meg ki írta a posztot, aztán nézd meg milyen blogokat nyomott eddig.
Ez a blogger kábé a blog.hu legalja.
Az amit pl. a praxis blog produkál a legvisszataszítóbb dolog amivel valaha találkoztam amióta blogokat olvasok.
Tipikusan a lehető legkevesebb befektetett munkával a legnagyobb olvasottságot elérni lehet a szlogen semmi más nem számít alapon.
Nagyjából a pfuj kategória, úgyhogy innentől kezdve ez is a rohaggyá meg azé se kattintok rá..:D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.01. 02:01:46

@fda: 2012 oktobereben vettuk, a multitasking hianya altalanos volt akkoriban a wp7-en, csak a kovetkezo verzioban volt mar multitasking. De meg akkor is hallottunk olyan esetekrol, hogy smsek nem erkeztek meg stb. Az, hogy egy egy eves telore nem adtak ki frissitest, mindent elmond. Nem fogunk ujabbakkal probalkozni, eleg volt egyszer megutalni.

2012ben mar a telefonok tobbsege azert tudott olyat, hogy a hatterben futo programok is tudtak ertesitest kuldeni. Skype hatterben futtatasa (ami mar akkor is ms tulajdon volt ) lehetetlen volt azon a telon.

Nekunk egy eletre elment a lumiatol a kedvunk, koszonjuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.01. 02:06:45

@fda: Amúgy nem, nem 1.0-s androiddal hasonlítottam. Abban az időben (2012 vége -2013 eleje )egy HTC ONE X-em volt, de már a 2010-es Desire is tudta háttérben futtatni a Skypeot, Operát, vagy egyéb programokat. Ez a w800 a páromé volt, szeret kipróbálni dolgokat. A végén már inkább eladta, csak ne kelljen használnia, és vettünk egy 5S-t neki.

springi 2015.02.01. 09:44:14

Én kicsit módosítanám a listát. A HTC-t kivenném, jó készülék de már nem mai darab. Helyette beraknám a Lenovo vibe Z2 Pro-t ami szerintem a ma kapható legjobb Androidos teló! Hiba volt viszont nem berakni egy Windowsos telefont sem. Minden téren felveszik a versenyt bármi mással! Az sem mentség, hogy kissebb a piaci részesedése hiszen most nem ez a kérdés! A Lumia 930 egy kiváló okostelefon. Én L930-as párti vagyok, mondom ezt úgy, hogy a Páromnak LG G3, a gyereknek pedig Iphone 5 van. Csak mosolygok rajtuk mikor szenvednek a "csúcs" teloikkal!

Jegkoko 2015.02.01. 16:56:38

@tildy[UK]: A windows phone 7 es verziója egy teljesen zsák utca volt, azóta a következő változatok rengeteget változtak az előnyükre, kár ezért leírni az egész rendszert.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.02.01. 21:10:02

@Jegkoko: azért az kemény hogy a referenciatelefont hogy ejtették és mennyire beszívatták az early movereket... Pedig a WP platformnak azóta sem volt annyira "dögös" telefonja, arról nem is beszélve hogy a Nokia utolsó esélye volt...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.01. 21:44:07

@Jegkoko: Hat, aki egyszer megegeti a kezet...

Ne felejtsd el, mikor az kijott, az volt a Nokia flagshipje. Egy ev mulva meg mar le se sz.rtak a usereket, pont ahogyan Ződ2000 is irja. Az egy dolog, hogy zsakutca volt maga a wp7, de azert egyelore meg en is kapom szepen a frissiteseket az egy eves telefonomra, most epp par napja a lollipopot....
Olyat, mint amit ott az ms megjatszott, haaat. Lehet, hogy jo azota. Lehet, nem tagadom. De hogy minket nagyon megszivattak, az tuti. Mi garantalja, hogy nem fognak megint, egy flagship telonal? Semmi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.02.01. 23:52:47

Legalább egy megközelítő árkategóriát jó lett volna mindegyik mellé odaírni.Jó, tudom, gugli a barátom, de akkor is, egészebb lett volna úgy a cikk.

Hollandexxonvaldez 2015.02.06. 19:55:43

@fda: nekem a rendes telefonon a prediktiv szövegbevitel mindig ki volt van kapcsolva,mert csak lassitotta a begépelést.és igen,a rendes telefonnal 2-3 nyomkodás ide vagy oda gyorsabban gépelek mint a gombnélkülivel.gyakorlatilag becsukott szemmel akár az irógéppel.na ezt nem kell megcsinálni ezekkel a kacatokkal :))))) talán ma a blekbörri az egyetlen ami rendes telefonnak nevezhető,teljes billentyűvel,nagykijelzővel.ezek itt,amikről a cikk szól max 10ezer forint értékűek,nem többek.használhatósági szempont szerint.

Nagy Lala 2016.06.23. 12:13:27

Sziasztok !

Olvasom a külömbözö véleményeket .
Volt nekem már pár telefonom iphone 4 ,samsung s3 -s4,Note 4 .de nem nagyon nyerte el a tetszésemet egyik sem.Amióta váltotram Huawei mate 8 ra azóta minden nagyon jól müködik.Aksi nagyon erös.A legfontossabb soha nem fagy le.

seohungary · www.seohungary.eu 2016.08.15. 13:24:21

Nagyon hasznos blog az okoseszközök használatához mindenkinek

okoseszkozok.blog.hu
süti beállítások módosítása